úterý 12. dubna 2016

Rabování knihovny (25)

Jelikož je úterek mým dnem knihovny, opět jsem si neodpustila její návštěvu. Sice jsem chtěla, ale nakonec mě Aires přesvědčila, protože shodou okolností vracela knihu, na kterou jsem byla hned za ní v rezervační frontě.
A aby toho nebylo málo, povýšila jsem den knihovny na další level, víc o tom se dozvíte v článku.

Tak nejprve o té rezervačce. Jedná se o knihu Odpusť mi, Megan. A s tou se to mělo tak, že jsem si ji původně přečíst nechtěla, pak jsem si řekla, že jí možná dám šanci a následně si to zase rozmyslela. Nakonec jsem ale své zvědavosti neodolala a zarezervovala si ji. A prý je to super oddechovka, tak snad se mi bude líbit.

Odpusť mi. MeganMegan nemluví. A ani nemůže. Loni v létě se stalo něco hrozného a ona slíbila, že o tom nikdy nikomu neřekne. Trápí ji strašná vina. Přišla o kamarádku, odcizila se mámě a stala se terčem posměchu spolužaček. Nebýt Luka, neměla by už nikoho.
A pak se na jejich škole těsně před závěrečnými zkouškami objeví Jasmine. Temperamentní, nádherná, upovídaná Jasmine. A chce se s Megan kamarádit. Díky ní připadá Megan život zase o něco barevnější. A nejen jí. Jasmine padne do oka i Owenovi, za kterým pálí holky z celé školy. 
Jenže pak se kolem nich začnou dít zvláštní věci. Že by to byla náhoda? Nebo jim hrozí nebezpečí? Megan by ráda znovu mluvila. Ale bojí se. Protože jestli se jí hlas vrátí, bude to znamenat jen jedno. Pravdu.


A můj nový level ohledně knihovny je následující. Dnešním dnem jsem totiž začala navštěvovat již třetí knihovnu. To jsem také původně neměla v plánu, ale představte si, že u nás v tom našem malém městečku lidi nevědí, co dobrého mají číst. Normálně se nám tam volně válelo Dám ti slunce a Nocte, no tomu správný knihomol přeci nemůže odolat, no ne?

Na Dám ti slunce už mám zálusk delší dobu. Viděla jsem samé pochvalné recenze, takže se už nemůžu dočkat, až se do knihy pustím.

Dám ti slunceJude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná, a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedá myška, co se schovává za své obrazy. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně.A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět, a získat tak šanci na šťastný život?

A dále tu máme Nocte, na které jsem také slyšela chválu. Nejdříve jsem neměla nijak velké nutkání tuhle knihu přečíst, ale když se tam v té knihovně jen tak válela, tak jsem se rozhodla jí dát šanci.

  NocteJmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.


(Zdroj anotace: databazeknih.cz)

Tak co na knihy říkáte? 

17 komentářů:

  1. Opět moc pěkné úlovky! :) Přeji příjemné čtení a budu zvědavá na Tvoje dojmy a názory :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Pokusím se dojmy sepsat co nejdříve, ale ta lenost je hrozná věc :D Ty se měj taky krásně :)

      Vymazat
  2. O knihách som už počula, ale nečítala som ešte ani jednu. Najviac ma zaujalo Nocte :-) Ja mám z knižnice teraz požičanú Arkádiu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Nocte jsem také dost zvědavá, ale nejspíš se pustím do Dám ti slunce :D Jé, tak to jsem zvědavá, jak se ti bude Arkádie líbit :D

      Vymazat
  3. To muselo být skvělé rabování knihovny, všechny tři knížky si opravdu moc chci přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo, bylo :D Jen abych to stihla přečíst :D A přeji, ať se ke knihám brzy dostaneš :D

      Vymazat
  4. Stíháš ty knížky z knihovny vůbec číst? :D Nebo jsi už přestala dělat recenze na všechno, co přečteš? :D
    Dám ti slunce je jinak boží! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že jo :D Nepřestala, jenom mi trvá, než se dokopu k tomu, abych ty recenze sepsala :D
      Už se na to těším :D

      Vymazat
  5. Parádní úlovky! Tak snad se budou dobře číst :)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, samé krásné knihy :).

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny knížky znám, všechny vypadají pěkně, ale paradoxně ani jednu jsem nečetla :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to znám :D Tak třeba jednou se k nim dostaneš :D

      Vymazat
  8. Všechny tři knihy mám také v plánu, ale nejvíce bych si chtěla přečíst Nocte :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké knihy. Na Dám ti slunce mám už taky delší dobu zálusk :D

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)