sobota 2. dubna 2016

Knižní shrnutí - březen 2016

Musím se pochválit, protože v březnu jsem opravdu zaválela. Přečetla jsem spoustu knih a dokonce jsem měla i takové štěstí, že se mi téměř všechny líbily. 

Počet přečtených knih: 13

Celkový počet přečtených stránek: 3 731

Nejčtenější nakladatelství: Host



Autor měsíce: Tentokrát se vybíralo hodně špatně, jelikož jsem četla samé skvělé knihy, takže výběr nejlepšího autora byl trošku složitější. Ale asi Sabaa Tahir, za ten skvělý svět, který vymyslela.

Kniha měsíce: I přesto, že jsem četla mnoho skvělých knih, vyhrát mohla pouze jedna, a to Jiskra v popelu. Ta kniha byla prostě dokonalá, strhující... no, prostě bezvadná. Určitě si ji přečtěte.

Mužská postava měsíce: Joe Goldberg ze Skrytých těl. Na to, jaký je, je neuvěřitelně sympatický a i když je to takový záporák, prostě mu nejde nefandit.

Ženská postava měsíce: Tady vybírám Laiu z Jiskry v popelu. Je výborně napsaná a v průběhu celého příběhu si můžete všimnout, jak se její osobnost mění.

Záporák měsíce: Záporákem měsíce volím Thomase z jakéhokoliv dílu Paxe. To je tak neuvěřitelně nesnesitelná postava, že to snad ani nejde.

Pár měsíce: Asi Abby a Travis. Přeci jenom, o jejich vztahu byla celá Krásná katastrofa. Navíc mě bavilo sledovat jejich vzájemnou dynamiku.

Překvapení měsíce: Tady jsem se rozhodovala mezi knihami Všechno, úplně všechno, protože jsem nečekala, že se mi bude příběh tolik líbit a Jiskrou v popelu, ke které jsem přistupovala poněkud skepticky, kvůli jejímu vysokému hodnocení. Nakonec vybírám Jiskru, protože paradoxně, když je nějaká kniha hodně vychvalovaná, já jsem z ní nakonec zklamaná a tady tomu tak nebylo.

Zklamání měsíce: Nejhorší kniha, kterou jsem tento měsíc četla, bylo Prokleté město, ale jelikož jsem od příběhu nic nečekala, nemohla jsem být zklamaná, proto jsem nucená vybrat Neslyšno, od kterého jsem čekala mnohem víc. Není to špatný příběh, ale jako fanoušek R. Mead jsem zklamaná.

Nejhezčí obálka měsíce: Tady jsem se rozhodovala mezi Jiskrou v popelu a Neslyšnem. Nakonec vítězí Neslyšno, protože je barevnější.

Nejhorší obálka měsíce: Tak tady opravdu nevím, co vybrat, ale asi Dlouhý pochod.

Nejsympatičtější postava měsíce: I tady byl trošku těžší výběr, ale nakonec jsem se rozhodla pro Eliase z Jiskry v popelu. Jako postava se mi moc líbil a byl mi i sympatický, navíc za to, jak se v Jiskře rozhoduje, si ho nejde neoblíbit.

Nejotravnější postava měsíce: Thomas z Paxe. Garantuji vám, že jakmile si to přečtete, budete se mnou jenom souhlasit.

Souhlasíte s mým výběrem? 

30 komentářů:

  1. Jsi fakt hustá, to já právě naopak měla březen opravdu tragický :D A duben a květen budou ještě horší :D Já se z té maturity asi fakt brzo zblázním, chci číst! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To u mě asi bude horší konec dubna a začátek května... zkouškové, ale jelikož už jsem ve třeťáku, tak tolik zkoušek nemám a na státnice jdu až příští rok, tak to asi nebude tak hrozné :D A klid, maturitu dáš levou zadní :D

      Vymazat
  2. U mně taky březen naprosto tragický :/ Jinak moc hezké knihy. Dlouhý pochod si určitě přečtu i když s tou obálkou musím souhlasit. Taky se chystám na adaptaci. Z těchto knih jsem četla jenom Narnii a to už hrozně dávnou, ale moc se mi líbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Dlouhý pochod je super, jenom ta obálka mohla být lepší :D Od Adaptace jsem čekala trochu něco jiného. Jé, tak si z mého výběru určitě něco vyber, kromě Prokletého města byly všechny knihy fajn :D

