sobota 2. prosince 2017

Knižní shrnutí - listopad 2017

Pomalu se zase rozečítám, v prosinci mám v plánu se snažit ještě víc, tak snad to dopadne.

Počet přečtených knih: 4

Celkový počet přečtených stránek: 1 434

Nejčtenější nakladatelství: Leda, Knižní klub, CooBoo, Albatros


Autor měsíce: Renée Ahdieh. Její Pomstu a rozbřesk jsem si okamžitě zamilovala, pokračování sice trošku pokulhávalo, ale nakonec i to celkem ušlo.

Kniha měsíce: Tady je opravdu těžký výběr, protože mě nic nezaujalo natolik, abych to prostě musela postavit na první místo. Ale nechám asi zvítězit Růži a dýku, nakonec asi byla z výběru nejlepší.

Mužská postava měsíce: Chálid z Růže a dýky. Já ho prostě zbožňuju. Tu jeho oddanost k Šeherezádě... no nejde si ho nezamilovat.

Ženská postava měsíce: Tak tady to bude hodně těžké rozhodování. Ale vyberu asi Šeherezádinu sestru, která se v pokračování Pomsty a rozbřesku celkem vytáhla.

Záporák měsíce: Těžké rozhodování. Měla bych vybrat některého ze záporáků z Růže a dýky, protože se mi tam opravdu nelíbilo, co provedli, ale nakonec vyberu nejmenovaného záporáka z Ženy z kajuty č. 10 (neprozradím o koho jde), protože to měl vymyšlené celkem dobře.

Pár měsíce: Šeherezáda a Chálid, ti dva jsou naprosto skvělí.

Překvapení měsíce: Zákon smečky. Ze začátku jsem si říkala, do čeho jsem se to zase pustila, ale kupodivu mě kniha celkem chytla.

Zklamání měsíce: Dívka, jíž jsi tu zanechal. Od téhle autorky jsem čekala, že mě příběh chytne od první stránky a nepustí, ale bohužel. Nebyla to špatná kniha, ale nebyl to ani můj šálek kávy.

Nejhezčí obálka měsíce: Žena z Kajuty č. 10. Ta obálka je naprosto geniální a nádherná. 

Nejhorší obálka měsíce: Asi Dívka, jíž jsi tu zanechal.

Nejsympatičtější postava měsíce: Artan z Růže a dýky. Ten si mě získal naprosto okamžitě. A jeho hlášky jsou také naprosto skvělé.

Nejotravnější postava měsíce: Lo z Ženy z kajuty č. 10. Otravnější hrdinku jsem už hodně dlouho nepotkala.

Co říkáte na mé hodnocení? 

4 komentáře:

  1. Na Růži a dýku se také chystám a už teď se jí nemůžu dočkat. Stejně tak dívka již jsi tu zanechal. U té jsem měla strach, že nebude dosahovat kvalit předchozí knih, což jsi mi tak trošku potvrdila.... :) Přeju příjemné prosincové čtení a spoustu skvělých knih. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, Dívka nebyla úplně nejhorší, ale nebyl to můj šálek kávy :D A od Růže a dýky jsem čekala něco trošku víc... :) Ale přeji, ať se ti knihy líbí víc, než mně :D

      Vymazat
  2. Ono se hůře vybírá, když člověk nebyl z ničeho úplně nadšený, že? :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)