středa 23. září 2015

Pokemon book Tag


Dlouhou dobu jsme už nevyplnily žádný tag, ale jelikož nás Ada W. do jednoho nominovala, tak vám dnes přinášíme naše odpovědi. 


1) Pikachu - Kniha, která vás šokovala



KostičasElis: Šokoval mě Kostičas, a to v tom smyslu, že jsem nečekala, že se mi tolik zalíbí. Sice jsem na něj četla hodně kladné recenze, ale přesto jsem nevěřila, že je tak dobrý. Kniha je sice trošku tlustší, ale stejně se dá přečíst za poměrně krátkou dobu, takže tady byla moje volba jasná. 

Marťa: Mě určitě šokoval Marťan. Četla jsem recenze, že je to skvělá kniha, ale vůbec mě nenapadlo, jak vynikající je. Naprosto jsem se do něj zamilovala a nepochybuji o tom, že se k Marťanovi brzy vrátím.


2) Squirtle - Kniha, která vás rozplakala



Babička pozdravuje a omlouvá seElis: Mě sice jen tak něco nerozbrečí, ale povedlo se to knize Babička pozdravuje a omlouvá se, a to z jediného důvodu. Zrovna v té době mi umřel pes, takže když tam popisovali něco podobného, vzpomínky mě přemohly a já probrečela několik stránek. 

Marťa: Tak v tomto ohledu jsem naprostý opak Elis. Já brečím skoro u každé knihy. Ale je jedna srdcovka, kterou jsem četla několikrát a která mě rozbrečí opravdu pokaždé. Není jí žádná jiná kniha než Hobit.


3) Meowth - Kniha, kterou už byste si znova nekoupili



MlhovinaElis: Mám zatím štěstí na to, že které knihy koupím se mi docela líbí a jejich koupě tedy nelituji, takže mě v první chvíli žádná nenapadá... Nejblíž tomu bude asi série Vesmírná pouť. Sice jsem zatím četla jenom Mlhovinu, ale už vím, že znovu bych ji nekoupila. 

Marťa: Musím říct, že všechny knihy, které jsem si kdy koupila, se mi zalíbily. Kromě jediné a tou je Putování Měsíčního stínu. Kniha mě opravdu velice zklamala a pořád nějak nedokážu přenést přes srdce, že jsem se na ni tak moc těšila a pak jsem byla otrávená z toho, jak byla kniha nudná. Takže tu bych si opravdu znovu nekoupila.


4) Pidgey - Místo z knihy, kam byste si s chutí zaletěli 



Společenstvo PrstenuElis: Kam bych si chtěla zaletět? Těžká otázka... tedy, vlastně ne. Brala bych Středozem, konkrétně Roklinku. Sice jsem Pána prstenů ještě nečetla, ale viděla jsem filmy a tam to vypadalo opravdu nádherně, takže bych byla zvědavá i na živo. 

Marťa: Pro mě je to naprosto jednoduchá odpověď, i když je pravda, že bych si chtěla zaletět do Bradavic, Alagaesie, Narnie a určitě i na Zeměplochu, je jediné místo z knihy, které bych opravdu ráda navštívila. A budu se opičit po Elis. Chtěla bych navštívit Středozem a v ní Roklinku, Rohan i Gondor z Pána prstenů a taky Osamělou horu a Dol z Hobita, ty poslední samozřejmě za dob před Šmakem.




5) Charizard - Kniha, která vás tak naštvala, že byste ji nejraději zapálili




After: PolibekElis: Knihy mě štvou hlavně kvůli jejich otevřeným koncům. A co si tak vzpomínám, naposled mě naštvala kniha After, ta skončila velmi zajímavě, takže jsem hodně zvědavá na její pokračování. 

Marťa: Opět sdílím názor s Elis, taky mě štvou knihy s otevřeným koncem. Určitě mě vytočily Hunger Games - Vražedná pomsta. Naštěstí jsem měla doma i poslední díl, tak jsem se do něj hned pustila.


6) Jigglypuff - Vyber postavu, která je považována za slabou, ale ty si nemůžeš pomoci a miluješ ji 




PastElis: Hm... tak tohle je oříšek. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, opravdu mě žádná nenapadá. Já si totiž moc na slabé postavy nepotrpím. Ale mám postavu, která není moc oblíbená a já jí fandila. A tou je Záře z Fukudovy série Hon. 

