pondělí 18. dubna 2016

Pondělní knižní tip (14)

Už je zase pondělí, což znamená, že bych vám opět měla něco doporučit. Tentokrát jsem vybrala knihu, od které jsem se nemohla nemohla odtrhnout. Takže tuhle (i přes její drobné chybky) doporučuji.


Sempre - Navěky - J. M. Darhower (Sempre)

Sempre – NavěkyAnotace: 
Sedmnáctiletá Haven Antonelli nikdy nepoznala svobodu. Od malička vyrůstala v izolaci uprostřed pouště, kde spolu s matkou tvrdě pracovala a trpěla nelidským zacházením. Obě se staly oběťmi obchodu s lidmi organizovaného mafií. Jednoho dne se ale na farmě objeví doktor Vincent DeMarco a dává Haven šanci na nový život. Ta se musí rozhodnout – buď opustí matku a odejde s DeMarcem, nebo zemře. 
V doktorově domě v severokarolínském městečku Durante se Haven seznámí s jeho dvěma syny Dominicem a Carminem. Ti nikdy nepoznali nouzi a nic jim v životě nechybí – ovšem kromě matky, která záhadně zemřela. Carmine je výbušný, nezvladatelný mladý muž, kterému není nic svaté a odmítá jakoukoli odpovědnost. Láska k Haven ho ale změní a oba brzy musí přehodnonit všechno, čemu doposud věřili. Čím hlouběji se zaplétají do pavučiny lží a tajemství, tím víc zjišťují, že i přes zdánlivé rozdíly jsou si velmi podobní. Oba chtějí uniknout okolnímu nebezpečnému světu, jemuž vládnou moc a peníze, ale řetězec událostí, které se daly do pohybu už dávno před jejich narozením, ohrožuje jejich životní plány i samotnou existenci. Ve světě mafie jsou zrada a násilí všední součástí života, nic není zadarmo a slovo navěky – sempre dostává trpkou příchuť.


Co můžete čekat: 


Klady:

mafie - Prostřednictvím jedné z hlavních postav se můžete podívat na mafiánské schůzky. 
otroctví - Autorka si pro svoji knihu zvolila originální téma otroctví a dokázala skvěle popsat návrat jedné otrokyně zpět do normálního života. 
prolog - Už prolog knihy vás strhne, protože slibuje, že kniha bude opravdu stát za to. Dokonce se dočkáte i té první mrtvoly. 
velmi čtivé - Kniha je velmi čtivá a budete mít problém ji odkládat i ve chvílích, kdy se tam zrovna nic moc neděje.  


Zápory:

minimum akce - Na to, že je to kniha o mafii tam bylo opravdu málo akce. Sice se dočkáte pár výstřelů z pistole a několika málo úmrtí, ale vážně jsem toho očekávala víc.
- hlavně řešení vztahů - Kniha se věnuje hlavně ústřední dvojici a jejich vztahu, takže nic moc navíc nečekejte. 

10 komentářů:

  1. Knihy o mafii ma celkom bavia, páčil sa mi Krstný otec a teraz som čítala prvý diel Arkádie a tiež sa mi páčil, takže by som zrejme siahla aj po tomto titule. Ďakujem za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tuhle doporučuji, i když není čistě o mafii :D Vůbec není zač :D

      Vymazat
  2. Další kniha nad kterou už dlouho přemýšlím.... možná se k ní jednou dostanu :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku neznám, ale až na to málo akce vypadá docela zajímavě :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát mi ani ta chybějící akce nevadila, fakt to bylo super čtení :D

      Vymazat
  4. Kniha mě už od vydání nijak nezaujala. Ale rozhodně to může být pěkná kniha :). Jen né pro můj čtenářský vkus :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, protože si myslím, že dokáže překvapit :) Ale chápu, že každému se líbí něco jiného :D

      Vymazat
  5. O knize už jsem něco málo slyšela :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)