čtvrtek 28. července 2016

Projekt - Srpen s Hostem


Abych pravdu řekla, nakladatelství Host je jedním z mých nejoblíbenějších nakladatelství a jejich knihy vážně zbožňuji. Snad ještě nikdy se mi nestalo, že bych z nějakého jejich příběhu byla zklamaná, proto jsem se rozhodla, že s jejich knihami strávím celý srpen.

Projekt není nijak složitý, ba naopak, je velmi jednoduchý a spočívá v tom, aby si čtenáři v srpnu udělali čas na co nejvíce knih právě z tohoto nakladatelství. Samozřejmě, že během měsíce můžete číst i jiné knihy, ale hlavní by měly být ty od Hostu.
Všechny články týkající se tohoto projektu budou na sociálních sítích označeny #srpenshostem, takže v případě zájmu je lehce najdete.
A na závěr budu samozřejmě moc ráda, když se přidáte, protože podle mého názoru si tohle nakladatelství zaslouží hromadu čtenářů!

Ale teď už k mým plánům. Jelikož jsem ostuda a ve své knihovně mám pár nepřečtených knih právě od tohoto nakladatelství, rozhodla jsem se, že nastal nejvyšší čas, abych s tím něco udělala.

Právě mám rozečtené Ódinovo dítě, u kterého si nejsem jistá, zda ho stihnu přečíst do konce července, proto ho uvádím i sem do shrnutí, každopádně je to zajímavé čtení, kde vám stránky ubíhají pod rukama, ani nevíte jak.

Pak už se mi strašně dlouho válí v knihovně Jackaby. Na knihu jsem slyšela chválu ze všech stran a byla jsem na ní hodně zvědavá, jenom jsem se k ní nějak nemohla dostat, takže nastal nejvyšší čas, abych to napravila.

Další kniha, která se mi válí v knihovně a já se k ní ještě od Vánoc nedostala (opět děkuji Martě za skvělý dárek!), je Smrtná zima. Tady už to bylo s těmi pochvalnými recenzemi o trošku horší, ale o to víc jsem na knihu zvědavá. Navíc brzy vyjde další díl, takže nastal nejvyšší čas, abych se pustila do jedničky.

Další knihou, kterou mám na seznamuje Paganiniho smlouva. První díl - Hypnotizér - se mi dost líbil, proto jsem se rozhodla pokračovat ve čtení téhle série a už se nemůžu dočkat toho, co si pro nás autoři připravili do pokračování.

Pak si také brousím zuby na jednu  horkou novinku, která v srpnu teprve vyjde. Má nádhernou obálku a já se na ní neskutečně těším. Ano, nejedná se o nic jiného, než o Tuláka. No řekněte sami, ta kniha přímo vybízí ke čtení.

Pak bych si také dala ráda pár re-readingů. Objednala jsem si Píseň krve, kterou jsem už četla a dost se mi líbila. Dobře, přiznávám, vlastně jsem si tuhle knihu koupila kvůli bratrovi, kterého jsem pravděpodobně přivedla ke čtení a věřím, že by se mu mohla líbit. Ale jelikož jsem si rovnou koupila i druhý díl, který jsem zatím nečetla, tak má bratr smůlu a nejprve si knihu znovu přelouskám já.
Jak už jsem napsala, každým dnem čekám, že mi přijde i Pán věže, kterého jsem zatím neměla tu čest si přelouskat. Takže po osvěžení paměti a prvního dílu, se chystám sfouknout i díl druhý, abych si mohla rovnou přečíst i pokračování, které by mělo vyjít v říjnu.

Co se týče re-readingu, ráda bych v srpnu stihla i Korunu tří, kterou jsem si při prvním čtení velmi oblíbila. A to i z toho důvodu, protože bude vycházet další díl, na který se už hodně třesu a nemůžu se ho dočkat. Je to bezva kniha, kterou můžu jedině doporučit.

