pondělí 18. července 2016

Top 5 nejlepších knižních zvířátek/příšerek

Už hodně dlouho se zde neobjevila nějaká ta Top pětka, takže nastal nejvyšší čas tuto rubriku obnovit.
A co za téma jsem si vybrala dnes? No přece všelijaké pomocníky našich hlavních hrdinů.  A které u mě vedou?





Pátá nejlepší příšerka
V tomto seznamu rozhodně nesmí chybět nejslavnější dračice světa - Safira. Hádám, že úplně každý už o ní slyšel, téměř každý viděl filmové zpracování a a zbytek má i přečtenou knihu.
Valná většina lidí si oblíbila draky právě díky této modré dračici, která se nebojácně vrhala do různých nebezpečí, se svým dračím jezdcem na zádech.


Čtvrtá nejlepší příšerka
Jako třetí oblíbenou příšerku jsem zařadila Percyho Pegase, který je strašně roztomiloučký. To jeho kasání a obavy o jeho pána jsou prostě úsměvné. Navíc, kdo by si neoblíbil okřídleného koně.


Třetí nejlepší příšerka
Na třetím místě se umístil další koník. Tentokrát je to Cuk ze série Hraničářův učeň. Vždycky se mi líbilo, jak mají hraničáři své poníky vycvičené a vždycky jsem nějakého takového chtěla domů.
Navíc, takový společník jako je Cuk, je prostě na cestách nepostradatelný. Kde ho zaparkujete, tam zůstane. Nikomu se nepodaří ho ukrást a ještě jako bonus k tomu, vás varuje před blížícím se nepřítelem či v případě potřeby zaskočí i jako pomocná ruka, ehm, noha, aby vás nerozdupal rozzuřený divočák.


Druhá nejlepší příšerka
S druhým místem se také nemusím dlouho rozmýšlet, i když jsem se s touhle "příšerkou" seznámila teprve nedávno. Každopádně zaslouženě se zde umístil Goryvlad ze Zlata Arkony. Ten vlk je naprosto boží. Ke všemu má výborné poznámky, jen tak ho něco nezabije a navíc je to úžasný společník na cesty, který doběhne do vesnice před vámi, aby vám objednal večeři. No kdo by ho za to nemiloval?


Rudá jako rubínNejlepší příšerka
Tak tady se vůbec nemusím rozhodovat dlouho. První místo si zaslouží naprosto jedinečný Xemerius ze série Drahokamů. Jeho hlášky jsou prostě nezapomenutelné a je jedním z důvodů. proč se k této sérii budu neustále vracet. Jenom škoda, že už nebyl v prvním díle...
Takže povinně, kdo sérii nečetl, ať to honem napraví, protože vážně o hodně přichází. Ti, co četli, mi určitě dají za pravdu.




Jaké jsou vaše nejoblíbenější příšerky? 

10 komentářů:

  1. Okrem štvorky a jednotky poznám všetky a úplne súhlasím :D Som veľmi rada, že sa sem dostal Cuk a Goryvlad, sú tu plným právom :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, málem jsem si na Cuka nevzpomněla, ale naštěstí se do top 5 dostal :D A Goryvlada si také nemůžu vynachválit :D

      Vymazat
  2. Anóóóóóóóó! Xemerius jasný vítěz, ten na jiném místě ani být nemůže :D
    Jinak jsi asi myslela Safiru, ne Serafínu, že? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Goryvlad mu trošku šlapal na paty, ale Xemeriuse prostě nedám :D Jé, díky, samozřejmě, že jsem myslela Safiru :D Už vážně nevím, na co myslím :D

      Vymazat
  3. Safira je pořádná příšera, do pokoje se ti nevejde :D Ale i přesto je roztomilá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé Xemerius :) Ten je prostě nejlepší, kvůli těm jeho hláškám můžu číst tuhle sérii pořád dokola :) A Safira a Pegas :) Taky moje oblíbené příšerky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Už se musím do těch Drahokamů pustit :D :D
    Všichni si je vychvalují a mně čekají na poličce- nepřečtené :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to musíš! :D Takhle je nechat aby se na ně prášilo :D Okamžitě odlož, co čteš a šup na ně :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)