pondělí 1. srpna 2016

Knižní shrnutí - červenec 2016

Červenec je za námi, takže je na řadě rekapitulace toho, jak jsem si vedla. Abych pravdu řekla, chtěla jsem stihnout o knížku víc... no, v srpnu se budu snažit víc, ale jinak jsem spokojená. 

Počet přečtených knih: 9

Celkový počet přečtených stránek: 3 164

Nejčtenější nakladatelství: Metafora



Autor měsíce: Jennifer L. Armentrout. Nevím, zda je to způsobené tím, že Obsidian je moje srdcovka, ale prostě tahle autorka psát umí.

Kniha měsíce: Obávám se, že s touhle knihou se budu hodně opakovat, ale prostě nemám jinou možnost. Obsidian opět vítězí!

Mužská postava měsíce: Daemon z Obsidianu. Ten chlap je prostě skvělý, vtipný... no prostě úžasný a hlavně arogantní.

Ženská postava měsíce: Louisa Clarková z Než jsem tě poznala. Je neskutečně sympatická a pro vtipné situace také nechodí daleko. 

Záporák měsíce: Obávám se, že jsem tentokrát neměla ve svém výběru nějakého extra záporáka, který by si zasloužil vychválit... Ale aby to nebyla prázdná kolonka, vyberu matku z Běsnícího světla. No co je to za rodiče, který se jen tak sebere na dovolenou a nevrátí se k dětem?

Pár měsíce: Jednoduchá volba - Daemon a Katy z Obsidianu. Ty dva tvoří vážně neuvěřitelnou dvojici a to jejich vzájemné popichování je prostě nezapomenutelné.

Překvapení měsíce: Než jsem tě poznala. O knize jsem toho slyšela hodně a byla jsem na ní neskutečně zvědavá, přesto jsem si říkala, že to bude jen další tuctová kniha... a jaké bylo moje překvapení, když jsem ji měla za jeden den přelouskanou :).

Zklamání měsíce: Ani tady nemusím nijak zvlášť přemýšlet, zklamáním pro mě byl Poldark. Nebyla to nijak strašná kniha, jenom vzhledem ke všem těm vychvalujícím recenzím, jsem čekala něco trochu víc.

Nejhezčí obálka měsíce: Běsnící světlo, ta je opravdu povedená.

Nejhorší obálka měsíce: Dračí let. Já nevím, ale mně tam vadí ten černý okraj.

Nejsympatičtější postava měsíce:  Dee z Obsidianu. Já mám tu holku hrozně ráda a pokud jste knihu četli, určitě se mnou souhlasíte, že si tohle umístění zaslouží.

Nejotravnější postava měsíce: Lessa z Dračího letu. Tahle holka mi vůbec nesedla, nechápala jsem její chování... no, prostě mi nebyla sympatická.

Souhlasíte s mým výběrem? 

14 komentářů:

  1. Já dala těch knih 15 a přes 5000 stránek, červenec byl zatím můj nejplodnější měsíc ze všech, jsem se sebou strašně spokojená :)
    Ale jinak je 9 skvělé číslo, většinou přečtu za měsíc ještě míň ;) Každopádně jsem ani jednu z tvých knih nečetla, takže nemůžu na zvolené kategorie nijak reagovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to gratuluji, to věřím, že jsi spokojená, kdo by nebyl s takovým výsledkem :D Já tě snad trumfnu v srpnu :D
      To je škoda, že jsi nic nečetla, u některých by to stálo za to napravit :D

      Vymazat
  2. Páni prečítala si toho dosť :-) Žiadnu z kníh som nečítala, takže postavy a obsah neviem posúdiť, ale súhlasím úplne s najkrajšou obálkou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Ale chtěla jsem stihnout o knihu víc :D Jo, nejkrásnější obálka je bez debat :D

      Vymazat
  3. Páni, zas jsi toho přečetla dost! :) Od Jojo čtu zrovna Jeden plus Jedna, Girl online jsem četla jen jedničku a jinak nic.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, je to slušné číslo, ale nevadilo by mi, kdybych toho přečetla o trošku víc :D Také přemýšlím, že bych si ještě od Jojo něco přečetla :D

      Vymazat
  4. Náhodou, 9 je skvělé číslo! :). A četla jsi samé zajímavé knihy :).

    OdpovědětVymazat
  5. Moje minulé číslo bylo také 9, ted už nevím jaké mám tento měsíc :)
    Nicméně Než jsem tě poznala dostalo i mě :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náhoda :D Já to pečlivě sleduji :D
      Mě překvapilo, jak je Než jsem tě poznala vtipné :D

      Vymazat
  6. Devět je skvělé číslo! :) Než jsem tě poznala jsem také četla nedávno a zamilovala jsem si ho :) Louisa byla vážně skvělá ženská postava.
    Na Girl Online se taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Přesně moje řeč! :D
      A Girl Online 2 mi přišlo lepší, než jednička :D

      Vymazat
  7. Skvělé shrnutí! :)
    Ani nevíš, jak moc mě štve, že Tě Poldark tolik neuchvátil :( :D
    Na Než jsem tě poznala a zároveň na autorku Jennifer L. Armentrout se chystám (u Baronetu mají vyjít její dvě nové knihy, takže jsem mooc zvědavá :3) :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já přečetla jen 7 knih. :D Autorku Jennifer L. Armentrout mám ráda a kniha Než jsem tě poznala patří k mým nejoblíbenějším knihám. :) Pěkné knihy jsi si vybrala. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)