úterý 20. září 2022

RC recenze: Nečekej, až vyjde slunce

aus allen wolken fällt man auch mal weichNečekej až vyjde slunceAutor: Valerie Korte
Počet stran: 280
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Alpress

Rok vydání ČR: 2022
Musím všechno zahodit, vyhlásit insolvenci, přestěhovat se do laciného bytu v některém z věžáků kolínské čtvrti Chorweiler a pak napsat tři sta žádosti o zaměstnání, abych nakonec sehnala nějakou mizerně placenou pomocnou práci? Můj profil nebyl na pracovním trhu zrovna žádaný, tuhle zkušenost jsem učinila již dříve. A moje současná situace časově neflexibilní matky samoživitelky mu na atraktivitě nepřidávala.

Co kdyby se váš život během okamžiku změnil? Udržovali byste dál na Instagramu zdání, že žijete v luxusu? A jak byste se s novou situací poprali?

Julie vedla spokojený život, který hojně prezentovala na Instagramu a používala ho k propagaci svých náramků. Jenže vše se rázem změní, když ji muž opustí a ona se stane samoživitelkou, která má co dělat, aby sebe a svoji malou dceru uživila. Přesto ale dál na Instagramu dělá, že se nic nezměnilo. Projde jí to, aniž by někdo zjistil o jejím životě pravdu?


Nečekej, až vyjde slunce mě už na první pohled ohromilo svojí obálkou, a když jsem se ještě dozvěděla, že v příběhu hraje hlavní roli Instagram, tak už jsem si ji nemohla nechat ujít. A co na knihu po přečtení říkám?

Kniha Nečekej, až vyjde slunce vás dostane nejenom nádhernou obálkou, ale i svým obsahem. Protože pokud hledáte knihu o životě, s kapkou romantiky k tomu, tak tohle je přesně ono.
Hlavním tématem tu je každodenní boj s nepřízní osudu. Z hlavní postavy Julie se totiž během okamžiku stala samoživitelka a její život v luxusu se rázem proměnil na každodenní vymýšlení, jak sehnat peníze, aby sebe a svoji dceru uživila.
Ačkoliv mi Julie jako postava vůbec, ale opravdu vůbec nesedla a s někým takovým bych asi v místnosti nevydržela ani deset minut, přesto jsem si příběh opravdu užila.
Juliino chování, přetvářka a snaha působit dokonale mě hrozně vytáčela a byla mi nesympatická. Nemluvě o tom, že i její výchova dítěte mi nepřišla zrovna jako ta správná cesta.
Ale pryč od hlavní hrdinky a zpět k příběhu. V knize Nečekej, až vyjde slunce je také hodně zmiňován Instagram, kde Julie prezentuje svůj, nyní již falešný život. Autorka ale čtenáře nechává nahlédnout jak na Instagramové příspěvky, tak i na to, co je na fotce v realitě a to porovnání mě dost bavilo. Ukazuje to, jak lehce se můžete stát na Instagramu někým jiným.
Zajímavý a dobře zpracovaný je i samotný vývoj hlavní postavy, kdy si Julie uvědomí, že perfektní život na Instagramu není tak úplně důležitý a ona se tak stane o něco snesitelnější.
Celkově jde o poměrně čtivou knížku, kterou přelouskáte během několika večerů a jediným rušivým elementem, který vám to čtení bude trochu kazit, je hlavní hrdinka.

Milá knížka o životě, Instagramu a o snaze vyrovnat se s nelehkou situací, do které se může dostat každý z nás. Jen bohužel s nesympatickou hlavní postavou.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Alpress
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 3,8/5

Obálka: 5/5

2 komentáře:

  1. Já nevím, ale i když má kniha nesympatickou hrdinku, nemůžu se pořádně začíst a příběh si neužiju tolik... potřebuji mít hlavní postavu ráda. :D

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)