Marťa: Tak u téhle části jsem přemýšlela opravdu dlouho, ale nakonec jsem přeci jen na jednu přišla. Je to Mrakoplaš ze série Zeměplocha. Není sice ve všech dílech, ale tam kde je, má jen samé trable, ale stejně jsem vždycky byla ráda, když právě on byl hlavní postavou v knize.


7) Garbodor- Kniha, u které jste vzhledem k obálce očekávali, že se vám nebude líbit, ale nakonec se vám zalíbila



Magie pro každéhoElis: No, podle obálky jsem nečekala žádné zázraky od Magie pro každého. Ta obálka mě moc nenadchla, ale slyšela jsem hodně kladných recenzí, proto jsem po knize sáhla a jak mě nakonec překvapila. Je to neskutečně vtipné čtení, takže pokud jste knihu ještě nečetli, tak ji doporučuji. 

Marťa: Páni... Vážně těžké... Ať přemýšlím, jak přemýšlím, žádná taková kniha mě nenapadá.

 8) Metapod- Jednoduchá a přesto efektivní kniha



Rudá jako rubínElis: Tak tady vybírám všechny knihy od K. Gier. Její knihy nejsou nijak složité, ale přesto jsou skvěle promyšlené a výborně napsané. Takže opět, pokud jste se s knihami doposud nesetkali, rozhodně neváhejte a pusťte se do čtení. 

Marťa: Připadám si jako opice, ale i tady souhlasím s Elis. Ale abych také něco přidala, líbila se mi série Elyonova země, i když jsou to knížky spíše pro děti a četla jsem ji už opravdu dávno, vím, že jsem z ní byla opravdu nadšená.


9) Togepi - rozšiřte lásku k Pokémonům označte další blogery, kteří by podle vás měli udělat tento tag



Elis: Nominuji každého, kdo si chce vyplnit tento tag. Ale odpovědi bych si ráda přečetla od Scribbler, samozřejmě, nikoho nenutím :).

Marťa: Jestli se vám naše odpovědi líbí a rádi byste si tento tag vyplnili, neváhejte. Za sebe nominuji Aires's books. Snad mě nebude nenávidět :D.

11 komentářů:

  1. Výborný tag! Pokémoni sú super :D A vybrané knihy tiež, i keď som niektoré nečítala. S HG súhlasím, Elyonova krajina je tu taktiež právom, jednoduché a efektívne :-) Taktiež celkovo série Kladivo pro čaroděje má všetky obálky také zvláštne, ale obsahovo stoja za to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda těch obálek u série Kladivo na čaroděje, protože ty knihy jsou jinak bezvadné :D

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že s HG souhlasíš, trochu jsem se bála, aby mě někdo nechtěl ukamenovat :D. Přesně, Elyonova země byla výborné oddychové a hezky napsané čtení :)

      Vymazat
  2. Díky za vyplnění :) A já si snad budu muset toho Marťana přečíst, když je tak moc chválený! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec není zač :D Marťana si musíš přečíst, obzvlášť, když teď půjde do kin :D

      Vymazat
    2. Souhlasím! Je vynikající :) Snad bude i film...

      Vymazat
  3. Tenhle tag se mi vážně hodně líbí, takže děkuju za nominaci :) Jinak se hezky shodneme, ze všech fantasy míst, bych taky nejraději navštívila Roklinku :) Nebo aspoň Středozem .) A Magie pro každého podle obálky nevypadá zrovna lákavě, ale jestli mile překvapila, zkusím ji taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavé, že každý chce do Roklinky :D Ale jak říkáš, spokojila bych se klidně se Středozemí :D. Magie pro každého je skvělá kniha, opravdu se u ní pobavíš, ale celá série má trošku divné obálky no...

      Vymazat
    2. Rádo se stalo :D Já se tomu ani nedivím, že chce každý do Roklinky :D Co my víme, třeba se tam jednou podíváme :D Nebo aspoň na Zéland :)

      Vymazat
  4. :D zajímavý tag... hlavně mě potěšila Marťa, když zmínila Elyonovu zemi - konečně v ní někdo vidí to kouzlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Když ji tak vychvalujete, neměla bych si ji nakonec taky přečíst?

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)