pátek 25. září 2015

Zálusk na knihy - říjen 2015

Opět je tu rubrika s mým záluskem na knihy, které vychází příští měsíc. Máte je v plánu taky, nebo jsem vynechala některé důležité?





Jako první vám představím výběr z nakladatelství Fragment: 

Vyvolená bohy – Smrtící dotykSpirit Animals – Ledová pastTentokrát mám zálusk pouze na dvě knihy tohoto nakladatelství, a to Spirit Animals: Ledová past. Sice jsem ještě nečetla třetí díl, ale snad se mi ho podaří schrastit dřív, než vyjde tahle kniha, to znamená, do 5. 10.
A druhou novinkou, na kterou se chystám je Vyvolená bohy: Smrtící dotyk, která by měla vyjít ve stejný den, jako předchozí kniha, tedy 5. 10. 
I na tuhle knihu jsem velmi zvědavá, ach jo, už aby byl říjen.



Dalším nakladatelstvím, od kterého plánuji jednu novinku, je Euromedia Group: 

První knihu, kterou si rozhodně nechci nechat ujít je první díl Pekelných strojů, a to Mechanický anděl, na kterého se těším snad už věčnost. Vychází hned 1. 10. A teď následují knihy, u kterých jsem se ještě nerozhodla, zda si je koupím, ale rozhodně vypadají zajímavě, takže je to Sloup do nebe, který má rozhodně zajímavou tématiku a mohl by být dobrý. Vychází také 1. 10. 
A poslední kniha z tohoto nakladatelství je Lockwood & Co. 2: Šeptající lebka, jejíž koupě bude záležet na tom, zda si stihnu přečíst první díl. Vychází také 1. 10


Zálusk mám i na knihu od CooBoo: 

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíruMezi dvěma světyI zde mám vybrané dvě knihy. První je Mezi dvěma světy, která mě nalákala zejména svojí obálkou, která je moc povedená. Vychází 5. 10.
A tou druhou knihou je příběh se zajímavým názvem Arisoteles a Dante odhalují záhady vesmíru. No uznejte, tohle přeci v mé knihovně nesmí chybět. Mimochodem i tahle obálka je moc povedená. Vychází 19. 10. 





Dalším nakladatelstvím, ze kterého mám zálusk něco uloupit, je Host:

VidořádKoruna tří: Prokletý králHost Brno v říjnu vydává několik zajímavých knih, ale první místo zaujímá samozřejmě Vidořád, který je pokračováním Kostičasu. A nevím jak vy, ale já se neskutečně těším. Měl by vyjít 22. 10. 
Mojí druhou nejočekávanější novinkou tohoto nakladatelství je Koruna tří: Prokletý král, který také vypadá zajímavě. Vychází 15. 10. A poslední kniha, kterou předběžně plánuji je Pán věže, ale opět to závisí na tom, zda stihnu přelouskat první díl, než vyjde tento. Ten by měl vyjít 30. 10., ale u tohoto data si opravdu nejsem jistá.
Pán věže

A poslední nakladatelství, ze kterého plánuji v říjnu vybírat, je Paseka:

Sklenena republika (Tom Pollock)Zde mám předběžně vybranou pouze jednu knihu, a to Skleněnou republiku, opět závisí na tom, zda stihnu přečíst první díl, ale v tomto případě pevně věřím, že ano. Kniha by měla vyjít 24. 10. 









Co říkáte na mnou vybrané knihy? Máte na ně také zálusk? 

8 komentářů:

  1. O těchto knihách jsem vůbec neslyšela, některé ale vypadají zajímavě, takže se po nich do budoucna poohlédnu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono jich opět vychází velké množství, tak není možné mít přehled o všech :D

      Vymazat
  2. Já se (zatím) nechystám ani na jednu,protože mi jaksi schází místo v knihovně.
    Ale všechny vypadají moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je zatím různě skládám na sebe, ale taky už mi pomalu dochází místo... zrovna ráno jsme přemýšlela nad tím, že bych se nějakých měla pozbavovat, ale vůbec se mi do toho nechce... asi to budu řešit, až nastane ta chvíle, kdy je opravdu nebudu mít kam dát :D

      Vymazat
  3. Skoro na všechny tyto knihy se chystám taky :) Hlavně na Pekelné stroje se těším. Jen jsem netušila, že jsi i ty četla Nástroje smrti :O :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak porovnáme názory :D Jo, tak na ty se těším taky. Samozřejmě, že jsem je četla, ale chystám se na re-reading, protože už si moc nevybavuji všechny detaily :D

      Vymazat
  4. Vyzerá to na zaujímavé tituly, snáď sa k nim aj dostaneš a budú sa ti páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se k nim dostanu :D Říjen opravdu nabízí pěkné knihy.

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)