      Vymazat
  3. Nádhera a já se za sebe teď s pěti přečtenými knížkami stydím :D
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  4. 13 knih, to už je pořádné číslo! :)
    Ani nebudu psát, koli jsem jich přečetla já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Ále, určitě to bylo také nějaké pěkné číslo :D

      Vymazat
  5. Pěkný výběr. ;-) Souhlasím s tebou ohledně Prokletého města, kniha mě také velmi zklamala. Každým dnem očekávám balíček s Neslyšnem, jelikož jsem jako ty fanouškem Richelle Mead, jen doufám, že příběh nebude tak špatný. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D No, já myslela, že Prokleté město ani nedočtu... ale ta zápletka mě vážně pobavila :D Jé, tak to přeji, aby se ti Neslyšno líbilo :D

      Vymazat
  6. Panečku, ty jedeš! :D Děláš i něco jiného, než že čteš? :D Jen tak dál, jsi skvělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, březen se vydařil :D Jasně, že jo :D Ale naštěstí jsem obdařená rychlým čtením :D Děkuji :D

      Vymazat
  7. Teda, tolik knih, opravdu nádherné číslo. To já jsem na tom špatně a duben asi nebude o moc lepší.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale určitě na tom nejsi špatně :D A třeba duben překvapí :)

      Vymazat
  8. To je moc pěkné skóre :) Stihla jsi toho vážně hodně :) Souhlasím, že Jiskra byla prostě skvělá :) A moc se těším až se vrhnu na Skrytá těla :) A Prokletému městu se radši vyhnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D To jo :D To ani nejde jinak, než nesouhlasit, Jiskra byla jednou z nejlepších knih, co jsem tenhle rok četla :D A do Skrytých těl se určitě pusť, ten jejich konec je nejlepší :D

      Vymazat
  9. Pěkně! Moc hezké shrnutí a s Dlouhým pochodem suhlas - ta obálka fakt nic moc, i když znám o dost horší :)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni jak tohle všechno stíháš? Já se už teď (ano jsem blázen.. :D) pomalu prokousávám materiály ke zkouškám, takže nečtu tolik, kolik bych chtěla.. Ale i tak na knihy nedám dopustit. :) Neslyšno mám od pátku také rozečtené, už jsem cca na 65% a pořád žádná vetší akce, no uvidíme, uvidíme..

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím :D Jé, tak to já k učení ani nečuchnu, dokud si nebudu absolutně jistá, že už se na zkoušku nestíhám naučit :D Já jsem vyznavač toho - co nemusíš udělat hned, nech na poslední chvíli :D Přesně to se mi u Neslyšna zdálo také, ale přeci jenom se toho tam ke konci děje víc, než na začátku :D

      Vymazat
  11. Pěkné shrnutí! :D
    Adaptaci, Krásnou katastrofu, Všechno, úplně všechno, Jiskru v popelu a Ty si chci také přečíst. Respektive nejdříve si je musím pořídit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Adaptaci jsem čekala trochu lepší, ale ostatní doporučuji :D

      Vymazat
  12. Páni, prečítala si naozaj veľa kníh, klobúk dolu! Ja som zvládla nejakých osem alebo deväť, už neviem presne :-) Jiskru v popelu by som si chcela prečítať, tá kniha vyzerá skvele :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Osm nebo devět jsou také pěkná čísla :D A Jiskru můžu jedině doporučit :D

      Vymazat
  13. No páni! 13 knih? :) Jak jsi to stihla? :o Spoustu knih znám od vidění a spoustu bch si jich chtěla přečíst :) Moc hezký článek :)

    Měj se krásně, Mimozemšťanka
    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším :D Většinu na přečtení doporučuji :D Děkuji :D

      Vymazat
  14. Krásné shrnutí a tedy páni - 13 knih - neskutečná bilance! :) Úžasný :) Hlavně jsem ale ráda, že se Ti skoro všechny líbily :) Přeji, ať je duben také takhle povedený :) Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Ano, tentokrát se zadařilo vybírat samé pěkné knížky :D Snad bude, děkuji a tobě hezký den také :D

      Vymazat
  15. Úžasná bilance, 13 knih jsem podle mě za jeden měsíc ještě nikdy nepřečetla. Rozhodně souhlasím s Joem - v tomto díle jsem si ho opravdu oblíbila a jsem natěšená na další díl (věřím, že se ho dočkáme) :)
    Měj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Já ani nevím, jak se mi to podařilo :D Přesně, Joe byl ve Skrytých tělech úžasný :D Taky doufám, že se dočkáme pokračování :D
      Taky se měj :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)