čtvrtek 5. listopadu 2015

Kdo s koho (1)

Tak jsem zase jednou přemýšlela a jak už je u mě zvykem, napadají mě převážně samé blbosti. Ale mezi všemi těmi zmatenými myšlenkami přišel nápad na nový projekt. Ano, já vím, to už tu dlouho nebylo... Ale každopádně, pokud budete mít chuť, můžete se do něho se mnou zapojit.
A o co, že vlastně půjde? To už je nejspíš jasné z názvu, ale přesto to ještě upřesním.


Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků a většina čtenářů si vybere svého favorita, a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou nebo si rve vlasy, kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může dosytosti vypsat o jeho favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Když už jsem si to vymyslela, tak bych také měla něčím začít, že? Tak na úvod jsem si vybrala 3 série, které jsou hodně známé.

1) Hunger Games - Peeta vs. Gale (Hurikán) 

zdroj
V tomto případě milostného trojúhelníku jsem měla jasno už od prvního dílu série. Jednoznačně team Peeta! A vůbec mi nejde do hlavy, jak by si někdo mohl vybrat Hurikána, kterého jsem mimochodem nemohla vystát.
Vždyť Peeta byl obětavý a pro Katniss by udělal první poslední a Hurikán mi vždycky přišel spíš jako takový potížista, který se k hlavní hrdince moc nehodil.
Jak už jsem řekla, pro mě byla volba rychlá a jasná.
A ani po filmovém zpracování jsem svůj názor nezměnila, prostě team Peeta forever!


2) Stmívání - Edward vs. Jacob

zdroj
Tak tady to bylo už trošku složitější. Knihy jsem četla před dávnou dobou a vzpomínám si, že jsem se nemohla nabažit Edwarda, přeci jenom to byl upír a jako většina teen holek v té době, jsem si nedokázala představit nikoho lepšího. Po shlédnutí filmů, jsem se postupně začala přiklánět spíš k Jacobovy, protože se mi Edward začal zdát příliš bledý a Jacob měl hodně scén bez trička, tak se nedivte a navíc, když ho zbavily těch dlouhých vlasů, tak nevypadal vůbec zle.
Ale přesto jsem do teamu Jacob nikdy nepřešla úplně, takže asi pořád jsem spíš fanoušek Edwarda, i když kdo ví, jak by to dopadlo, kdybych se pustila do re-readingu teď... No, radši ani nechci pomyslet...

3) Vampýrská akademie - Dimitri vs. Adrian

zdroj
Jo, při čtení téhle série jsem byla jako na horské dráze. Několik prvních dílů jsem se nemohla dočkat toho, až budou Rose a Dimko spolu! Nedovedla jsem si je představit s nikým jiným, jenže pak se na scénu přidal Adrian a já najednou začala být nerozhodná. Adrian je tak neskutečně skvěle napsaná a hlavně charismatická postava, že jsem dezertovala z Dimkova teamu a začala fandit Adrianovi. A to mi vydrželo až do konce série a mám dojem, že kdybych se do série pustila teď, fandila bych mu už od začátku.



Většina z vás série určitě zná, tak se podělte o to, kdo je váš favorit?

20 komentářů:

  1. Zajímavý a především skvělý nápad na článek :) Trojúhelníků a teamů je spousta :) Můj oblíbenec je taky Peeta, určitě ne Hurikán:) A u VA jsem sice pořád fandila Dimkovi, ale Adrian je taky úžasný :) Víceméně jenom kvůli němu čtu Pokrevní pouta, abych zjistila, jak to s ním dopadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :D Navíc mě zajímá, proč by měl někdo rád toho, komu zrovna nefandím :D
      Přesně moje řeč, Peeta je nejlepší :D Ono rozhodování mezi Dimkem a Adrianem je těžké, ale podle mě Adrian vede :D

      Vymazat
  2. Perfektní nápad! Taky se zapojím, až nebudu mít článek. Zatím mám v konceptech několik dalších věcí, ale tohle se mi líbí! :) Jenom si musím šťournout - je to "kdo S koho". Já vím, je to divné, taky jsem byla hodně překvapená, když jsem se poprvé dozvěděla, že je tam "s" a ne "z" :)
    S 1) souhlasím. Team Peeta all the way.
    S 2) taky, i když je to trochu složitější. Já jsem totiž už pár let ve stádiu, kdy nemůžu Stmívání vystát. Když vyšel první film, tak jsem se zamilovala, a hned jsem přečetla knihy, ale jak se kolem toho dělal takový šílený humbuk, začalo mi to lézt krkem a teď jsem na Stmívání fakt alergická, že tam nesnáším každého :D Ale když jsem měla tuhle sérii ještě ráda, tak jsem určitě fandila Edwardovi. Jacoba jsem nesnášela i tehdy :D
    U 3) se neshodneme. Já neměla ve VA Adriana ráda, protože jsem právě fandila Dimkovi a štvalo mě, že se mezi něj a Rose najednou prdí někdo novej :D Takže já jsem rozhodně team Dimitrij. Ale po přečtení Pokrevních pout jsem si zamilovala i Adriana, a to dokonce ještě víc než Dimku. Vlastně je teď Adrian jednou z mých nejoblíbenějších postav, ale to nemění nic na tom, že ho s Rose nechci. Jsem nadmíru spokojená s tím, že mu Richelle vymyslela Sydney.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Máš pravdu, dohledávala jsem to a fakt je to S... ale vypadá to divně, ale udělala jsem mezi kamarádkami ve škole takový kvíz a všechny si mysleli, že je tam S... no, ta čeština je každopádně zajímavá :D.
      Tak jsem zvědavá, jestli se tu najde někdo, kdo má radši Hurikána :D
      Já už jsem ve stádiu, kdy Stmívání ignoruji. Přesně jak říkáš, ze začátku jsem ho měla ráda, ale postupem času se mi začalo protivit :D. Já nevím, mně pak Jacob postupem času přestal vadit :D
      A o tom, že jsi skalní fanoušek Dimka vím :D Když jsem ten článek psala, přesně jsem věděla, že tu se mnou budeš nesouhlasit :D.

