středa 19. října 2016

Strašidelné čtení na Halloween

Výsledek obrázku pro halloween
zdroj
Halloween se kvapem blíží a tak je nejvyšší čas vybrat si nějaké to strašidelné čtení, které by navodilo tu správnou atmosféru.
A že nevíte do čeho se pustit? Tak tu pro vás mám pár tipů.



Výsledek obrázku pro stephen king toČestné první místo si určitě zaslouží král hororů Stephen King. Tento autor má na svém kontě nespočet knih a miliony fanoušků. Pokud chcete zažít ten správný strach při čtení, tak tady jste na správné adrese.
Ale kterou z jeho knih si vybrat? Velké množství fanoušků se shoduje na tom, že kniha To je jedna z jeho nejlepších. A kdo by odolal příběhu o klaunovi, který je ztělesněním věčného zla?

Výsledek obrázku pro oživovatel knihaDalším tipem na knihu, do které se můžete pustit během večerů, může být například Oživovatel, vždyť přeci, co se hodí k halloweenu víc, než mrtvoly, které ožívají, aby vypověděly pravdu o tom, jak zemřeli? A Jonah Miller je zde pro to, aby je vyslechl. Řadí se mezi nejlepší oživovatele, ale taková práce brzy začne lézt na mozek...
 Tento mrazivý thriller se pyšní zejména detailními popisy mrtvol a způsobu jejich smrti, který je prezentován očima oživovatele.

Výsledek obrázku pro madame okta knihaPro mladší čtenáře se nabízí série knih Darrena Shana. Tento autor má na kontě velkou spoustu hororových příběhů pro mládež. Například Příběhy Darrena Shana - první díl Madame Okta pojednává o utajovaném cirkusu, z jehož návštěvy se postupem času stává noční můra. Hlavní hrdina je postaven před nelehkou volbu, kdy se musí rozhodnout mezi životem svého přítele nebo své rodiny.
A panoptikum zrůd se tak stává jen bonusovou třešničkou na dortu.

Výsledek obrázku pro řezník knihaZ novějších knížek se můžete pustit například do Řezníka, kde už samotný název napovídá tomu, o čem kniha tak zhruba bude.
Město Seattle děsila série vražd, která skončila až v okamžiku, kdy policejní náčelník zastřelil proslulého Řezníka z Beacon Hill. Ale co když to není tak úplně pravda? O třicet let později totiž vnuk onoho policejního náčelníka učiní nevídaný objev a je jen na něm, zda odhalí tajemství nebo nechá minulost pohřbenou.

Výsledek obrázku pro IzolovanýA posledním tipem se stává hodně násilná knížka. Vražda za vraždou a k tomu hromada pitev? Ano hádáte správně, mluvím o knize Izolovaný, ve které je hlavním hrdinou patolog, kterému se jednoho večera změní život, protože v těle jedné své pacientky najde telefonní číslo své dcery, která byla unesena. A tak koroner Paul Herzfeld rozehrává děsivou hru na honěnou, ve které jde doslova o život.


18 komentářů:

  1. Ani jednu z kníh som ešte nečítala, takže vďaka za zaujímavé nápady. Inak celkovo tento článok je super nápad, dúfam, že ti nebude vadiť ak si ho požičiam a tiež napíšem niečo podobné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké tipy - sama určitě musím souhlasit s Kingem, kterého prostě miluju a chtěla bych zkusit taky Řezníka, tak snad se mi zalíbí :)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zase s Kingem moc nesedla :D Ale horory, to je jeho :D
      Taky se měj hezky :)

      Vymazat
  3. Já znám akorát Kinga a pak Madam Oktu - ale paradoxně jsem zatím nečetla ani jedno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Kinga zkoušela, ale asi to nebude nic pro mě, ale na Shana se chystám :)

      Vymazat
  4. To si chci hrozně moc přečíst a Řezník mi tento týden přišel, nemůžu se dočkat až se budu moct začíst. ♥

    Fandom Before Blood CZ

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé halloweenské tipy! Já do těch svých zařadila Po sezoně, Saeculum, Apokalypsu a pak klasiku - Jámu a kyvadlo a hlavně Draculu. Děkuji za připomenutí Izolovaného, mám ho na seznamu už strašně dlouho a úplně jsem na něj zapomněla! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Saeculum mi nepřišlo zase až tak moc strašidelné :D Vůbec není zač :D

      Vymazat
  6. A teď otázka za všechny prachy - kolik knížek jsi z těch tipů vlastně četla? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kinga jsem rozečetla a nebyl nic pro mě :D Oživovatele jsem přelouskala celého - zbožňuju tu interaktivní obálku! :D
      A na zbytek se teprve chystám :D

      Vymazat
  7. Do Kinga se chci už konečně v blízké době pustit. Jsem opravdu milovník hororů a zatím jsem ještě žádnou knihu od něho nečetla :D Začínat budu asi Řbitovem zvířátek nebo Mlhou :)
    Oživovatel na mě také čeká v poličce, takže snad brzy :D
    No a Řezníka miluji a Izolovaný mě dosti láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jich pár zkoušela, některé mi sedly, některé ne.
      Oživovatel se mi docela líbí :D
      A na zbytek se teprve chystám :)

      Vymazat
  8. Zrovna Revival mám doma a ještě jsem na něj neměla čas. Takže se do něj o Halloweenu možná pustím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to přeji, aby to konečně vyšlo :) Mně se kniha docela líbila :D

      Vymazat
  9. Četla jsem TO a knížka byla fakt skvělá, místy jsem měla i husinu. Jinak se seznamu vlastním jen Revival, ještě jsem ho nečetla, takže je nejvyšší čas to napravit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si s Kingem moc nesedla, takže se do knihy pravděpodobně pouštět nebudu :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)