pátek 31. července 2015

Rabování knihovny (7)

Tak jsem si zase udělala výlet do knihovny, abych vrátila půjčené knihy, a to bych to nebyla já, kdybych si tam zase něco nevybrala... já tedy vážně nevím, kdy se mi podaří dočíst to, co už mám doma...




Při této návštěvě jsem se dost krotila a odnesla si pouze čtyři knihy. A to přesně tyhle:

Zlatá lilieJelikož R. Mead můžu číst pořád a první díl Pokrevních pout se mi dost líbil, rozhodně jsem z knihovny nemohla odejít, aniž bych měla v rukou díl druhý.

Povinnost, nebo láska? Co zvítězí? 

Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku. Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak? Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?

Královna TearlinguKrálovna Tearlingu mě láká už delší dobu, a když jsem zjistila, že budou vydávat další díl, nemohla jsem zůstat pozadu a musela ji někde sehnat.

Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.

Dveře do prázdnoty
Po prvním dílu Archivu jsem nemohla odolat a musela si sehnat i díl druhý. Rozhodně jsem na něj zvědavá. 


Mackenzie Bishopová vede dvojí život. Není pouze normální studentkou střední školy, ale také Správkyní v Archivu, v tajuplném místě, kam odcházejí spát Historie zemřelých lidí. Mac nastoupí na Hydeskou střední a snaží se dostat svůj život do tak normálních kolejí, jak je to jen možné po tom, co se v Archivu stalo přes léto. Ale nějak se jí to nedaří. Pronásledují ji zlé sny. Mac ví, že minulost je minulost a že jí už nemůže ublížit, ale vše se zdá tak skutečné. A když se noční můry začnou vkrádat do její mysli i ve dne, začne se obávat, jestli je doopravdy v bezpečí… Mezitím se v jejím okolí ztrácejí beze stopy lidé a jediné, co je spojuje, je to, že naposledy viděli Mackenzie.

Kdo za tím vším stojí? A jakou roli v tom hraje Archiv? Mac se to pokusí zjistit, ale riskuje u toho své Správcovství, vymazání vzpomínek, a dokonce i svůj život.

Dny krve a hvězdného třpytuA poslední knihou, kterou jsme si půjčila je pokračování Kosti přání, a to Dny krve a hvězdného třpytu. První díl končil tak, že jsem měla chuť okamžitě začíst číst dvojku, bohužel jsem ji neměla po ruce. To se teď ale změnilo, tudíž se můžu nerušeně pustit do čtení.

Karou konečně získá odpověď, kterou hledala snad odjakživa. Mladá, talentovaná a tak trochu záhadná studentka pražské výtvarné školy a chráněnkyně netvorů konečně ví, kým je – a čím je. Ovšem s tímto zjištěním souvisí i pravda, za jejíž smazání by dala cokoliv… Zamilovala se do nepřítele a on ji zradil, a za to trpěl celý svět.
Karou se teď musí rozhodnout, jak daleko zajde při pomstě svého národa chimér. Ve strhujícím tajemném příběhu o zlomeném srdci, velikosti krásy a plném krutých rozhodnutí se Karou a Akiva ocitnou na protilehlých stranách opět rozhořelé, již odvěké války. Zatímco Karou a její spojenci se v zemi prachu a hvězd snaží vybudovat novou armádu chimér, Akiva svádí vlastní boj: boj za vykoupení, za vlastní svědomí a naději. Je však možné vzkřísit naději z popela jejich společného a zničeného snu?
Kniha navazuje na první díl Dcera kostí a dýmu stejnojmenné, v knižním fantasy světě oceňované trilogie.

(Zdroje anotací: databazeknih.cz)

Tak co říkáte na tyhle knihy?  

16 komentářů:

  1. Pokrevní pouta ti jedině schvaluju. Richelle přímo miluju, ale zrovna Pouta jsem ještě stále nedočetla. Přečetla jsem první čtyři díly, teď čekám, až si celou sérii pořídím domů. A taky si budu muset dát re-reading, než se do těch posledních dvou dílů pustím, protože si to zoufale nepamatuju :D Všechny díly jsem četla hned po vydání, což už pár let je... Královnu Tearlingu taky plánuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje řeč, Richelle můžu číst pořád dokola :D. Já se chystám i na re-reading VA :D
      A na Královnu se už taky těším, ale recenzáky jsou přednější :D

      Vymazat
  2. Pekný výber kníh, z Pokrevních pout som zatiaľ čítala iba jednotku, škoda, že tieto knihy nemajú u nás v knižnici. Kráľovnu Tearlingu by som si veľmi rada prečítala, počula som na ňu dobré ohlasy :-) A aj zvyšné knihy vyzerajú pútavo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D V mé knihovně je hodně velký výběr, takže já jsem spokojená :D.

      Vymazat
  3. Skvělý výběr :) Četla jsem jen Zlatou lilii, která se mi líbila :) A ostatní knížky mě taky lákají :) Tak přeju pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Já myslím, že se mi taky bude líbit :D Mě taky, jsem na ně hodně zvědavá :D Ještě jednou děkuji :D

      Vymazat
  4. Krásné knihy jsi si přinesla, po Královně Tearlingu se v knihovně rozhlížím už delší dobu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem je taky pečlivě vybírala :D Tak držím palce, abys ji tam co nejdříve zahlédla :D

      Vymazat
  5. Poslední tři knihy mě zaujaly (Královnu Tearlingu mám doma, jen ještě nebyla ta správná chvíle k jejímu přečtení). Děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný výběr. :) Já už se hrozně těším, až otevřou pražské knihovny a budu si tam moc zajet. Ale ještě týden. :) Královna Tearlingu je dobrá, nic jiného jsem nečetla, ale Zlatou lilii mi hodně lidí doporučovalo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týden uběhne jako voda :D Potom přeji pěkné vybírání :D Já jsem na všechny knihy zvědavá :D

      Vymazat
  7. Kráľovnú Tearlingu som čítala, nie je to dokonalá kniha, ale páčila sa mi, snáď bude aj tebe.:) Bloodlines sa mi zo začiatku páčili, ale teraz, keď mám za sebou celú séru môžem povedať, že autorka mala ostať pri VA, Bloodlines je totiž poriadne rozťahané a o ničom, najmä od štvrtého dielu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To uvidíme, jsem na ní ale hodně zvědavá :D Já četla jenom první díl Bloodlines a ten se mi líbil, tak snad mi to vydrží i do ostatních dílů.

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)