Ještě bych do tohoto seznamu ráda nacpala jednu knihu, na kterou jsem slyšela samou chválu, ale ke které jsem se zatím nedostala. Jedná se o Město schodů, které mě doposud nějak míjelo a já bych to ráda napravila.

No a kdyby mi přeci jenom zbyl ještě nějaký čas, zaplácla bych ho re-readingem mé milované Jiskry v popelu. Ta kniha se mi nikdy neomrzí a já si ji budu číst pořád dokola a dokola.

Tak, je vidět, že v srpnu budu mít opravdu napilno a nezbývá nic jiného, než se zeptat, kdo do toho jde se mnou?

19 komentářů:

  1. Já jsem strašná ostuda, moc knih od Hostu jsem zatím nečetla a ještě míň jich mám doma, ale v poslední době se to snažím napravovat. Pořídila jsem si Naslouchače, Kostičas a Vidořád a časem budu určitě pokračovat. Každopádně v tuhle chvíli na tenhle projekt rozhodně nemám prostředky :D Ale je to skvělý nápad a budu ti držet palce, abys stihla všechny předepsané kousky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich četla docela dost a jsem s nimi naprosto spokojená :D Jé, Naslouchače jsem zapomněla zařadit do seznamu, tak snad si na něj čas taky udělám :D To chápu, jsem si říkala, že zrovna ty jsi právě dočetla ten Kostičas a Vidořád, tak asi nebudeš chtít :D
      Děkuji :D

      Vymazat
  2. Vybrala si skvelé knihy, Ódinovo dítě a Isku v poopole si chcem prečítať :-) Aj Jackaby sa mi dostal do uší, vraj je to pomerne dobrá kniha :-) Ak sa mi podarí v knižnici naraziť na nejakú, tiež si ich prečítam :-) Držím palce s projektom :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Ódinovo dítě právě louskám a není to vůbec špatné čtení :) A Jiskra je prostě dokonalá a musíš si ji přečíst :D O Jackabym jsem slyšela to samé :D
      Děkuji :D

      Vymazat
  3. Tak to naštve, když jsem teď zrovna přečetla 2 knížky od Hosta a teď se vrhám na jiné... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je škoda, tak třeba to vyjde příště, už teď si plánuji, že září by mohlo být s CooBoo, taky mám několik knižních restů :D

      Vymazat
  4. To je vážně skvělý nápad! AKorát já už mám trochu jinačí plány, takže se nezapojím. Možná se někdy jindy inspiruji s jiným nakladatelstvím :)
    Btw... Za chvíli to bude 50000 návštěv, ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) To je škoda, tak třeba příště :) Říkám si, že září by mohlo být s CooBoo :D
      A jo, toho jsem si vůbec nevšimla :D Děkuji za upozornění :)

      Vymazat
  5. Parádní projekt! Host má nadherné knížky, takže budeš v dobré společnosti! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Host má skvělé knihy, zrovna čtu Naslouchače a na Jiskru v popelu se také chystám! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím :) Naslouchače jsem si do seznamu zapomněla přidat, ale mám ho v plánu také :)

      Vymazat
  7. Výborný projekt :) Zapojila bych se :) Aspoń by mě to konečně donutilo dočíst vše co mám od Hostu :) A tobě držím palce ať to vše stihneš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to bych byla jedině ráda :) Tak se k tomu budeme vzájemně dokopávat :D Děkuji :D

      Vymazat
  8. Super projekt a plány :)
    Paganiniho smlouvu mám v plánu na srpen taky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D
      Tak to jsem zvědavá, co na knihu řekneš :D

      Vymazat
  9. Skvělý projekt! :)
    Přidám se, i když nevím, kolik knih od nich zvládnu. :D Minimálně Naslouchače bych si chtěla přečíst, ale určitě se najde ještě něco. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D
      Tak to držím palce, abys jich zvládla co nejvíce :) Naslouchače jsem zapomněla dát do seznamu, ale také bych ho ráda přečetla :D

      Vymazat
  10. Zajímavý nápad, možná se zkusím taky zapojit :-)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)