úterý 2. dubna 2024

RC recenze: Smrtící terapie

A pinch of magicŠpetka magieAutor: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
Počet stran: 392
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Ocelot

Rok vydání ČR: 2024
Nikdy nevím, co očekávat, když otevřu dveře novým klientům. 
Předběžný telefonát toho moc neprozradí. V tomto případě byl od ženy, která se představila jako Marissa Bishopová. 
Mám problémy v manželství, začala. Potřebovala bych si o něčem promluvit s manželem, ale je to trochu komplikované. Říkala jsem si, že kdybychom přišli oba - 
V ten moment jsem ji přerušila. 
Nerada bych, aby mi jakékoli předsudky zkreslily dojem před samotným setkáním.

Neortodoxní přístup k terapii má terapeutka Avery, která přišla o profesionální licenci. I přesto je však vyhledávanou konzultantkou. A teď k ní přišli pro radu bohatí manželé, u nichž Avery nahlédne pod slupku dokonalosti a odhalí až vražedná tajemství.  

Marissa a Matthew Bishopovi jsou prominentním párem z washingtonského předměstí. Pod zdání téměř dokonalého života se ale Marissa dopustí nevěry. Rozhodne se proto vyhledat služby terapeutky Avery Chambers, která však přišla o profesní licenci a její metody terapie jsou velmi netradiční. V 10 sezeních má stav manželů Bishopových projít obrozením. Jenže v tom případě je nutné, aby odhalili všechna svá tajemství... Podaří se Avery jejich vztah spravit? Odhalit všechna tajemství? A zabránit tomu, aby někdo přišel k úhoně? 


Na téhle knize mě dost zaujala obálka i anotace. Navíc thriller? To jsem si musela přečíst. A co na knihu říkám? 

Smrtící terapie je vyprávěná z pohledů dvou ženských postav, které se pravidelně střídají. První postavou je terapeutka Avery, která však má také svoje různá tajemství. Já se přiznám, že s takovou osobou bych asi dlouho nevydržela, protože byla příliš vlezlá a zároveň zatajovala důležité informace a snažila se všechny problémy vyřešit sama. 
Druhou postavou byla Marissa, nevěrná manželka, která se snaží udržet svoje manželství. Marissa mi byla o chlup sympatičtější, i když se do sdílení informací také zrovna dvakrát nehrnula. 
Co se týče ostatních postav, tak si pravděpodobně přílišné sympatie k nikomu nevytvoříte, protože všichni se chovají nanejvýš podezřele. 
Ale teď už ke knize jako celku. Autorky čtenáře hodí do příběhu a vůbec se nezdržují žádným vysvětlováním toho, co se vlastně děje. Takže čtenář se s postavami i příběhem postupně seznamuje v průběhu čtení. Sice díky tomu není začátek nijak pomalý, ale než se čtenář zorientuje, tak to chvilku trvá. 
Smrtící terapie je velmi čtivou knihou, kterou zvládnete přečíst za pár hodin. A to nejen díky krátkým kapitolám, svižnému tempu vyprávění, ale i kvůli prázdným stránkám, které některé kapitoly prokládají. 
Samotný příběh je spletitý a plný nečekaných zvratů, díky nimž budete střídat svoje podezření ohledně toho, kdo za tím vším stojí, snad každou chvíli. 
Ačkoliv autorky rozpracovaly více dějových linek, vše se jim podařilo bravurně spojit a propojit, takže celkový výsledek dává smysl a vy budete jen zírat. Ano, některé situace jsou přitažené za vlasy a některé rozuzlení mi v knize přišla zbytečně navíc, ale i tak jsem si čtení dost užila a mohu knihu jen vřele doporučit. Zvláště ve chvíli, kdy holdujete čtení o záchraně manželství s prvky thrilleru a rádi vymýšlíte teorie, kdo by mohl být oním záporákem, který za vším stojí. 

Autorky ve Smrtící terapii dávkují informace postupně, díky čemuž je příběh napínavý a vy si nebudete jistí tím, kdo za tím vším stojí. Pokud máte rádi více dějových linek v jedné knize, střídající se pohledy vyprávění a zachraňování manželství s prvky thrilleru, tak Smrtící terapie je přesně tím pravým čtením, po kterém byste měli sáhnout. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Megaknihy.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,8/5

Obálka: 4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)