středa 24. února 2016

Rabování knihovny (19)

Včera jsem zase navštívila knihovnu a musím říct, že jsem se tentokrát držela dost na uzdě, jelikož jsem si vzala jenom dvě knihy.


Jako první jsem si šla pro Dlouhý pochod od S. Kinga. Sice jsem anti-King... ehm, to zní divně, takže jinak - nejsem zrovna Kingův fanoušek, první kniha, kterou jsem od něj přečetla byla "pohádka" Dračí oči, ze které jsem byla popravdě dost unesená, tak jsem se s chutí pustila na další jeho díla, což mi přineslo pouze zklamání a já se utvrdila v tom, že knihy tohoto autora nejsou nic pro mě. Ale přesto jsem se teď odhodlala k přečtení knihy, která mě už dlouho láká, a je to právě Dlouhý pochod, jsem zvědavá, co na něj budu říkat.
Dlouhý pochod
Dlouhý pochod - tak se jmenuje nová soutěž pro čím dál otrlejší a náročnější diváky i soutěžící. Sto mladých chlapců se dobrovolně rozhodlo postavit se na start a vydat se společně na Dlouhý pochod. Soutěž má prostá pravidla: nikdo se nesmí odchýlit z vytyčené trasy a nikdo se nesmí zastavit ani zpomalit chůzi pod určitou rychlost, jinak dostane napomenutí: tři napomenutí znamenají definitivní konec v soutěži. Nezáleží na tom, kdo jde nejrychleji nebo dojde nejdál, Dlouhý pochod přežije jen jeden z nich...


Druhou knihou, kterou jsem si z knihovny přinesla je Nejtemnější část lesa. Upřímně? Vůbec nevím, proč si chci tuhle knihu přečíst. Anotaci jsem opět obešla velkým obloukem, obálka na mě také zrovna nezapůsobila a ani žádnou vychvalující recenzi jsem neviděla... Tak snad kvůli autorce Holly Black?

Nejtemnější část lesaV lese leží na zemi skleněná rakev a v ní spí chlapec, který má na hlavě rohy a jehož uši jsou špičaté jako nůž...

Hazel žije se svým bratrem Benem ve městě Fairford, kde vedle sebe žijí lidé a kouzelná stvoření přezdívaná Lesní lid. Sjíždějí se sem turisté, aby na vlastní oči spatřili divy pohádkové říše, zejména pak rohatého chlapce. Jenže návštěvníci nevidí nebezpečí, které se zde skrývá.
Hazel a Ben si od pradávna vyprávějí smyšlené příběhy o chlapci ve skleněné rakvi. V jejich vyprávěních je on princem a oni chrabrými rytíři. Namlouvají si, že princ je jiný než ostatní Lesní lidé, kteří uzavírají s lidmi kruté dohody a číhají na turisty ve stínech stromů. Hazel ví, že není možné, že by se rohatý chlapec probudil.
Jenže přesně to se jednoho dne stane….
Celý svět se obrací vzhůru nohama a Hazel musí přijmout roli rytíře, na kterého si kdysi hrála. Je vtažena do víru nové lásky, musí se vyrovnat se zradou a rozhodnout se, na čí straně stojí. Dokáže v této roli obstát?

V podobě románu Nejtemnější část lesa se Holly Black, autorka mnoha bestsellerů, vrací k okouzlujícím pohádkovým příběhům, díky kterým se na počátku své kariéry proslavila.


(Zdroj anotace: databazeknih.cz)



      Tak co na knihy říkáte? 

22 komentářů:

  1. Já naopak Kinga zbožňuji a Dlouhý pochod je velmi povedený. Dračí oči se mi nelíbily :D Nejtemnější část lesa mě hodně zklamala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to o tom Dlouhém pochodu ráda slyším :D To o té Nejtemnější části lesa už ne :D Ale jsem zvědavá, co na to řeknu já :D

      Vymazat
  2. Já od Kinga ještě nic nečetla a ani nevím, jestli budu. Nějak mě neláká :) Druhou knihu znám jen podle obálky, tak jsem zvědavá na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho taky zrovna nemusím, ale kdysi jsem si řekla, že bych od něj měla něco přečíst a zaujaly mě ty Dračí oči a ty se mi líbily. Ale pak jsem od něj zkoušela dvě další knihy a to se mi vůbec nelíbilo. Tak teď dávám další pokus, jelikož Dlouhý pochod je prý skvělý :D
      No a na druhou knihu jsem také zvědavá :D

      Vymazat
  3. Obě knihy znám, ale nečetla jsem je. Rozhodně se na ně chystám.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem je dlouho znala, ale ne a ne se k nim dokopat, tak teď to napravím :D

      Vymazat
  4. Výjimečně můžu říct, že znám obě knihy. Na Dlouhý pochod jsem před časem četla vcelku kladnou recenzi a na druhou knihu jsem narazila úplnou náhodou už ani nevím kde, každopádně ji mám už delší dobu napsanou na seznamu :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, na Dlouhý pochod jsem četla samé kladné recenze, ale na druhou knihu už ani nevím, jak jsem na ní přišla :D

      Vymazat
  5. Od Kinga jsem zatím nic nečetla, ale opravdu bych se k němu chtěla dostat. Tak snad se mi to ještě letos podaří. :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Nejtemnější část lesa jsem si také odnesla domů! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujala ma najmä tá druhá kniha, takže som zvedavá čo na ňu povieš a ak bude dobrá, skúsim si ju tiež požičať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No, já se už trošku začínám bát, prý je to průměr :D

      Vymazat
  8. Od Kinga jsem četla Běž o život nebo něco takového a bylo to sice dobrý příběh,ale jeho styl mi nesedl :(
    Nejtemnější část lesa vidím všude,ale asi to číst nebudu :/
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám, od Kinga jsem četla 3 knihy a sedla mi jenom jedna, tak teď mu dám poslední pokus :D
      Tak uvidíš, třeba tě časem zaujme :D
      Děkuji :D

      Vymazat
  9. Podle tvého popisu mně zaujal Dlouhý pochod, ale teď mám na (imaginárním) wishlistu tolik báječných knih, že se na tuhle asi nedostane..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to znám :D Já měla Dlouhý pochod na seznamu pár let :D

      Vymazat
  10. Kinga jsem nečetla, ale na Holly se taky chystám :). Tak né že ji celou zkritizuješ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokusím se, ale jelikož je to prý průměrná kniha, tak radši nic neslibuji :D

      Vymazat
  11. Ke Kingovi jsem se ještě neodhodlala. Delší dobu mě láká, ale je pořád tolik jiných knih! Každopádně pokud budu číst někdy Kinga, tak zkusím právě Dlouhý pochod, ta anotace totiž vypadá docela nadějně. Tyhle typy knih mě docela baví, tak uvidím.
    Těším se na recenze!
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jo a nedopadlo to zrovna valně :D Jo, to znám a všechny přečíst nejdou.. :D Já jsem také na ten Dlouhý pochod dost zvědavá :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)