sobota 21. února 2015

Recenze: Tanec stínů

Autor: Kalayna Price
Počet stran: 408
Série: Alex Craftová
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Baronet

Rok vydání ČR: 2013
Co to s tebou sakra je, Alex? Dneska ráno tě Death rozechvěje náznakem polibku a teď se tu rozplýváš z Falina? Budu muset na vyšetření hlavy. Logika říká, že přece nemůžu toužit po dvou mužích naráz, ne? Ale já po nich toužila. Ano, mátlo mě to, ale touhu to nijak nepotlačovalo. Asasín a sběratel duší - jak moc jsem v prdeli? 



Kalayna PriceAmerická spisovatelka Kalayna Price byla už od dětství snílkem. V deseti letech vyrabovala otcovu knihovnu s fantasy romány a tehdy se také zamilovala do hrdinské fantasy plné mýtických ras. Více ji to ovšem táhlo ke stvořením potulujícím se nocí. Tudíž se není čemu divit, že se sama pustila do psaní vlastních příběhů.
Kalayna je autorkou dvou temných urban fantasy sérií. První z nich Haven, která vypráví o kočičí kožoměnce a druhou o Alex Craftové, která dokáže povolat stíny mrtvých lidí, kteří pak můžou promluvit o svých úmrtích.


Druhý díl série o Alex Craftové nás zavede do doby několika týdnů po konci toho prvního. Alex se plně zotavila ze svých zranění a je připravena znovu se vrhnout do nějakého podivného případu, a že na sebe nenechá dlouho čekat, se přesvědčíte v této knize.
Policie našla několik levých chodidel, u kterých nedokážou přijít na způsob, jakým byla oddělena od těla. Ani nevědí, kam se poděl zbytek.
Proto přizvou Alex, aby jim pomocí vyvolání Stínu objasnila situaci. Ale co když se to hlavní hrdince nepodaří a dostane se sériovému vrahovi do hledáčku?

První věcí, kterou bych chtěla vyzdvihnout je, jak autorka bravurně sepsala milostný trojúhelník mezi Alex, Falinem a Deathem. Když jsou tihle tři v jedné místnosti, je to záruka zábavy. Kluci se o Alex doslova přetahují a ona chudák neví, kterého si vybrat.
Navíc obě postavy jsou sepsány tak dobře, že ani vy sami nebudete vědět, kterému fandit.
Ale i sama hlavní hrdinka je hodna vyzdvihnutí. Vtipnost jejích hlášek příjemně prochází celým příběhem.
A co se celé knihy týče, rozhodně se nebudete nudit. Akce, tajemno, vtip a romantika jsou rysy, které tento příběh vystihují.
A teď k záporům. Marně jsem se snažila přijít na to, co mi na knize nesedlo, ale věřte nebo ne, nic mě nenapadlo. Až na jednu věc, která v podstatě ani není výtka, ale týká se PK a závěru knihy. Opravdu jsem toho chudáka psa litovala.

Jak už jsem psala výše, postavy jsou dost propracované a odlišné. Hlavní hrdinka Alex je obětavá a pro záchranu přátel udělá vše možné i nemožné. Je odvážná, ale přesto netrpí hrdinským komplexem. Přidejte k tomu její vtip a máte materiál na bezva postavu, kterou si ihned oblíbíte.
Falin, arogantní agent FÚV a vrah královny Zimního dvora. To už mluví za vše, ne? Dobře, tak ještě pár informací přidám. Líbilo se mi, jak mu záleží na hlavní hrdince, ale jako každý, má i záporné vlastnosti, jen u něho jsou trošku horší. Víc neprozradím.
A nakonec můj oblíbenec Death. Stále tajemný, jako v prvním díle, ale co se vztahu k Alex týče, tentokrát je odvážnější. Opět ho považuji za velmi originální postavu a jsem zvědavá, jestli na sebe něco v dalším díle prozradí.

Celkově bych řekla, že kniha byla lepší než předešlý díl. Tentokrát jsem se do děje začetla téměř okamžitě. Doporučuji všem, co mají rádi urban fantasy, temnou magii či fae. Určitě budete napnutí až do konce. Přiznám se, já vůbec netušila, kdo je "pachatelem".

HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   ♥

Obálka: ♥ ♥   

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Knížku jsem četla a opravdu se mi líbila :) A mým oblíbencem je Death, tomu fandím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :D Mně se líbila víc než první díl :D a taky jsem fanda Deatha :D

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)