úterý 27. ledna 2015

Recenze: Delirium

Autor: Lauren Oliver
Počet stran: 352
Série: Delirium
Díl v sérii: první
Nakladatelství: CooBoo
"Nejsem ničím zvláštní. Jsem jen obyčejná holka. Měřím metr šedesát a ve všem jsem úplně průměrná.
Mám však jedno tajemství. Můžete postavit zdi až do nebe a já najdu způsob, jak je překonat. Můžete mě zkusit zadržet tisíci pažemi, ale já najdu způsob, jak se vám vyprostit."



Lauren OliverLauren Oliver vlastním jménem Laura Schechter se narodila v New Yourku. Oba její rodiče učili literaturu a už od mala vedli své dvě dcery k tanci, malování a čtění.
Když byla Laura malá, psala si vlastní pokračování knih, které ráda četla.
Mezi její další zájmy, kromě psaní, patří také čtení, vaření, cestování, tanec a běh.





Ale teď už k výbornému příběhu, který nám Laura ukázala prostřednictvím knihy Delirium.
Hlavní hrdinkou je zde Magdalena, která žije ve světě, kdy si lidé mysleli, že láska je smrtelná nemoc, proto, když dosáhli plnoletosti podstoupili proceduru, která má tuto zákeřnou nemoc vyléčit.
Lena Halowayová zastává názor, že léčba je to nejlepší, co může být. Přestane cítit psychickou bolest, dostane přiděleného partnera a bude si žít ve světě, kde ji nebude nic trápit.
Dokonce se nemůže dočkat tak moc, že odpočítává dny, které ji do procedury zbývají, jenže pak potká Alexe a její život se otočí vzhůru nohama.

Lena je postava, která si musí projít kde čím, aby zjistila, co vlastně chce. Docela jsem ji obdivovala, že se pouštěla do věcí, proti nimž celý život bojovala. A když se jí obrátil celý svět vzhůru nohama, zvládla to docela bravurně.
Myslím, že postava Alexe mohla mít větší potenciál. Jo, byl dobře napsaný, ale něco mi u něho chybělo.

A jaký že je můj názor? Tentokrát jsem se rozhodla začít negativními věcmi, ale moc jich nebude. Vlastně je jenom jedna, a to je spíš takový můj problém. Občas jsem se totiž ztrácela v postavách, lépe řečeno v jejich příbuzenských vztazích, ale jak jsem řekla, je to moje mínus. I když mi asi bude ještě pár dní vrtat hlavou v jakém vztahu byla Lena a Grace.
A na řadě jsou klady. Hned na začátek musím uznat, že je to příběh vskutku originální a pokud máte rádi tenhle typ knížek, tak vás chytne a nepustí, dokud nebudete na konci. A když už dočtete a nebudete mít po ruce druhý díl, tak se bude vztekat stejně jako já.

Mně osobně se kniha velmi líbila, sice měla pomalejší začátek, ale když se pak příběh rozjel, nedalo se odtrhnout. Není to jenom romantika, ale i akce a napětí, za což jsem ráda.
Laura dokázala vytvořit zajímavý svět, který se řídí jinými pravidly, než je ten náš a dokáže do něho čtenáře vtáhnout.
Rozhodně tuhle knihu doporučuji.

HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   

Obálka: ♥ ♥   




4 komentáře:

  1. Delirium bylo celkem zajímavé, ale od autorky se mi daleko více líbila Chvíle před koncem ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chvíle před koncem jsem ještě nedočetla, sice jsem knihu začala číst, ale pak jsem na ni nějak zapomněla :D. Ale jednou ji dočtu :D

      Vymazat
  2. Povedená recenze :) Mě se Delirium taky moc líbilo a tak jsem si hned sehnala druhý díl :) Ale ten už byl trochu horší, ale i tak je to pořád dobrá kniha, která stojí za přečtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Jo, mně se taky dost líbilo, ale druhý díl zatím nemám, ale už se těším, až si ho seženu :D. Dobře, děkuji za varování :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)