sobota 24. října 2015

RC recenze: Zakázaná hra: Doupě

The Chase (The Forbidden Game, #2)Autor: L. J. Smith
Počet stran: 224
Série: Zakázané hry
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Fragment

Rok vydání ČR: 2015
Bála se příliš dlouho. 
A z dobrého důvodu. Při posledním setkání Juliana zradila. Lhala mu a přesvědčovala ho, aby jí věřil - snad jí dokonce i důvěřoval. A pak za ním zabouchla dveře s úmyslem navždy ho za nimi uvěznit. Uvěznila ho jako džina v láhvi. Stěží si uměla přestavit, jak se asi musel cítit, když mu došlo, co udělala. A teď se jí pomstí. 


Po událostech odehrávajících se v papírovém domku, se opět na scénu vrací obávaný Stínový muž Julian a spolu s ním i nová Hra, ve které půjde o život. Podaří se skupině kamarádů přelstít protihráče i tentokrát nebo zvítězí Julian a vezme si to, po čem tolik touží? 

Jenny doufá, že se Juliana zbavila na dobro. Od poslední Hry se její život změnil. Už se tolik nestýká se svými kamarády, její přítel Tom se jí vyhýbá a do toho všeho přijde dívka, která tvrdí, že může dokázat nevinnu dvou chlapců, kteří jsou podezřelí z vraždy Summer, jež umřela při hraní hry, a krádeže papírového domku. To Jenny vyprovokuje k akci, protože se obává, že ti dva vypustí Juliana zpět do světa a další nebezpečná Hra na sebe nenechá dlouho čekat.

zdroj

Na tuhle knížku jsem se těšila od doby, co jsem přečetla první díl, protože jsem si ho zamilovala. A jak se mi tedy líbilo Doupě?

Doupě má oproti prvnímu dílu rychlejší začátek, kdy se už od první stránky něco děje, tudíž se můžete nerušeně pustit do čtení. Pamatuji si, že v Lovcovi byl začátek poněkud zdlouhavý, ale tady se tomu vyhnete. Celkově je tento díl tajemnější, má takovou temnější atmosféru a spíše vám z něho poleze mráz po zádech.
zdroj
Ale to nejlepší začíná zhruba až od poloviny knihy, kdy skupina přátel začíná hrát novou Hru. Teprve v tu chvíli se všechno stupňuje a příběh začne pořádně odsýpat. Velkou zásluhu na tom má postava Juliana, který je napsán naprosto jedinečně. Jeho osobnost je natolik výrazná, že ho buď budete milovat nebo nenávidět, jelikož se z každé situace dokáže dostat tak, aby byla na konci v jeho prospěch. Oproti němu jsou ostatní postavy poněkud nevýrazné a nemají tolik co nabídnout.
Jediné, co bych knize vytkla je občasné nelogické chování postav, kdy se prostě nestačíte divit, jak můžou dělat to, co dělají, pokud zapojují mozek.
Jinak jsem byla opět s knihou velmi spokojená, i když se mi první díl líbil o něco více. A díky otevřenému konci se zase nemůžu dočkat závěrečného dílu.

Série Zakázaná hra má hodně co nabídnout a pokud máte rádi nebezpečné hry, při kterých může někdo přijít o život, je to kniha přesně pro vás. Já osobně si myslím, že se zatím L. J. Smith tahle série daří.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment, kde také můžete knihu zakoupit.



L. J. SmithAmerická spisovatelka publikující pod pseudonymem L. J. Smith píše už od roku 1987. V roce 1998 si s psaním udělala pauzu a až v roce 2008 opět začala. Její knihy jsou kombinací stylů pro mladé i dospělé čtenáře. Věnuje se velkému množství žánrů, které se nebojí kombinovat.
Napsala tři trilogie, dvě série a dva společenské romány. Mezi ty nejúspěšnější patří série Night World a Vampire Diaries.
(zdroj: http://www.databazeknih.cz/zivotopis/l-j-smith-7546)



HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   ♥

Obálka: ♥ ♥   

4 komentáře:

  1. Nevedela som, že je aj druhý diel :D Vyzerá to opäť na dobrý príbeh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, dokonce bude i třetí díl a doufám, že bude brzy :D Je to dobrý příběh, alespoň mě baví :D

      Vymazat
  2. Ami: Nevím, asi by mě kniha nebavila. I když dřív jsem od autorky něco četla. Myslím si ale, že mě její styl nijak neokouzlil.
    Ale...! Ta obálka je moc pěkná :)
    Hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tedy od téhle autorky zatím nic jiného nečetla. Já si zamilovala už první díl, takže jsem zatím spokojená.
      Souhlas, obálka je výborná! :D
      Děkuji :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)