pátek 23. ledna 2015

Andělé na každém kroku

Dneska jsem se rozhodla sepsat článek o knihách s tématikou andělů. Některé jsem četla, na některé se teprve chystám, ale obecně vzato, tahle tématika stojí za to :).










Jako první bych vám chtěla doporučit čtyřdílnou sérii Nora Greyová od Beccy Fitzpatrick. Tahle série je ve světě hodně známá. Mně osobně se asi nejvíc líbil první díl Zavržený, ale i Finále stálo za to.
Sledujete zde příběh mladé Nory, která se zamiluje do nebezpečně vyhlížejícího chlapce Patche, který nejenom dobře vypadá, ale je také velmi vtipný.
Nebudu tu moc popisovat děj, abych náhodou nespoilerovala, i když většina z vás má už tuhle sérii nejspíš za sebou, takže jen ve zkratce.
V téhle sérii naleznete snad všechno, lásku, zradu, válku a nejrůznější tajemství.
I když se mi prostřední díly zdály slabší, stejně si myslím, že tahle série stojí za přečtení.


Jako další sérii bych uvedla Andělé od Lauren Kate. Zatím jsem četla pouze první díl a abych pravdu řekla, moc mě neuchvátil, ale i přesto se chystám číst i ten druhý, protože je prý lepší.
Mladá Luce musí do internátní školy pro problémové mladistvé, kde potká Daniela, který o ní nejeví sebemenší zájem, ale ona se ho i přesto snaží upoutat. Jestli se jí to podaří a proč si od ní Daniel udržuje odstup se dozvíte v prvním díle :)
  


Další série, která se týká andělů jen nepřímo jsou Krásní mrtví od Eden Maguire. Tuhle sérii jsem přečetla celou. První díl mě i přes negativní recenze, které jsem na něj četla, dokázal uchvátit a já se s chutí pustila do dalších dílů. Bohužel třetí kniha už ztratila svoji originalitu a více méně je stálo omíláno to samé a začne to být poněkud nudné. 
Darině zemřeli čtyři spolužáci, kteří se vrátili jako Krásní mrtví, aby mohli vyřešit okolnosti jejich úmrtí. A to je právě Darinin úkol, zjistit, co se doopravdy stalo. 


Další sérii jsem bohužel ještě nečetla, ale chystám se na ní jsou pětidílní Padlí andělé od Thomase Sniegoskiho. 
Aaron Corbet je celkem normální kluk, trochu samotář, sirotek s problematickou minulostí, který ale doufá, že konečně našel náhradní rodinu, přátele i smysl života. Vše se ale změní na jeho osmnácté narozeniny; začne najednou rozumět portugalštině, latině, a dokonce i svému psovi... Pak se objeví dva podivní muži, kteří mu prozradí, že je Nephilim - syn smrtelnice a padlého anděla. A tak začíná příběh plný zvratů, utrpení, andělů a odvěkého boje dobra a zla(anotace - databazeknih.cz)


A máme tu další sérii s názvem Padlí andělé, ale tentokrát od J. R. Ward. Bohužel k téhle sérii jsem se také ještě nedostala, ale mám ji doma, tak snad ji brzo začnu. 
Sedm smrtelných hříchů. Sedm duší, které musí být zachráněny. Věčný souboj mezi dobrem zlem, mezi spasitelem bez víry a démonem, který chladnokrevně míří za svým cílem a nemá co ztratit.
Jim Heron, příslušník tajných armádních jednotek, jehož profesí je zabíjet na rozkaz svých nadřízených, na vykoupení nevěří a hřích považuje za relativní. Jeho neotřesitelný názor se však změní v okamžiku, kdy se stane padlým andělem a dostane za úkol spasit duši sedmi osob, stravovanou jedním ze sedmi hlavních hříchů. A při svém poslání nesmí selhat.
Vincent diPietro zaprodal svou duši hromadění majetku a peněz už ve svých sedmnácti letech a ze svých nároků nehodlá slevit až do chvíle, kdy se seznámí s jedním ze svých zaměstnanců, drsným, upřímným a samorostlým motorkářem, který se prohlásí za jeho spasitele. Vinův život je pevně spjatý s okouzlující kráskou, kterou se rozhodl požádat o ruku, avšak v kritickém okamžiku se seznamuje s ženou, díky níž zpochybní nejen svůj vytčený cíl, ale i svou volbu a touhu svého srdce a spolu se svým zachráncem se rozhodne zapojit do souboje o osvobození své vlastní duše
. (anotace - databazeknih.cz)


Samozřejmě knih s tématikou andělů existuje mnohem více, ale než bych je vyjmenovala, to bych tento článek mohla psát do zítra :). Tudíž jsem vybrala pouze ty, které jsem četla nebo které se chystám číst. Ale pokud tu vyloženě některá chybí, podělte se o ni do komentářů. 

2 komentáře:

  1. Pěkné shrnutí andělských sérií :) Zavržený je skvělá série, za to Andělé od Lauren Kate mě moc nechytli...A ostatní série jsem ještě nezkoušela číst, tak teď aspoň vím, po jaké knížce se podívat až dostanu chuť číst o andělech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Souhlasím, Zavržený je skvělá kniha a u Pádu se mi líbil ten konec, jinak nic moc... Rozhodně vyzkoušej a pak dej vědět, jestli se ti líbily :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)