středa 1. července 2015

Rabování knihovny (6)

V pondělí jsme byly s Marťou na výletě a samozřejmě nesměla chybět ani návštěva knihovny. A jelikož se mnou šla tentokrát i Marťa, tak jsem ji pověřila nelehkým, bojovým úkolem, ve kterém šlo o to, zredukovat počet mnou nabraných knih na nějaké přijatelné množství. A jak jí to šlo?




Hned na začátek musím říct, že se Marťa opravdu snažila zabránit mi v nabrání hromady knih. Původně mi chtěla dovolit pouhé čtyři knížky, ale já ji díky svým přesvědčovacím schopnostem přemluvila na pět knih, ale odcházela jsem se šesti :D.

Jako první tu máme knihu 21. den, na který jsem se strašně těšila, protože konec prvního dílu byl hodně napínavý, ale abych pravdu řekla, předchozí díl se mi zdál lepší. (ano, už mám knihu přečtenou :D)

Posledních několik století žádný člověk na Zem nevstoupil. Tedy až do teď. 
Už je to dvacet jedna dní ode dne, kdy vybraných sto lidí dorazilo na planetu Zemi. Podezřívají, že na Zemi nejsou jedinými lidmi. Skupinu čelící neznámému nepříteli se Wells snaží udržet pohromadě. Bellamy se bez ohledu na následky snaží zachránit svou sestru. Glass na lodi čelí nemyslitelné volbě mezi láskou svého života a životem samým.


Druhou knihou, kterou jsem si přinesla z knihovny není nic jiného, než Pokrevní pouta, která si chci už hodně dlouho přečíst. Vampýrská akademie se mi dost líbila, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit tohle.
Mimochodem, kvůli této knížce jsme s Marťou v knihovně vedly zapálenou diskuzi, ona naštvaně ukazovala na regál se slovy: "Koukej to tam vrátit" a já zarytě přemlouvala, abych si ji mohla vzít... hádáte správně, Pokrevní pouta byly tou šestou zakázanou knihou.

Pokračování Vampýrské akademie. Mladá královna Lissa Dragomirová si netradiční politikou nadělala u morojského dvora spoustu nepřátel, kteří by ji rádi odstranili. Je ale velmi dobře střežena, a tak se spiklenci zaměří na její nevlastní sestru Jill. Vědí totiž, že kdyby Jill zabili, Lissa by musela odstoupit a přenechat trůn někomu, kdo má alespoň jednoho žijícího příbuzného. Po brutálním útoku na Jill se Morojové a dhampýři rozhodnout uklidit Jill někam do bezpečí. Kam ale? Po dlouhém zvažování dojdou k závěru, že mladou vampýrku by jistě nikdo nehledal ve světě lidí. Jill má doprovázet a strážit alchymistka Sydney Sageová. Obě dívky se zapíší na lidskou školu, kterou navštěvují i Adrian Ivaškov a Eddie Castile. Kamarádi zpočátku řeší běžné problémy spojené se studiem na lidské škole, ale brzy začnou zjišťovat, že na téhle škole nejsou jediní, kdo potřebuje k životu krev.

Další knihou, kterou se mi podařilo ukořistit je Once Upon a Time, přiznám se, že tahle nebyla plánovaná, ale když jsem ji tam viděla ležet, nemohla jsem odolat a musela jsem si ji propašovat domů a musím říct, že jsem na ni hodně zvědavá.

Život Emmy Swanové byl ledajaký, ale rozhodně ne pohádkový. Neměla rodinu, protože ji opustili, když byla dítě. Teda až do doby, kdy se na její 28. narozeniny ve dveřích zjevil desetiletý Henry. Je to její syn, kterého dala k adopci a tato překvapivá návštěva jí obrátí život vzhůru nohama.

Další na seznamu, co jsem si přinesla domů, je kniha, o které jsem donedávna ani nevěděla, ale zamilovala jsem si obálku, takže když jsem si všimla, že ji v knihově mají a je zrovna volná, ihned musela na seznam.

Před sedmi sty lety černá vdova prožila mystické vidění a z pavučiny jejích snů a vizí vzešlo starodávné proroctví. Nyní se říše Temnoty připravuje na příchod Královny, která bude vládnout mnohem větší mocí a silou než samotný pán Pekla. Ale Královna je ještě mladá, přístupná všem vlivům a korupci. Kdo ovládá Královnu, ovládá i Temnotu.

