neděle 23. dubna 2017

RC recenze: Kodex Apokalypsy

Výsledek obrázku pro Codex Apocalypse bookVýsledek obrázku pro kodex apokalypsyAutor: Jesus B. Vilches
Počet stran: 344
Série: Malefic Time
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Fantom Print

Rok vydání ČR: 2016
Rány náhle ustávají. Na chvíli se rozhostí ticho. Otřu si tváře; hřbety mých rukou jsou rudé. Ta krev mi připomíná, kdo jsem. Přináší s sebou novou vzpomínku. Nechápu, jak jsem něco takového mohla zapomenout. Přejíždím si po těle a pod kapucí nahmatávám kus dřeva - jílec mého meče. Zapomněla jsem na svůj meč. Zapomněla jsem, kdo jsem. 

Měl jsi někdy strach? Opravdový strach? Pokud se nad tím musíš zamyslet, pak je to jasné - nevíš, co je opravdový strach. 

Malým prostorem se znovu rozlehnou rány. Silnější, odhodlanější, než kdy dřív. Ti muži na druhé straně to chtějí skončit. 
Já taky. 

Nesmrtelný souboj nebe a pekla opět přichází na scénu. Tentokrát však skrze pero španělského spisovatele Jesúse Barona Vilchese, který ho dokázal ztvárnit velmi originálním způsobem. Takže dámy a pánové, držte si klobouky, protože postapokalyptická jízda začíná... 

Svět je v troskách. Na nebi i zemi probíhá odvěká bitva dvou protichůdných stran. A uprostřed toho všeho stojí mladá dívka Luz s bělostnými vlasy, ronící krvavé slzy. Její Mistr ji opustil a ona kromě své katany nemá nic. Při pátrání po svém původu však objeví svůj osud, jež ji staví do nelehké situace...

Výsledek obrázku pro kodex apokalypsy
zdroj

Tuhle knihu jsem si chtěla přečíst od doby, co jsem viděla její obálku, která je naprosto úchvatná a naláká na čtení. Ale je Kodex Apokalypsy něčím víc, než jen na první pohled pěknou knihou?

Související obrázek
zdroj
Už od začátku knihy na vás dýchá pochmurná atmosféra, která vás přímo vtáhne do zničeného světa. Také díky detailům, kterým autor věnuje pozornost, budete mít pocit, že se vám scény přehrávají přímo před očima. A že je na co se dívat!
Kulisy postapokalyptického světa nebudou pro nikoho se slabou povahou, protože autor si opravdu nebral servítky a vše vykresloval v těch nejsyrovějších barvách. Je třeba libo kanibalskou hostinu, kde není nouze o lidská torza bez údů? Pokud přesně na tohle máte chuť, neváhejte a pusťte se do knihy.
Ale to není vše, čeho se zde dočkáte. Pokud jste milovníky akce, rozhodně se pokocháte zdařilými souboji s katanami, pomocí kterých hlavní hrdinové působí krvavé lázně.
Ale nenechte se mýlit, že celá kniha staví pouze na násilí. To opravdu ne.
Pro ty rozjímavější se zde nachází zajímavé zpracování a propojení náboženství s legendami. Narazíte zde na spoustu známých biblických postav, které jsou postavené do netradičního pojetí.
Výsledek obrázku pro Codex Apocalypse esús Barona Vilches
zdroj
A aby toho nebylo málo, autor vás ještě k tomu zavalí spoustou pocitů, kterými se budete moct postupně prokousávat. Osamělost se střídá se sexuálním chtíčem a vy za chvíli nebudete vědět, kde vám hlava stojí.
A to vše podtrhávají velmi povedené kresby, které umocňují atmosféru sálající z toho, co právě čtete.
Ale nebudu vám lhát. Kniha obsahuje i drobné mouchy, které mi na příběhu vadily.
Například ze začátku jsem se v knize hůře orientovala. Děj skákal jak v čase, tak v postavách a já se moc nechytala.
Druhá a poslední věc, která mi trochu kazila radost ze čtení, byly zdlouhavější části, kde se nic moc nedělo.
Ale i navzdory těmto chybičkám na kráse jsem byla s knihou spokojená, jelikož se jednalo o originální a nevídaný příběh, který dokáže upoutat svým nevšedním zpracováním.  

Pokud hledáte netradičně napsaný příběh a navíc jste milovníky postapokalyptické budoucnosti, neměli byste si tuhle knihu nechat ujít. Protože tento nekonečný souboj mezi dobrem a zlem stojí za vaši pozornost.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fantom Print. 
Knihu můžete zakoupit ZDE

HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 5/5

4 komentáře:

  1. Výborná recenze, je radost ji číst, jako vždy :) Knížku neznám, ale vypadá to na vážně zajímavý, akční a drsný post-apo :) Takže to je něco pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Určitě ji vyzkoušej, je to zase něco trochu nového :)

      Vymazat
  2. Potapokalyptická téma sa teraz objavuje čoraz častejšie, alebo možno len ja mám ten pocit :D Každopádne je super, že je kniha dobre napísaná a aj ma pomerne zaujala :-) Ďakujem za recenziu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám, ale tohle je něčím zvláštní :) Vůbec není zač, já děkuji za její přečtení :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)