neděle 1. listopadu 2015

Knižní shrnutí - říjen 2015

Měsíc je za námi a je čas na pravidelné shrnutí. Musím říct, že jsem se svým výkonem nadmíru spokojená, jelikož jsem přečetla celkem vysoké číslo knih.

Počet přečtených knih: 14

Celkový počet přečtených stránek: 4 490

Nejčtenější nakladatelství: Fragment



Autor měsíce: Je to těžké vybírání, ale nakonec to bude Tom Pollock, protože dokázal vystoupit z řady a napsat originální fantasy.

Kniha měsíce: Ty. Příběh stalkera byl velmi zajímavý, škoda jen, že byl v některých situacích až příliš vulgární, ale jinak to bylo bezvadné čtení, které doporučuji.

Mužská postava měsíce: Julian ze Zakázané hry! Já nevím proč, ale pro něj mám prostě slabost. On je tak bezvadně geniální, že ho prostě nejde nemít rád.

Ženská postava měsíce: Haven ze Sempre. Líbilo se mi, jak se dokázala vyrovnat s nepřízní osudu a že se jen tak nedala zlomit.

Záporák měsíce: Tahle kategorie je také jednoduchá. DeMalo z Planoucí hvězdy. I pro tohohle psychopata mám jistou slabost a chvílemi jsem mu dokonce přála, aby získal hlavní hrdinku.

Pár měsíce: Julian a Jenny ze Zakázané hry. Já opravdu doufám, že v závěrečném díle série Julian konečně vyhraje.

Překvapení měsíce: Tak překvapením měsíce pro mě bylo Sempre, jelikož jsem nečekala, že se mi bude tolik líbit. Přeci jenom to nebyla kniha, kterou obvykle čtu.

Zklamání měsíce: Zklamáním byly tentokrát dvě knihy. Modré hlubiny a Vyvolená bohy. Z této dvojce vybírám Modré hlubiny, protože na tu knihu jsem se těšila už od doby, co byla vydaná. A můj dojem z ní nakonec nebyl nejlepší.

Nejhezčí obálka měsíce: Rozhodně Ledová past. Celá série má neskutečné obálky.

Nejhorší obálka měsíce: Pandemonium, upřímně, celá série mohla mít hezčí obálky...

Nejsympatičtější postava měsíce: Jo, tak tady opravdu nevím, koho vybrat. Tentokrát jsem nenarazila na nikoho, kdo by byl jasným adeptem na vítěze této kategorie, ale jelikož někoho vybrat musím, tak vybírám Carminovu tetu, akorát si teď zrovna nevzpomínám, jak se jmenuje.

Nejotravnější postava měsíce: Tentokrát jsem nemohla vystát Lugha z Planoucí hvězdy. Víc k tomu radši neřeknu, přečtěte si knihu a uvidíte proč ho nemám ráda.

Tak co říkáte mému výběru? 

8 komentářů:

  1. Ach jo, že bych si nakonec toho Syna Londýna přeci jenom přečetla? Přeci jenom... autor měsíce, že? Štveš mě, nabouráváš mi plány :D Jinak máš pravdu, že série Delirium by opravdu mohla mít hezčí obálky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak promiň, no :D Já myslela, že by se ti další knížka mohla hodit, že máš málo čtecích plánů :D Jo jo, u Deliria se mohli víc snažit...

      Vymazat
  2. Páni,14 knih? :O
    To já jsem v Říjnu měla čtecí krizi,tak doufám,že se to v Listopadu zlepší :/
    Mě hodně zaujala knihy Ty a Modré hlubiny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se divila, když jsem to spočítala, ale mohl za to read-a-thon.
      Tak přeji, aby se ti chuť do čtení zase vrátila :)
      Ty se mi líbila a Modré hlubiny mě hodně zklamaly, v podstatě se tam nic nedělo... ale ten svět autorka měla promyšlený bezvadně.

      Vymazat
  3. Za ten počet knih tě opravdu obdivuju!! :O Do Talonu se také chystám (až si o něj poždám..) tak snad mě nezklame

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu od Toma Pollocka mam doma a moc se na nj tesim!
    Jinak 14 knih... Mas muj obdiv :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přeji, aby se ti kniha hodně líbila :D
      Taky jsem koukala na jaké pěkné číslo jsem se vyšplhala :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)