středa 2. září 2015

Rabování knihovny (8)

Já se vám úplně zapomněla pochlubit, že jsem opět byla rabovat. Ale tentokrát jsem se uskromnila a odnesla si pouze jednu knížku, a která to je? To se dozvíte v článku.




Jak už jsem řekla, při této návštěvě jsem se držela hodně při zemi, protože mi začala praxe a já se bojím, že nebudu moc stíhat číst. Ale zatím se ukazuje, že tato praxe je docela dobrá, jelikož mě dnes po třech hodinách poslali domů. Jej, už odbočuji, takže zpět ke knize, která mě bude bavit dnešní odpoledne:

Škola dobra a zlaZa prvé bych chtěla poděkovat těm, co mi na facebooku pomohli v rozhodování, co mám číst. A za druhé také děkuji, že jste mě vystrašili, že se vám kniha nelíbila. Takže jsem opravdu zvědavá, co na ní budu říkat já.

Sophie se celý svůj život nemohla dočkat toho, až ji unesou… Takhle začíná knížka Škola dobra a zla. Sophie pochází z města, ze kterého se pravidelně jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Všeobecně se tvrdí, že je unáší tajemný profesor ze Školy dobra a zla a že na té škole pak studují. Vybírá vždycky jedno nejhezčí a nejhodnější děvče (nebo chlapce) a pak jeho naprostý protiklad. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Několik let nato, co se děti ztratí, je obyvatelé města nacházejí v ilustracích knih, které se záhadně objevují v místním knihkupectví. Všem dětem tajemný profesor nahání strach a nepřejí si, aby je unesl. Jedinou výjimkou je Sophie – ta se už nemůže dočkat, až z města zmizí…

(Zdroj anotací: databazeknih.cz)

Četli jste Školu dobra a zla?  

6 komentářů:

  1. O knihe som počula, ale osobne som ju nečítala. Námet vyzerá dobre, ale obsahovo neviem posúdiť, každopádne prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já jsem zatím u třetí kapitoly... no a nevím, co si mám myslet :D

      Vymazat
  2. Nemáš zač :D Ale klídek. Já třeba na knížku četla jenom pozitivní recenze, právě proto jsem byla dost v šoku, když jsem ji rozečetla a zjistila, že se mi vůbec nelíbí :D Nápad perfektní, ale nesedl mi autorův styl psaní. A hlavně jeho humor, ten považuju za opravdu děsný :D Ale jak říkám, všichni ostatní byli nadšení, tak je se mnou asi něco špatně :D
    Snad se ti bude líbit víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, styl autora mi taky zrovna moc nesedí, ale zatím jsem u třetí kapitoly, třeba si zvyknu a humor? Tak ten jsem v knize ještě nepotkala :D
      No, uvidím, jak to bude dál :D

      Vymazat
  3. Knížku jsem ještě nečetla, ale určitě se na ni chystám :) Až ji konečně budou mít v knihovně volnou, taky se na ni vrhnu :) Užij si čtení a jsem zvědavá, jak se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezká knížka, jednou si ji chci taky přečíst. I když pochybuji, že s mým seznamem knih, které si chci přečíst, se k ní někdy dostanu. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)