pondělí 11. července 2016

RC recenze: Girl Online: Na turné

Autor: Zoe Sugg
Počet stran: 368
Série: Girl Online
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Jota

Rok vydání ČR: 2016
Noah mě chytne za ruku a vede mě letištní halou na parkoviště, kde na nás čeká autobus, s nímž se vydáme na turné. 
A vypadá přesně tak, jak jsem si ho představovala: je obrovský, celý černý a má megaokna s kouřovými skly. A taky je neuvěřitelně lesklý a celkově parádní. Noahova tvář se prozáří radostným vzrušením a tiskne mi ruku tak pevně, že mi téměř praskají kosti. 
"Tak ono se to fakt děje, Penny! Mrkni na tu parádu!"


Po masivní vlně útoků je Girl Online ve stavu offline. Penny už nikdy nechce veřejně sdílet svůj blog a zatímco bojuje se svými panickými návaly, vyráží se svým přítelem Noahem na turné. Ale bude všechno tak, jak si představovala? 

Vztah Noaha a Penny pokračuje i přes mediální komplikace, kterými si prošli v minulém díle a častému odloučení. Ale to se má teď změnit. Noah vyráží na turné a Penny bere s sebou. Mají naplánované, jak si to perfektně užijí, ale s čím nepočítali, je Noahovo vytížení a nedostatek času. Do toho všeho se přimíchají ještě výhružné emaily a malér už je na cestě. Zvládne tato dvojce další nástrahy, které je čekají?

zdroj

První díl série Girl Online mě zrovna moc neokouzlil, ale pak jsem viděla názory, že dvojka je lepší, tak proč to nezkusit?

zdroj
S potěšením můžu oznámit, že je to pravda. Dvojka je opravdu mnohem lepší, než první díl. Nevím, zda je to způsobené překladem, ale kniha je rozhodně lépe napsaná. Vyprávění je plynulé a nepůsobí křečovitě, jako tomu bylo v předešlém díle. A pokud se smíříte s tím, že se jedná o příběh pro mladší čtenářky, jako příjemná letní oddechovka je to ideální čtení.
Sice je příběh místy až moc přeslazený, že vás pomalu rozbolí zuby, ale vyrovnají to situace, které se věnují tématu kyberšikany.
Také se opět dočkáte různých desater, jak se vypořádat s některými situacemi nebo se můžete těšit i na některé bloggové příspěvky, které dokreslují příběh.
Co se týče samotného děje, nemůžete předpokládat, že se zde dočkáte nějaké důmyslné, zamotané zápletky. Příběh je totiž jednoduchý a velmi předvídatelný.
Pro odlehčení atmosféry a pro pobavení zde najdete i několik vtipných scének, které má na svědomí Penny a její pověstné trapasy.
zdroj
Když už jsem u té hlavní hrdinky, oproti minulému dílu už působí trošku sympatičtěji, čímž se čtivost příběhu posouvá na novou úroveň. Sice ještě některé situace řeší na můj vkus až moc extrémně, ale snaží se se svými úzkostmi vypořádat, takže se prezentuje jako silnější hrdinka.
Girl Online - Na turné ocení hlavně mladší čtenářky, které si skvěle vychutnají vyprávění příběhu a třeba se v některých místech ztotožní s hlavní hrdinkou. Penny se totiž zaobírá myšlenkami, které řeší kde jaká dívka jejího věku, čímž jako postava působí reálněji.

Pokud máte chuť na nějakou tu letní oddechovku, kde se hlavně řeší vztah, jste tu na správné adrese. Když opominete jednoduchý a předvídatelný děj, není Girl Online - Na turné vůbec špatné čtení.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 


HODNOCENÍ

Kniha: 3,8/5

Obálka: 3/5

14 komentářů:

  1. Obsah se zdá být zajímavý a recenze je napsána skvěle :) takže dám na tvoje doporučení a přečtu si ji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už se těším až mi kniha tenhle týden konečně dorazí a hned se začtu!
    Skvělá recenze.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem jedničku, natož dvojku :D Super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nerada slyším, že dvojka je lepší, jak jednička :D To znamená, že bych si musela přečíst oba díly :D :) Přemýšlela jsem, že si pořídím první díl v angličtině, ale teď nevím, jestli neskočit rovnou do druhého..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No jo, to je pak dilema :D Jednička není úplně nejhorší, ale mě moc neokouzlila, tahle dvojka byla mnohem lepší :D

      Vymazat
  5. Táto séria ma nejako obišla a úprimne, ani to veľmi neľutujem :D Neláka ma to, každopádne je dobre, že je na tom druhý diel lepšie než prvý. Tuším som na nete zachytila, že bude ja trojka, tak možno bude zasa nejaké zlepšenie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, mě původně nelákala ani jednička, ale pak se s ní všude roztrhl pytel, tak jsem se rozhodla ji vyzkoušet :) O trojce nic nevím :D

      Vymazat
  6. Recenzí na druhý díl si mě nalákala na ten první :D
    Asi se nakonec do toho prvního pustím :D
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, jenom ten první ber s rezervou, já z něj příliš nadšená nebyla :D Ale dvojka je na čtení na léto naprosto ideální :D
      Děkuji :D

      Vymazat
  7. Pro mě byl první díl naprosto super! Takže určitě doporučuji :) A na druhý díl se strašně moc těším :33

    OdpovědětVymazat
  8. Mně se líbil první i druhý díl a 3.díl going solo je taky úžasný, ale je pravda, že já ty knížky četla jen v angličtině. Mimochodem skvělá recenze :D

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)