čtvrtek 4. února 2016

Rabování knihovny (18)

Opět jsem navštívila knihovnu, stále pokračuji v re-readingu Vampýrské akademie a k tomu jsem si půjčila ještě dvě knihy, které chci přečíst během read-a-thonu.


Takže jako první tu máme čtvrtý díl VA

Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů. Jen jedna oběť je však důležitá… Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra? V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?

A pak tu máme dvě krátké knihy, na jejichž čtení jsem se chystala už pěknou chvíli a konečně se k tomu snad dostanu. Je to Hůl prokletí a Grim přízrak

Hůl prokletíPrvní díl ze série PAX pro mladé čtenáře.

Čas tepe jako srdce. Při každém úderu slábne ochranný štít světa proti nadpřirozeným silám a zlo se chápe své příležitosti

V městečku Mariefred se začínají dít podivné věci. K životu se probouzejí nadpřirozené bytosti. Svět se ocitá v ohrožení. Hluboko v podzemí pod kostelním návrším je ukryta tajná, magická knihovna. Vědění a moc skryté za zamčenými dveřmi přitahují zlé síly a její ochrana slábne. Staří strážci Estrid a Magnar potřebují pomoc.

Dvanáctiletý Alrik a devítiletý Viggo se do Mariefredu přistěhují do pěstounské rodiny. Zdá se, že právě oni by měli být pomocníky v boji proti vzmáhajícímu se zlu. Jenže strážci knihovny si myslí, že bratři jsou na válečníky moc mladí, a chtějí je podrobit zkoušce.

Desetidílná série PAX je napínavá urban fantasy odehrávající se ve světě zabydleném bytostmi z hlubin staré severské mytologie. Zároveň je to dojemný příběh o síle sourozeneckého vztahu i o tom, jak je těžké naučit se znovu důvěřovat, když nás dospělí, na něž spoléháme, tolikrát zklamali. Svižný jazyk, atraktivní téma, napínavý děj a působivé komiksové ilustrace — ideální knihy pro ty, jimž čtení k srdci zatím moc nepřirostlo.


A tady už máme druhý díl:

Grim přízrakZ hlubin věků někdo přivolává temné síly. Tajná knihovna je opět v nebezpečí a ochránit ji bude čím dál těžší.

V Mariefredu po nocích řádí záhadný tvor podobný psovi a napadá obyvatele města. Bratři Viggo a Alrik ho musejí zastavit, než dojde k dalším neštěstím. Může to být vlkodlak? A jak s něčím takovým bojovat? Alrik s Viggem urputně pátrají po informacích v kouzelné knihovně pod kostelním návrším a setkávají se s tajemným čarodějem, který přišel do městečka, aby varoval strážce Estrid a Magnara před smrtelným nebezpečím. Jenže dá se podivnému návštěvníkovi věřit?




(Zdroj anotace: databazeknih.cz)



      Richelle Mead není nikdy dost, no ne? 

12 komentářů:

  1. Já se pouštím do re-readingu VA ode dneška, už jsi mě k tomu donutila :D

    OdpovědětVymazat
  2. Zase ta VA...vážně si ji budu muset přečíst :D

    OdpovědětVymazat
  3. Na re-reading VA je vždy ten správny čas :D Inak tú druhú spomínanú sériu nepoznám, ale nevyzerá to zle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně moje řeč :D Pax má být horor pro děti, tak snad se nebudu moc bát :D

      Vymazat
  4. Do Vampýrské akademie se chci také pustit co nejdříve a konečne zjistit jak Richelle Mead píše,protože já ostuda jsem od ní ještě nic nečetla :D
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to teda jsi ostuda, koukej to napravit. Richelle je skvělá spisovatelka :D
      Děkuji :D

      Vymazat
  5. Vampýrská akademie, to zní super. Jsem sto let za opicemi, ale nečetla jsem.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Musím si udělat re-reading VA :D. Je to hrozně super série. ♥
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš :D Je, i při re-readingu se mi hodně líbí :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)