středa 21. října 2015

Rabování knihovny (12)

Dnes jsem opět navštívila knihovnu. Tedy, první pokus o její navštívení proběhl už v pondělí, kdy jsem se táhla s knížkami, které jsem chtěla vrátit a narazila na zavřené dveře, protože z důvodů nějakých technických záležitostí, bylo dočasně zavřeno. Ale dnes jsem si to vynahradila a mohla si udělat zásoby na CooBoo read-a-thon. Ale dost už vykecávání a jdeme se mrknout na to, co jsem si zase půjčila.


První kniha, kterou jsem ukořistila, nemá nic společného s již zmíněným read-a-thonem. Ale je to kniha, kterou se chystám už dlouhou dobu přečíst, tudíž, když jsem ji tam viděla, nemohla jsem ji tam nechat. A co je to? No přeci Návnada. Hádám, že to bude podobné 15 minus, no ale uvidíme...

Šest lidí se probudí na opuštěném ostrově, aniž tuší, jak se sem dostali. Všechny drží ve spárech neovladatelná závislost na heroinu. Z lodi kotvící na dohled jim nikdo nespěchá na pomoc. Pak najdou vzkaz, že pro další dávku si musí doplavat na vedlejší ostrov přes zátoku zamořenou žraloky. Pozorovatelé na lodi se baví a sázky na život se zvyšují…

Můj další výběr se už týkal pouze zásob na read-a-thon. Hodně mě potěšilo, že byla volná kniha Svůdné zlo, protože to si už také chci strašně dlouho přečíst, ale ještě jsem v knihovně nenarazila, že by tahle kniha byla volná. A samozřejmě na rezervaci jsem byla trošku líná, ale co, ke knize jsem se nakonec dostala, ne?

Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti...
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů - potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem?

Další knihou, ke které jsem se ještě nedostala, proto jsem byla ráda, že byla v knihovně volná, je zakončení mé oblíbené série. Sice se trošku obávám, že jsem pozapomněla děj z předešlých knih, ale věřím, že to důležité mám stále na paměti. A co to tedy je? Planoucí hvězda.

Saba je odhodlaná vzít osud pevně do svých rukou a porazit DeMala. Ten se rozhodl vybudovat Nový Eden – místo, kde mají místo jen mladí a zdraví, kteří budou věrně sloužit jeho zájmům. Zároveň místo, kde ovšem nemají místo staří, nemocní ani neposlušní. A Saba by se mohla stát spoluvládkyní Nového Edenu. A DeMalo jí nabízí dokonce ještě svůdnější nabídku, které prakticky nejde odolat. Ovšem musela by zradit své přátelé i vše, v co do teď věřila. Jak se Saba rozhodne? Dokáže změnit doslova celý svět?

Cesta nikdy nebyla nebezpečnější a zrada číhá i v těch nejméně tušených místech v dech beroucím závěru trilogie Krvavá cesta.


A mé poslední dva úlovky jsou díly jedné série. První díl mám zdárně za sebou, takže pokračování si nemůžu nechat ujít. Pandemonium a Rekviem třeste se, brousím si na vás zuby příští týden. I kdy, také se trošku obávám pozapomnění děje jedničky... (Mimochodem, jak jsem si právě všimla, následují anotace obsahují spoilery, tak číst jen na vlastní nebezpečí - proto žádné anotace nečtu, tak nevím, jak u ostatních, ale tady jsem si omylem přečetla první větu.)
Moment! Počkat! Stop! (Jdu spoilerovat... nejspíš, ale je to dotaz) ten konec Deliria si jakž takž vybavuji, ale nevzpomínám si, že by Alex umřel, já měla za to, že ho jenom chytili, ne? Pokud jste to četli, můžete mi to objasnit? Jestli to bude až ve dvojce, tak klidně jenom napište: "To se dozvíš." Ať mám jasno a aspoň trochu překvapení, díky :D (konec dotazu/spoileru)

PandemoniumPandemonium - Po útěku, při němž Alex umírá, se Lena ocitne v Divočině a musí se smířit s faktem, že vše, co doposud prožila, lidi, co znala – to všechno je už jen minulost a neexistuje žádné předtím. Připojuje se ke skupině Nežádoucích, kteří mají v úmyslu proniknout do světa „za plotem“, kde se zúčastní velké demonstrace. Tu uspořádal ABAD – Amerika bez amor deliria – organizace hlásající nevyhnutelnost léčby. Když se však Lena setká s Julianem, synem zakladatele ABADu, klukem, jenž zosobňuje všechny její hodnoty, ani netuší, že se jejich osudy zkříží víc, než by si kdy pomyslela.

Rekviem - Lena je v srdci revoluce. Bojuje proti společnosti, která prohlásila lásku za nemoc. Ale Divočina dávno není tím bezpečným přístavem, co bývala, protože vláda se rozhodla rebely zlikvidovat. K tomu má Lena hlavu a srdce vzhůru nohama, protože se vrátil někdo, o kom si myslela, že jej navždy ztratila…

Rekviem vypráví střídavě Lena a její nejlepší kamarádka Hana. Dívky, které žijí v zásadě vedle sebe, ale dělí je celý podivný svět. Najdou k sobě zase cestu? Jak skončí příběh o lásce, co je zakázaná tím nejhorším možným způsobem?

(Zdroj anotace: databazeknih.cz)

Co říkáte na můj výběr? Já jen doplním to, že se nemůžu dočkat příštího týdne, až se do knihy pustím.   

6 komentářů:

  1. K Deliriu - já si to už úplně přesně taky nevybavuju, ale jak jeli na té motorce, tak Alexe postřelili a on nebyl schopný jít dál, takže ho proto chytili a Lena pokračovala sama. A ano, je přesvědčená o tom, že je mrtvý, protože to zranění bylo fakt zlé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom vím, že ho postřelili, ale pokud si dobře vzpomínám, tak o tom, že by ho zabili nepadlo ani slovo :D No nic, uvidím, jak to bude, až budu číst dvojku, jinak díky za odpověď :D

      Vymazat
  2. Tak tomu říkám úlovky :) Samé dobré knížky :) Svůdné zlo se taky chystám číst a připomněla jsi mi, že bych konečně mohla dočíst závěr série Delirium :) Jsem zvědavá na recenzi na Návnadu, o knížce slyším poprvé a vypadá docela dobře :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo :D Už se nemůžu dočkat, až se do nich pustím :D Já na Návnadu narazila v nabídce Alpressu a zalíbila se mi ta obálka a od té doby si tu knihu chci přečíst :D Děkuji :D

      Vymazat
  3. Úžasné knihy! :)
    Návnadu jsem četla (je to jedna z mých prvních recenzí na blogu,takže mno.. :-D) a moc se mi líbila,i když je trošku vulgární.
    Na celou sérii Delirium se chystám už strašně dlouho,tak snad se mi dostane do ruky co nejdříve :)
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud to je v rámci mezí (ta vulgarita) tak mi to nevadí :D Každopádně jsem na knihu strašně zvědavá :D
      Tak přeji, aby ses k němu brzy dostala :d
      Děkuji :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)