pondělí 8. února 2016

RC recenze: Pokrevní pouto

Autor: Garth Nix, Sean Williams
Počet stran: 192
Série: Spirit Animals
Díl v sérii: třetí
Nakladatelství: Fragment

Rok vydání ČR: 2015
Náhle se rákosí rozestoupilo. Ozvalo se ohlušující zavytí a na člun jako blesk skočil obrovský tygr. Černý tygr s uhlově zbarvenou srstí s temně černými pruhy. 
Přistál na pytlech s kořením a zaútočil Abeke na hlavu. Ta uskočila a upustila luk. Uraza se ji vydala bránit, přestože byla mnohem menší než tygr. Sekali po sobě tlapami a skákali z pytle na pytel. Brigan za nimi běhal po palubě a snažil se zakousnout se tygrovi do ocasu. 


Mej-lin opustila Zelenopláštníky, aby se pokusila najít svého otce, ale ostatní nemohou ustat ve své snaze zachránit Erdas. Podaří se jim splnit svoje úkoly nebo se jejich cesty opět zkříží? 

Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan před sebou mají další nelehký úkol, a to získat další medailon, tentokrát od slona Dínéše, ale do cesty se jim připlete hodně překážek, které jim ztíží cestu. Dobyvatelé jsou jim v patách a závod o to, komu se dříve podaří ukořistit medailon může začít. Přežijí ho všichni ve zdraví? Nebo bude nepřítel tentokrát příliš mocný?

zdroj

Tak už i mně se dostalo do rukou třetí pokračování série s fantastickými obálkami. A co si o knize myslím?

Pokrevní pouto je rozhodně zajímavé. Ze začátku je skupina přátel rozdělená, takže můžeme sledovat dvě dějové linky. Mě osobně víc bavila ta, ve které hrála svoji roli Mej-lin. Přestože mi jako postava zrovna k srdci nepřirostla, kvůli svému chování k Dží, a dokonce i v tomto díle jsem měla sto chutí ji ze začátku zaškrtit, ale naštěstí celkem rychle přišla k rozumu a své chování začala postupně vylepšovat. A čím víc se jí kniha věnovala, tím jsem ji měla radši.
zdroj
V druhé dějové lince můžeme sledovat zbylé Zelenopláštníky a Rolana, kteří pokračují ve shromažďování medailonů, ale i jim se do cesty staví hodně překážek, které prověří jejich schopnosti a dovednosti.
A možná právě kvůli tomuto rozdělení děje působí Pokrevní pouto zatím jako nejakčnější díl série. Čtenář tak nemá ani chvilku na to, aby se nudil, protože se neustále něco děje.
Dokonce tu narazíte i na výchovný prvek, který poukazuje na to, že se vám čestné chování vyplatí, za což jsem opravdu ráda, protože přesně takové části by v dětských knihách neměly chybět.
Také se můžete těšit na spoustu nových a pár starých postav, s nimiž přijdou i nečekané zvraty a zázraky, které se nikdy předtím nestaly.
V Pokrevním poutu se máte hodně na co těšit a rozhodně byste tento díl neměli opomenout, protože já si stojím za tím, že byl zatím jeden z nejlepších této série.

Musím moc obdivovat autory téhle série, protože i když každý díl píše někdo jiný, vůbec to není poznat. Sice nevím, zda to není způsobené překladem, ale s provedením od Fragmentu jsem nad míru spokojená.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment, kde také můžete knihu zakoupit.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,3/5

Obálka: 5/5

6 komentářů:

  1. Poslední dobou slyším samá slova chvály na tuto sérii, že bych si ji také přečetla? Zní totiž nadmíru lákavě! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pusť se do ní, a když už nic jiného, tak je to parádní ozdoba knihovny s těmito obálkami :D

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Já musím konečně s touto sérií trochu pokročit :D Další díly totiž vypadají hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Že ano, hlavně mají moc pěkné obálky :)

      Vymazat
  3. Mě tato série sice nezaujala, za to brácha si ji nemůže vynachválit :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)