neděle 5. července 2015

Knižní série: Eon

Autor: Alison Goodman
Nakladatelství: Jota
Po dlouhé době jsem tu opět s doporučením nějaké série, kterou stojí za to, ukrátit si dlouhou chvíli. Tentokrát je to dvoudílná série Eon. 


zdroj
Australanka Alison Goodman napsala několik knih z nichž nejznámější je dvoudílná série Eon. Série byla přeložena do 11 jazyků a v roce 2008 získal první díl cenu za nejlepší australský fantasy román pro děti a mládež. Ani druhý díl nezaostával a sklidil velký úspěch. V několika zemích se dostal na seznam bestsellerů.
Ale spisovatelka se nevěnuje pouze vytváření nových děl, také učí tvůrčí psaní.
V současnosti by Alison měla pracovat na nové sérii, tak uvidíme, jestli dokáže překonat laťku, kterou si nastavila se sérií Eon.



zdroj
Prvním dílem v sérii je Eon: Znovuzrození dračího oka a jedná se o příběh šestnáctileté dívky, která v přestrojení za dvanáctiletého chlapce podstupuje několikaletý výcvik, který je povolen pouze chlapcům, v oblastech šermu a dračí magie. Eona totiž doufá, že se stane dračím okem - učedník jednoho z dvanácti energetických draků.
Nejenom že ji čeká nelehká cesta, ale když se ještě ke všemu zaplete do boje o císařský trůn, teprve potom příběh získává na obrátkách.




zdroj
Z toho, že je i druhý díl můžeme posuzovat, že Eona první knihu přežila a pokračuje ve svém dobrodružství. Opět se pokusím ve zkratce shrnout děj tak, aby neobsahoval spoilery.
Proti Eoně stojí mocný nepřítel, který baží po moci a hlavní hrdince je jasné, že ho nedokáže přemoci sama, proto v zoufalé snaze o záchranu celé země požádá svého dávného nepřítele o pomoc, ale nikde není psáno, zda ji pomůže či ne.
Obávám se, že víc už prozradit nemůžu.  

Verdikt: 

První díl byl sice ze začátku hodně zdlouhavý a nebylo to nic moc extra, ale rozhodně se tím nenechte odradit, protože byste se připravili o skvěle propracovaný příběh s prvky z čínské kultury. Rozhodně nejlepším na téhle knize byl konec, který si perfektně připraví půdu pro pokračování. 
V knize Eona: Poslední dračí oko už vás nečeká žádný pomalý začátek, ale rovnou vás hodí do akce a vy se tak můžete nerušeně bavit už od první stránky. 

I když série nebyla to, co jsem původně čekala, rozhodně mě dokázala nadchnout a já si ji zařadila mezi ty povedenější série. Takže pokud máte rádi draky (i když tady se vyskytují v trošku jiné formě) či čínskou kulturu a příběh plný intrik a boje o trůn, rozhodně neváhejte a pusťte se do čtení. 

Hodnocení:

Série: ♥ ♥ ♥ ♥ 

10 komentářů:

  1. Pekná recenzia, milujem draky, ale hlavne boje o moc a trón, takže ďakujem za tip :)

    ➳Heroines Never Fade

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Rozhodně knihy vyzkoušej, i když tady ty draci asi nebudou v té podobě, ve které myslíš :D

      Vymazat
  2. O téhle knižní sérii jsem zatím nic moc neslyšela, no díky za informaci, poohlédnu se po ní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji vyzkoušej, když přetrpíš začátek první knihy, tak je to super počtení :D

      Vymazat
  3. Skvělá recenze :) Sérii neznám, ale vypadá dobře, takže se do ní určitě někdy v dohledné době pustím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Eon & Eona jsou skvělé knihy, patří mezi mé nejoblíbenější :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Čítala som, i keď medzi knihami som mala dlhý rozostup, každopádne súhlasím, je to séria, ktorá stojí za prečítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je sice četla už před nějakou dobou, ale neměla jsem mezi nimi rozestup, takže jsem si je mohla pěkně vychutnat :D.

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)