pondělí 3. ledna 2022

Knižní shrnutí - prosinec 2022

Jako již každý rok, od té doby, co mě postihla ta zákeřná choroba jménem dospělost - znamenající nástup do pracovního procesu, jsou pro mě Vánoce ve znamení čtecího maratonu, díky kterému si lepším čtecí skóre. 

Takže ano, prosinec mám ráda, protože během něho aspoň na chvilku úplně vypnu a konečně si mohu trochu odpočinout a nerušeně si číst. A co jsem tedy ke konci roku zvládla?  


Počet přečtených knih: 11

Celkový počet přečtených stránek: 3 537

Nejčtenější nakladatelství: CooBoo, Red
  
 



Autor měsíce: Tak teď nevím co vybrat. Ke každé z knih bych našla nějakou tu připomínku. Ale někoho vybrat musím, takže asi Darcy Coates. I když Fantoma z Blackwoodu celkem odflákla. 

Kniha měsíce: Asi Nedotýkej se mě. Nečekala jsem, že mě ta kniha tak chytne, i když ze začátku to byl trošku boj. 

Mužská postava měsíce: Adam z The Love Hypothesis. Už jenom kvůli němu si to přečtěte. Fakt za to stojí. 

Ženská postava měsíce: Tady to bude už o něco těžší. Ale asi April z Nedotýkej se mě. Přeci jen, takovou kamarádku by chtěl každý. 

Záporák měsíce: Ha, tady mám zase až moc adeptů. Ale vyberu Alana z Nedotýkej se mě. Proč? To už si budete muset přečíst v knize.    

Pár měsíce: Adam a Olive z The Love Hypothesis. Hlavně kvůli Adamovi... a kvůli tomu, že jsou spolu roztomilí.   

Překvapení měsíce: Nedotýkej se mě. Opravdu mě tahle kniha mile překvapila. Dokládá to i fakt, že jsem oba díly přelouskala během dvou dní a to mají obě přes 400 stran. 

Zklamání měsíce: Jo, tak tady mám taky hodně adeptů, ale asi největším zklamáním pro mě byli Šedí bastardi. Na tuhle knihu jsem se dlouho těšila, ale nakonec pro mě bylo utrpením, abych ji vůbec dočetla. Tady se s autorem na jedné vlně opravdu nevezu. 

Nejhezčí obálka měsíce: Zrazená. Já obálky knížek této autorky opravdu zbožňuju. Bohužel po posledních pár jejích přečtených knihách pomalu docházím k názoru, že obálka je to nejlepší, co čtenář dostane.  

Nejhorší obálka měsíce: O psaní. A tentokrát to nemá nic co dělat s mojí averzí proti tomuto spisovateli. Ano, přiznávám, patřím mezi ty, komu Kingův styl psaní příliš nesedl. 

Nejsympatičtější postava měsíce: Adam! Opět a jedině on. Fakt si ho nejde nezamilovat.

Nejotravnější postava měsíce: Beth z Temných cest. Tahle holka mi neskutečně lezla na nervy. 

Co jste přečetli vy? 

6 komentářů:

  1. Hezké číslo. Z těchto knih jsem četla jen Temné cesty.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsi přečetla pěkné kousky. Já se o Vánocích konečně pořádně pohnula se Říší popela. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, to jsi měla pořádně zaplněný měsíc. :) Sérii Nedotýkej se mě mám v plánu, takže jsem ráda, že hodnotíš kladně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, kdyby taková pohoda byla každý měsíc, tak bych se nezlobila 😁 začátek Nedotýkej se mě mi přišel horší, ale pak jsem byla spokojená 😁

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)