      Vymazat
  3. Úžasný článek. :) Máš vážně báječné nápady.
    U HUnger games je to za mě jednozněčně Peeta, zrovna si dávám re-reading knížek a musím říct, že je zkrátka skvělý. Asi tak padesátkrát lepší než Katniss. :)
    U Stmívání jsem vždycky byla tým Edward, ale myslím, že jsem stále tajně fandila Jacobovi. :) Bylo mi ho hrozně líto, ale nakonec se to tak pěkně vyřešilo. :) Sice už mě to moc nebere, ale tenhle podzim mám celý takový re-readingový, tak si možná přečtu znovu i tohle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D i když o tom, že mám báječné nápady by se asi dalo hodně diskutovat :D.
      Jsem ráda, že jsi taky team Peeta :D.
      Já jsem potom u Stmívání začala být docela nerozhodná, ale asi jsem taky nakonec zůstala u Eda :D
      Tak to já už bych si asi na re-reading Stmívání netroufla :D ale pokud se do něj pustíš, tak přeji, ať se ti líbí :D

      Vymazat
  4. Taaaakže, budu černou ovcí a řeknu na rovinu, že Peetu namám ráda, za to Galea opravdu moc. :) A dál už to je jasný - Edward a Dimitri. ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak můžeš nemít ráda Peetu? :D Ten je úžasný, Hurikán nestojí za nic :D. Takže jsem jediná, kdo fandil Adrianovi? :D

      Vymazat
  5. Já jsem team Peeta a Edward! Třetí knížku jsem nečetla, ale chystám se na ní :) Zajímavý nápad na článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, Peeta a Edward :D S Vampýrskou akademií neváhej, je to bezvadné čtení :D. Děkuji :D

      Vymazat
  6. Hurikána jsem měla v prvním díle docela ráda, ale pak už vedl Peeta.
    U Stmívání jsem četla pouze první díl, Edward mi přišel nezajímavý a Jacob tam snad ještě nebyl, aspoň si nikoho takového nevybavuju, jenže to ani ostatní postavy (no jo, je to už pár let a příběh mě navíc moc nebavil), takže se nemůžu vyjádřit :D
    A mezi Adrianem a dimitrijem jsem se nikdy nedokázala rozhodnout, takže jsem to nechala na rozhodnutí autorky a byla jsem s ním spokojená, ,což bych ale byla zřejmě i v tom druhém případě. Ale musím uznat, že byl Adrian nejlépe napsanou postavou této série.
    Jinak musím říct, že milostné trojúhelníky v literatuře příliš nemusím - přežiju je, ale nevyhledávám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už od jedničky fandila jenom Peetovi :D Já už to taky nečetla pěknou řadu let, ale pamatuji si, že tam byl Edward a Jacob :D
      Přesně, mezi Dimkem a Adrianem je těžké rozhodování, ale přeci jenom jsem si víc oblíbila Adriana :D
      Já milostné trojúhelníky taky nevyhledávám, ale teď jsou skoro všude...

      Vymazat
  7. Určitě se ráda zapojím :) V brzké době čekej článek :D
    Jinak jsem z těchto 3 jsem četla jen Hunger games a přiznám se, že jsem nefandila ani jednomu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :D Já jsem jednoznačně Peeta :D zrovna u HG jsem neměla problém s rozhodováním :D

      Vymazat
  8. Btw, píše se správně kdo s koho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, už to vím také, ale stejně to vypadá divně :D

      Vymazat
  9. Zajímavý nápad! Teď budu přemýšlet, jestli mám načteno vůbec tolik knih, ve kterých jsou zajímavé milostné trojúhelníky :D Jestli jo, tak se ráda přidám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Já jo, ono to v dnešní době není nic těžkého, když jsou nacpané všude... :D Super :)

      Vymazat
  10. úžasný Hurikán , skvělý Edward a fantastický Adrian - moji favorité

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurikánem to kazíš :D Peeta je lepší :D Jinak souhlas :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)