Předposlední knihou je Dcera kostí a dýmu, na kterou jsem byla hodně zvědavá, ale nějak jsem se nemohla dostat k tomu, abych si ji sehnala, takže jsem ráda, že ji konečně mám doma a můžu se do ní pustit.

Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou.


A konečně se dostáváme k poslední knize. Na Archiv jsem slyšela hodně chvály a také má nádhernou obálku. Tak doufám, že naplní moje očekávání.

Představte si místo, kde mrtví odpočívají na policích jako knihy. Každé tělo má svůj příběh, život uspořádaný v sérii vzpomínek, do kterých může nahlédnout jen Knihovník. Těm tělům se říká Historie.
Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, Historie, které jsou často zmatené a agresivní. To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.
Jedním z mnoha pravidel Archivu je, že v něm musí být naprosté ticho. Některé Historie totiž mají lehký spánek a stačí málo, aby se vzbudily. Ale teď jako by někdo neklidné mrtvé budil záměrně, z Archivu jich uniká víc a víc, a někteří mají dokonce pozměněné vzpomínky. A je na Mac, aby vypátrala, proč se to všechno vlastně děje a kdo za tím stojí, pokud možno dřív, než celý Archiv padne a ona přijde i o to málo, co z jejích blízkých zbylo…


(Zdroje anotací: databazeknih.cz)


Jak se vám líbí můj výběr knih? Četli jste nějakou?  

14 komentářů:

  1. Samé skvelé tituly! Pri tom prvom, chcem si prečítať, ale najskôr sa musím dostať k jednotke :D Richelle Mead má výborné knihy, takže aj tie sú na mojom zozname. Dcéru dymu a kostí mám doma a kniha sa mi veľmi páčila, dúfam, že sa bude aj tebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :D jsem ráda, že se mi je podařilo ukořistit :D Já knihy od R. Mead zbožňuji, sice jsem zatím přečetla jenom její jednu celou sérii a to VA, ale u Sukuby mi zbývá jenom poslední díl a na ten jsem také zvědavá :D. To doufám taky, slyšela jsem na ní hodně chvály :D

      Vymazat
  2. Moc pěkné knížky jsi ukořistila :) Četla jsem Dceru kostí a dýmu a Pokrevní pouta, obě to jsou dobré knížky :) A Archiv a 21. den ti závidím :) Těším se na recenze :) Přeju pěkné prázdninové čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokrevní pouta čtu teď :D Na Archiv jsem hodně zvědavá, ale nejspíš si ho nechám až na konec. Děkuji, to samé přeji tobě :D

      Vymazat
  3. Úžasné kousky! Všechny bych si nejradši odnesla domů :) A na Pokrevní pouta se určitě těš! Adrian se Sydney jsou super roztomilí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu :D Jo, na Adriana se těším strašně moc, ve VA jsem mu hodně fandila :D

      Vymazat
  4. Skvělé knížky :) Hrozně ráda bych si přečetla knihu 21. den už se na ni moc těším. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zdál první díl (Prvních 100) lepší, ale třeba budeš mít jiný názor :D

      Vymazat
  5. Asi tak nějak jsem byla s kamarádkou v knihovně.Já jsem ji teda naštěstí zabavila optickými klamy a šla hezky vybrat regály :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já mohla využít příležitosti, když Marťa prohlížela regály, jenže pak, když mi ty knihy přepočítávala, tak by mi to asi neprošlo :D

      Vymazat
  6. Bylo nebylo mám doma a už se na ní těším :) a Archiv bych si taky ráda přečetla, ale kdo ví, kdy se k tomu dostanu :):(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Bylo nebylo se taky docela těším :D A vlastně i na Archiv, ale ten si nejspíš nechám až na konec :D

      Vymazat
  7. Skvělý výběr knih, je super, že něco takového seženete v knihovně. Já už si chci hodně dlouho přečíst Archiv, ale nějak na to nemám čas a navíc ho nemůžu sehnat. Určitě potom napiš recenzi, jak se ti to líbilo, ať vím, jestli má smysl se do toho pouštět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím :D Koukám, že na Archiv je zvědavých hodně lidí :D Napíšu :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)