sobota 6. července 2019

RC recenze: Devět nocí

DevÄ›t nocíDevÄ›t nocíAutor: Zuzana Strachotová
Počet stran: 384
Série: Devět dní
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Fantom Print

Rok vydání ČR: 2019
Sera cítila, jak jí srdce bije na poplach. Jako každý bojovník měla strach před nadcházející bitvou. A tentokrát jí nezbývá nic jiného než se spolehnout na své přátele. Náhle vše, co si domlouvali na pohovce s hrnkem kafe v ruce, vypadalo jako příšerný dětský nepromyšlený plán, ve kterém může každičká část selhat. 
Ronald mrkl na hodiny a vyhrkl. "Minuta! Na svá místa. Hlavně vše podle plánu." 


Postapokalyptická jízda pokračuje. Spor mezi povstalci a fanatickými uctívači náboženství se vyostřuje a příběh Sery a Leeho míří do finále. Jak to všechno dopadne? 

Blok pomalu upadá a Citadela přitvrzuje ve svých pravidlech. Jedinou nadějí, jak zachránit oba světy, je dostat se k memoáru jako první. Jenže Sera a Lee nejsou jediní, kdo se k tajné zbrani chtějí dostat a ostatní již nemají tak šlechetné myšlenky, aby ho použili k záchraně. Podaří se hlavním hrdinům zabránit všem katastrofám, které na ně v průběhu jejich cesty vyskočí?

Výsledek obrázku pro devět nocí
zdroj

Po skvělém prvním dílu jsem se konečně dostala k pokračování. Moje očekávání byla obrovská, podařilo se je tedy příběhu Sery a Leeho splnit?

zdroj
Po přečtení prvního dílu už jistě tušíte, že na vás čeká propracovaný a hlavně zdařilý příběh plný nejrůznějších zvratů a překvapení. Proto vás jistě potěší fakt, když vám prozradím, že je vaše tušení správné a pokračování Devíti dní v ničem za prvním dílem nezaostává. Devět nocí je plné perfektně zmáknutých bojových scén a nejrůznějších soubojů. To ale není to jediné propracované, co vás v knize čeká a zaujme. Kromě akčních scén se můžete těšit na propracovaný a velmi čtivý děj, kdy vám stránky utíkají pod rukama a vy ani nevíte, jak se to stalo a už jste na konci knihy.
Otec Felebius
zdroj
Před Zuzanou Strachotovou také musím smeknout svůj imaginární klobouk díky skvělému vykreslení kontrastu světa mezi povstaleckým Blokem a citadelou. Tuhle laťku autorka nasadila v prvním díle vysoko a já jsem ráda, že se ji podařilo udržet.
Co se týče romantických linek, autorka zde trošku přitvrdila a věnovala se jim o něco více, než v prvním díle, což mělo za následek zpomalení dějové linky. To bylo znát hlavně na začátku příběhu, než se to trošku rozjelo a otěže opět nepřevzala akce. Co mi trošku kazilo dojem ze čtení, byl rýsující se milostný trojúhelník, ale to nebylo nic, co bych nedokázala překousnout. A hlavně je to pravděpodobně způsobené mým subjektivním názorem, jelikož jsem poslední dobou v knihách přeúhelníkovaná.
Také jsem se občas pozastavila nad trošku nesmyslným a naivním chování hlavních postav, ale ani tohle mě neodradí od názoru, že si prostě tyhle dvě knihy musíte přečíst!
zdroj
Poslední věc, ke které si neodpustím poznámku je samotný konec knihy. Upřímně, to mě trošku zklamalo. Abych nespoilerovala, tak nemůžu říct, co přesně mi vadilo. Jediné, co můžu prozradit je, že jsem prostě čekala víc - ve smyslu velkolepější zakončení příběhu. Ale i přes tento fakt, se knihy Zuzany Strachotové přesouvají na poličku s tituly, které si určitě přečtu znovu.


Knihy Devět dní a Devět nocí představují bravurně napsaný příběh z postapokalyptického prostředí, který chytne a už nepustí. Setkáte se tu se spoustou akce, fanatismu a nečekaných zvratů, které vám nedovolí přestat číst. Takže pokud zrovna nemáte po čem sáhnout, tohle čtivo doporučuji všemi deseti.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 5/5

4 komentáře:

  1. Devět dní jsem přečetla a byla to skvělá kniha. Jsem ráda, že pokračování tě nezklamalo, o to víc se na něj těším. Pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To zní opravdu dobře. Takže pokud na celou sérii narazím, tak se nemusím bát a hned po ní šáhnu. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)