neděle 18. prosince 2016

RC recenze: Císařovy čepele

Výsledek obrázku pro The Emperor´s BladesVýsledek obrázku pro císařovy čepeleAutor: Brian Staveley
Počet stran: 448
Série: Kronika Netesaného trůnu
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Fantom Print

Rok vydání ČR: 2016
Dokonce i přes ostře slaný vítr, který vál od moře, těla páchla. Letka Adama Fanea našla loď na rutinní hlídce přede dvěma dny, s potrhanými, povlávajícími plachtami, zaschlou krví na zábradlí, posádkou rozsekanou na kusy a ponechanou hnít na palubě. Než dorazili kadeti, horké jarní slunce už začalo svou práci, nafukovalo břicha a napínalo kůži na kloubech prstů a lebkách. Mouchy lezly dovnitř a ven ušima a třely si nožky nad vyschlými očními bulvami. 

Císař je zavražděn, staré bytosti opět ožívají, spiknutí proti císařské rodině nabírá na síle. Přesně to jsou Císařovy čepele, které se vyplatí přečíst. 

Tři sourozenci, každý s jiným posláním. To vše se ale změní ve chvíli, kdy je zavražděn císař a na svět vyjde pravda v podobě spiknutí proti císařské rodině. Nicnetušící následník trůnu Kaden žije v mnišské vesnici, kde se učí pokoře. Jeho bratr Valyn se cvičí na jednoho z nejnebezpečnějších vojáků a jejich sestra čelí tomu všemu sama v císařském paláci, kde ženy nejsou příliš respektovány.
Podaří se jim spiknutí odhalit včas, než bude další člen císařské rodiny zavražděn?

Výsledek obrázku pro emperors blades
zdroj

Císařovy čepele mě nalákaly hlavně svojí obálkou. Sice jsem se zprvu knihy trošku obávala, ale nakonec se ukázalo, že moje obavy byly naprosto zbytečné.

Související obrázek
zdroj
Dámy a pánové, řeknu vám, že kniha Císařovy čepele je jednou z nejlepších knih, které jsem letos přečetla. Má totiž všechno, co byste od skvělé knihy mohli požadovat. Dokonalou obálkou počínaje a výborným příběhem konče.
Ale vezmeme to všechno pěkně postupně.
Je dost možné, že ze začátku příběhu budete poněkud zmateni, protože autor vrhne čtenáře přímo do svého nového světa a nechá pouze na vás, jak se s tím poperete. Jen pro základní orientaci vám poslouží vysvětlivky na konci knihy. Tentokrát se nemůžete těšit ani na žádné mapy, i když vytvořený svět je poněkud rozsáhlý.
Naštěstí se postupem času začnete chytat a budete si moct plnými doušky vychutnávat vytvořený svět, který je vám představován skrze tři sourozence, kdy se každý z nich nachází na jiném místě, čímž se vám naskytne příležitost, zkoumat příběh ze všech stran.
Výsledek obrázku pro The Emperor´s Blades review
zdroj
Začnu pohledem Adare, chytrou, mladou ženou, která si těžce vydobývá své místo mezi muži.
Pokud holdujete dějovým linkám, kde hlavní roli hrají intriky a tajemství, bude se vám část z pohledu této hrdinky zamlouvat, protože přímo zde se budete pokoušet rozlousknout těžký oříšek v podobě spiknutí proti císařské rodině.
Pokud ale raději čtete o akci, různých soubojích a náletech (z ptačích pařátů) jste na správné adrese, protože pohled Valyna vám tohle všechno nabídne.
Prostřednictvím této postavy se přesunete na ostrov, kde se trénují jedni z nejtvrdších vojáků, kde každý má své uplatnění. Ale ani zde není vše úplně jasné a vy tak budete nuceni, mezi všemi těmi akčními scénami, zkoumat další záhady. A kdyby vám tohle stále nestačilo, vězte, že to není všechno, co Valyn nabízí. Dočkáte se totiž i lehkého nádechu romantické linky.
Výsledek obrázku pro The Emperor´s Blades ha lin
zdroj
Posledním vypravěčem je Kaden, dědic císařského trůnu, který byl poslán na kraj světa, aby se učil v mnišské vesnici. Pokud si myslíte, že části z jeho pohledu budou spíše odpočinkové a plné nesmyslného rozjímání, jste na omylu. Tihle mniši totiž vůbec nejsou z měkkého těsta, pro tělesný trest nejdou daleko a jejich poslání také není zrovna nejlehčí. Ale to není všechno, nevyděsí je ani tajemný tvor, kterého není snadné porazit.
Jak už jste z mého nadšeného popisu určitě pochopili, takhle kniha toho nabízí strašně moc a pokud se vám jenom trošku líbí fantasy, rozhodně byste si ji neměli nechat ujít.    

Pokud máte rádi akční příběh plný nejrůznějších intrik a tajemství, rozhodně si přečtěte Císařovy čepele, protože určitě budete stejně nadšení, jako jsem byla já.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fantom Print. 
Knihu můžete zakoupit ZDE

HODNOCENÍ

Kniha: 5/5

Obálka: 5/5

12 komentářů:

  1. 5/5 ? No vidím, že Císařovy čepele tě nadchly, tak to bych měla dát na tvoji radu a přečíst si je také :)
    P.S. Výborná recenze

    OdpovědětVymazat
  2. Až tak, jo? No, rozhodně jsi mi nasadila brouka do hlavy... Asi se po knize taky podívám :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já už potřebuji tolik knih....Že jsem sem lezla. :-D Dobrá recenze, fakt díky :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, už se na to těším. Nedávno jsem si knihu pořídila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Táto kniha na mňa poctivo čaká na poličke a ja sa nemôžem dočkať, kedy sa do nej konečne pustím. Tvoja recenzia ma na ňu ešte viac navnadila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se do ní pusť co nejrychleji, žádné váhání :)

      Vymazat
  6. Nu, proč ne? Třeba se ke knížce někdy dostanu, docela mě láká :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)