neděle 4. ledna 2015

Recenze: Summer


Autor: Eden Maguire
Počet stran: 264
Série: Krásní mrtví
Díl v sérii: Třetí
Nakladatelství: Fragment
"Máš dva dny na to, abys našla jejího vraha." 
"A co když ho nenajdu?" Hlas se mi třásl.
"Tak prohrajeme," řekl Hunter a probodl mě pohledem. "A ona se vrátí do limbu." 
"A nedojde pokoje," povzdechla jsem si. Její duše bude odsouzená k věčnému utrpení.

Již třetí díl série Krásných mrtvých od britské autorky Eden Maguire se mi dostal do rukou a já vám na něj teď přináším recenzi.

Opět se setkáváme s hlavní hrdinku Darinou a skupinou jejích mrtvých spolužáků. Darině se už povedlo zachránit Jonase s Arizonou, jenže teď je na řadě Summer, která byla zastřelena v nákupním centru. Policie to označila jako politováni hodnou nehodu, kdy pomatený střelec střílel na všechny strany a chudák mladá holka se stala obětí.
Tudíž hlavní hrdinka musí najít toho pomateného vraha, což je nesnadný a hlavně nebezpečný úkol. Podaří se Darině zachránit přítelkyni? Nebo tentokrát zklame a odsoudí tak Summer k věčnému bloudění ve světě mrtvých?

Předchozí díly série se mi líbily, jenomže tenhle měl opravdu pomalý začátek. Darina mi byla nesympatická, protože se z ní stala úplná troska, jenom kvůli tomu, že byla čtyři měsíce bez Phoenixe.
Na druhou stranu jsem si říkala, že kdyby se ke mně Hunter choval tak, jako se choval k Darině, žádné pomoci by se ode mě nedočkal. Po tomhle začátku jsem byla přesvědčená, že kniha si nezaslouží víc, jak dvě hvězdičky.
Jenže pak se děj rozjel. přidaly se i vedlejší dějové linky v podobě Phoenixova mladšího bratra Zaka nebo nově příchozího mrtvého do party Krásných mrtvých. Po dalším zvratu, který jsem opravdu nečekala, jsem se rozhodla, že své hodnocení trošku zvýším, a to na tři hvězdičky.
Upřímně musím říct, že čtyři si kniha nezaslouží, protože se tam děje v podstatě to samé, co v předchozích dílech. A celkově se mi tento díl zdál slabší.

Měla jsem možnost sledovat Darinu od prvního dílu, kdy mi nijak zvlášť nevadila, ale po tom, co předvedla v této knize, se mi docela znelíbila, proto nesouhlasím s Hunterem, který ji na konci chválil, jak vyspěla od té doby, co ji potkal poprvé.
Vlastně, když to tak vezmu, téměř všechny hlavní postavy v příběhu v mém měřítku popularity trochu poklesly.

Pokud se vám líbily předešlé díly, tímhle také nepohrdnete, ale podle mého názoru jeho úroveň trochu klesla. Tak jsem zvědavá na ten poslední, jak to všechno dopadne.


Hodnocení:

Kniha: ♥ ♥   

Obálka:  ♥ ♥   


1 komentář:

  1. Série je to povedená, ale z vlastní zkušenosti vím, že spíš najdeš negativní recenze, i když mně se líbila :). Vlastně o celém osudu série rozhodne, jestli se ti první díl líbí nebo ne :D.
    Ano, to je nejhorší, nebo píšou rychle, aniž by to pořádně promysleli a kvalita jde šupem dolů... což je škoda.

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)