sobota 19. srpna 2017

Můj vysněný čtecí koutek

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by měl vypadat váš čtecí koutek? Já ano. A jelikož si pohrávám s myšlenkou, že se koncem roku budu stěhovat, nemohl mi přijít email od firmy Biano.cz ve vhodnější dobu. Takže mi teď dovolte představit vám svůj vysněný čtecí koutek.



Začneme tím nejdůležitějším a to samotnou knihovnou.
Výběr knihovny je opravdu nelehký úkol, zvláště pro zapáleného knihomola, protože ta správná knihovna musí splňovat několik požadavků. Určitě je důležitá velikost, aby se tam vešla ta spousta knih, kterou nadšený čtenář vlastní.
V tom případě by se mohla zvolit například tato:
Knihovna SILVER LINE 25, buk
zdroj

Ale abych byla upřímná, tohle není nic pro mě. U své knihovny bych ráda viděla jistou neobyčejnost a ne prostor, kde by byly knihy vyrovnané jedna za druhou. Také by neměla opticky zabírat celý pokoj. A proto si myslím, že pro mě by byla ideální právě tato knihovna: 
Knihovna INTEGRO policová vyšší, buk
zdroj

Líbí se mi, že je taková obyčejná, ale přesto dokáže upoutat. Také stolek uprostřed je podle mě bezvadný nápad, protože při jakékoliv práci, kterou bych u něj dělala, bych byla stále obklopená knihami a kdo z nás knihomolů by tento pocit nemiloval, že? 
A k tomu všemu by mě ještě hřálo vědomí, že jakmile dokončím svoji práci, stačí se jen trochu natáhnout a můžu se přenést do jiného světa... 

No, tak jsem právě docílila toho, že tu knihovnu prostě chci. Proto je nejvyšší čas přesunout se k dalšímu nezbytnému prvku čtecího koutku, a to výběr křesla, či místečka, kam se pohodlně usadit

Vždycky jsem měla slabost pro ratanový nábytek, jako je například toto křeslo: 
Image
zdroj

Ale u takového nábytku vždy vystává problém, zda se hodí do daného pokoje nebo zda bude působit jako pěst na oko, proto bych do svého čtecího koutku volila jiný produkt. 
Max Bis Plus - Houpací křeslo (eko kůže hnědá/dřevo hnědé
zdroj

Tím jiným produktem by mohlo být nějaké houpací křeslo, protože jsem se tam vždy viděla, jak si pohodlně sedím a houpu se s knihou v rukách. Ale zase na druhou stranu, nic se nevyrovná tomu, se zabořit do pohodlných polštářů či polstrování a užívat si čtení. Proto by asi moje volba padla právě na následující křeslo: 

Luxusní relaxační křeslo ALLIGANTO s taburetem - ČERNÁ
zdroj

A jelikož by mi tohle zaručeně nestačilo, moje další volba by padla i na tohle: 

Rozkládací křesílko Karup Nest Lime
zdroj

Akorát bych asi zvolila jinou barvu. 

A co bych vám doporučila ke čtení, když už máme ten vysněný čtecí koutek? No, těch knih by bylo samozřejmě spousta, ale vyjmenuji vám alespoň ty, které mě v poslední době zaujaly nejvíce. 
Všem milovníkům fantasy můžu rozhodně doporučit Jiskru v popelu, jejíž druhý díl bude právě vycházet nebo Císařovy čepele, což bylo naprosto neskutečné čtení (mimochodem, druhý díl už vyšel). 
Romantikům můžu jedině doporučit Sempre - Navěky, kde se míchá romantika s mafií. Také mohu příběh jedině doporučit. 
A pro milovníky mimozemšťanů tu mám svoji nejoblíbenější knihu (no, jednu z mnoha nejoblíbenějších) - Pátá vlna

Jestli si chcete sestavit vlastní wishlist, můžete k tomu využít právě ten na Martinusu nebo jestli se chcete mrknout na ten můj, tak ho najdete zde


Pokud si chcete vytvořit vlastní čtecí koutek, inspiraci můžete najít na webu Biano.cz
Biano CZ
A pokud hledáte další čtecí inspiraci, určitě si nějakou knížku vyberete v eshopu Martinus.cz.
Výsledek obrázku pro logo martinus

6 komentářů:

  1. Moc pěkný výběr :) Ta knihovnička i křesla vypadají parádně :) a vážně by se mi líbilo psát u stolu recenzi a být takhle obklopená hromadou knih :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihovničky sa mi páčia obe, aj tá prvá aj druhá so stolom :-) Myslím, že by to vyzeralo dobre všetko spolu ako si to vybrala :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda ty křesla jsou parádní! Ale vím, jak by to dopadlo u nás. Já si koupím podobné křeslo a míso místem na čtení to bude pelech pro psa :D Hajzlík :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano :D Já si myslím, že by to u nás dopadlo dost podobně :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)