čtvrtek 12. listopadu 2015

Top 5 - Nejlepší samostatné knihy

Dnešní den je ve znamení další Top 5, které pochází z blogu My Kingdom a tentokrát je hlavním tématem pět nejlepších knih bez pokračování.






Babička pozdravuje a omlouvá sePátá nejlepší kniha
Elis: Babička pozdravuje a omlouvá se. Sice často slýchám, že druhá kniha od F. Backmana Muž jménem Ove je mnohem lepší, než Babička, ale já ji nečtla, tudíž je pro mě číslem pět právě Babička. Tahle kniha je vážně skvělá, pobavíte se u ní, možná si i zabrečíte, ale hlavně si budete užívat styl, kterým je napsaná. Pokud jste ji ještě nečetli, rozhodně ji doporučuji.


Čtvrtá nejlepší kniha
MarťanElis: Další v pořadí jsem vybrala knihu Marťan. Já vím, já vím, je jí teď všude dost, ale opravdu si myslím, že stojí za přečtení. Mark má bezvadné vyjadřování a jeho vynálezy, které mu mají pomoci zachránit si život, jsou mnohdy až neuvěřitelné. Jednoduše jsem byla s knihou nadmíru spokojená. Dokonce jsem byla i na filmu v kině... a tam jsem se jako vždy rozčilovala, že se nedrží předlohy, a že jsou vynechaná důležitá místa... no prostě jako vždycky, když jdu do kina na něco, co jsem četla.


KmotrTřetí nejlepší kniha
Elis: Naprosto úžasná kniha, jejíž čtení si pokaždé neskutečně užívám. Poprvé jsem ji četla, když jsem byla mladší a naprosto mi učarovala a od té doby na ní nedám dopustit. Téhle knize vévodí hlavně skvěle zpracovaní mafiáni... což mi připomíná, že bych si mohla dát re-reading.



SaeculumDruhá nejlepší kniha
Elis: A pomalu se blížíme k nejlepší knize, ale ještě tu je kniha, která mi učarovala o malinký ždibíček méně, a tou je Saeculum. Kdyby nebylo toho pomalejšího začátku, nejspíš bych ji dala na první místo, protože jsem si ji opravdu zamilovala, ale ani druhé místo není špatné. Na téhle knize U. Poznanski dokazuje, že umí psát sakra dobře.


Esej o tragédiiNejlepší kniha
Elis: A je to tu, zlatým hřebem večera... tedy článku, se stává Esej o tragédii. Jestli jste tuhle knihu ještě nečetli, tak to koukejte napravit, protože to je opravdu něco. Myslela jsem si, že to nebude nic pro mě a pustila jsem se do ní jenom kvůli obálce, ale Esej mě hodně překvapila. A já jsem moc ráda, že jsem se do ní nakonec pustila, takže opravdu, pokud jste knihu ještě nečetli, vážně o hodně přicházíte.

11 komentářů:

  1. Tuto Topku taky plánuju a Saeculum se tam určitě objeví :) Skvělá to kniha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To se nedivím, Saeculum je naprosto výborná kniha :D Jinak na tvoji Topku jsem zvědavá :D

      Vymazat
  2. Skvělý nápad na TOPku :) Na Marťana se právě chystám, tak snad se taky zařadí mezi mých top 5 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Mně se Marťan moc líbil, tak přeji, abys s ním byla spokojená minimálně tak, jako jsem byla já :D

      Vymazat
  3. Skvělý článek! :)
    Na Saeculum se těším a snad na ni přijde konečně řada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D K Saeculu se rozhodně dostaň, je to bezvadná kniha :D

      Vymazat
  4. Super rebríček, i keď som väčšinu nečítala, ale poznám aspoň z počutia a recenzií. Čítala som Krstného otca, skutočne geniálna kniha, od Puza si chcem prečítať aj ďalšie, snáď sa k ním dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíš napravit, všechno to jsou naprosto úžasné knihy :D

      Vymazat
  5. Četla jsem akorát Saeculum a Esej o tragédii a obě knihy mi přijdou velmi zdařilé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem odkaz na mateřský blog nefunguje :o

      Vymazat
    2. Esej a Saeculum si nemůžu vynachválit :D Jo, tak už ho asi bloggerka zrušila...

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)