neděle 7. ledna 2018

5 knih se zimní tématikou

Výsledek obrázku pro zimaTěšili jste se na pořádnou bílou zimu, plnou sněhu a mrazu jako já? A také jste se nedočkali? Tak se se mnou pojďte podívat na příběhy, které nám pořádnou dávkou sněhu a fantasie vynahradí nedostatek bílé pokrývky.


Výsledek obrázku pro literární spolek laury sněžné5. Literární spolek Laury Sněžné
Román Literární spolek Laury Sněžné vás zavede do Skandinávie, do městečka Zaječín, kde se dějí divné věci nejenom s lidmi, ale i s knihami. Vše začíná ve chvíli, kdy hlavní hrdinka Ella Milanová objeví zvláštní knižní svazek, který ji zavede na stopu záhadných událostí.
Při svém pátrání narazí na společenství literátů, které založila Laura Sněžná, na pravidla podivné Hry a také na nadpřirozeno.
Dokáže tomu všemu Ella přijít na kloub?

Výsledek obrázku pro mrazivý oheň4. Mrazivý oheň
Bryn Avenová sní o tom, že se stane členkou elitní královské gardy, proto pilně pracuje na své kariéře stopařky. Její cesta ale není jednoduchá, díky blonďatým vlasům a smíšené krvi, ji nikdo nebere moc vážně. Svým odhodláním a pílí však okouzluje okolí, a ani její šéf Ridley, ke kterému chová city, není výjimkou.
A když už je všechno na dobré cestě, objeví se další překážka v podobě nečekaných útoků na Kaninské podvržence a aby toho nebylo málo, na scénu se přidá i dávný nepřítel...

Výsledek obrázku pro zlatý kompas kniha3. Zlatý kompas
Ve světě tolik podobnému tomu našemu a přesto jinému, žije dvanáctiletá Lyra se svým daemonem, který ji provází po celý její život. Lyra se snaží zachránit svého kamaráda Rogera a další děti, které unesli Vrahouni, v tom ji pomáhají další podivuhodné bytosti obývající tento svět a alethiometr, přístroj podobný zlatému kompasu, který dokáže zodpovědět každou otázku.

Související obrázek2. Esej o tragédii
V této knize se odehrávají dva příběhy. Jeden Tima Macbetha, sedmnáctiletého albína, který přestoupil na Irvingovu školu, jenže než na samotnou školu nastoupí, pozná jednu dívku, do které se téměř okamžitě zamiluje. Vanessa představuje vše, co si myslí, že nikdy nebude mít. Je krásná, sebevědomá, oblíbená a chodí s nejoblíbenějším studentem na Irvingově škole. Jenže co když se Vanessa do Tima zamiluje? Jak skončí jejich příběh? Šťastně nebo tragicky?
Hlavním hrdinou druhého příběhu je Duncan, který nám prostřednictvím nahrávek představuje Timův příběh. Duncan se do jeho vyprávění ponoří a snaží se poučit z Timových chyb.

Výsledek obrázku pro Zimní příběh
1. Zimní příběh
Velký příběh o lásce. Jedné noci se vypraví zloděj Peter do domu, který vypadá opuštěně, se záměrem ho vykrást, ale dům není prázdný. Zůstala v něm nemocná dívka Beverly.
Peter se do dívky zamiluje, ale ona zanedlouho umírá. To ale není konec.
Peter se dostane do budoucnosti, kde má možnost svoji lásku zachránit, otázkou však zůstává, podaří se mu to?

Sama za sebe rozhodně doporučuji Esej o tragédii, pokud jste nečetli, rozhodně vyzkoušejte. 

4 komentáře:

  1. My sme s Barčou tiež robili podobný článok,síce sme ho nazvali "vianočnými" ale viacmenej to boli všetko knihy, ktoré majú taký zimný nádych - a ani s jednou knihou sa nezhodneme :D
    Zimný príbeh som videla film a ten sa mi veľmi páčil ale s knihou čoraz viac váham :/
    Inak z tých ostatných, Esej o tragédii plánujem dosť dlho čítať a som na to úprimne zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono těch knih je strašně moc :) Esej si určitě přečti, je naprosto skvělá! :D

      Vymazat
  2. Čítala som iba Zlatý kompas a ten sa sem veru skvele hodí :D Ešte by sa mi sem hodila Píseň zimy ale určite by sa našli aj ďalšie knihy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píseň zimy jsem nečetla, ale vím, že se mi strašně líbila obálka :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)