neděle 17. června 2018

Rabování knihovny (42)

Znáte ten pocit, kdy se jen tak pro jistotu mrknete na svůj účet v knihovně, abyste zjistili, do kdy že máte ty knížky vrátit a najednou na vás vyskočí to nemilé dnešní datum? Takže popadnete knihu (kupodivu tentokrát jsem ji i stihla přečíst) a vydáte se směr knihovna. Zarputile si cestou říkáte, jak toho máte doma spousty ke čtení, takže si žádnou nepůjčíte a přesně s tímto přesvědčením vcházíte do knihovny.
Ale tam nastane kámen úrazu. Nějaká paní si povídá s knihovnicí a vy tam přeci nebudete jen tak postávat, takže se jdete podívat, ale opravdu jen podívat, co se v knihovně změnilo.
No a jak tohle může dopadnout?

Samozřejmě, že přesvědčení vezme za své a vy s chutí vybíráte.
Ale na moji obranu. Pokukovala jsem po sekci fantasy a nemohla si vůbec nic vybrat, buď jsem to už četla, nebo jsem tu knihu měla doma a nebo mě nezaujala obálka. Nakonec jsem přeci jenom sáhla po Znamení vlka, ale přiznávám, že to bylo jenom pro ten pocit, abych neodcházela s prázdnou.

Znamení vlkaTori neměla zrovna normální dětství a dospívání. Ani ona sama není tak docela "normální". Ale co je doopravdy zač, to zjistí na druhém konci světa, kde chce začít nový život. A ten také opravdu začne. Sama však netuší, jak moc jiný bude. Do cesty, mezi stehna a následně do srdce se jí připlete alfa smečky lykantropů se slabostí pro zrzavé slovanské typy…
Slovo "vlkodlak" je na místě, ale oni si tak neříkají. Jsou lycas. Jejich svět není uhlazený a snadný. Je to svět příšer, svět boje, krve a sexu. A Tori se toho všeho dostane víc, než by kdy tušila…


Na druhou knížku jsem narazila na pultu s novinkami. A to na Zrádné srdce. První díl se mi moc líbil a já jsem zvědavá na pokračování, tak doufám, že i tentokrát knihu stihnu přečíst před tím, než ji vrátím.

Zrádné srdceDruhý díl série Letopisy Pozůstalých. V zajetí barbarského krále mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. Jejich jedinou nadějí je spoléhat na to, že král bude příliš ohromen jejím darem, než aby je popravil. Královo zaujetí Liou je však větší, než se na první pohled zdá. Stále je tu i Rafe, který jí lhal, ale pro její ochranu obětoval vlastní svobodu. Zatímco se probouzí Liinym dar a ona poznává sama sebe, je jí jasné, že ji čekají rozhodnutí, která ovlivní její zemi… i její vlastní osud.



Četli jste? 






6 komentářů:

  1. Letopisy pozůstalých zaujaly i mě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Znám naprosto přesně. Také jsem byla „vrátit“ knihy s jasným cílem nic nepůjčovat. No, nedopadlo to přesně podle plánu. :)) Ani jednu knihu jsem nečetla, ale Letopisy pozůstalých vypadají dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já do té knihovny asi budu muset přestat chodit, protože to jinak není možné :D Nebo za mě bude muset někdo ty knihy vracet, abych si jich pořád nepůjčovala moc :D

      Vymazat
  3. Čítala som Zradné srdce a kniha sa mi páčila, skvelé zobrazenie novej krajiny a jej obyvateľov :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)