čtvrtek 14. července 2016

RC recenze: Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat

Eat Pray Love Made Me Do It: Life Journeys Inspired by the Bestselling MemoirAutor: Elizabeth Gilbert, kolektiv autorů
Počet stran: 224
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Metafora




Rok vydání ČR: 2016
Když jsem četla Jíst, meditovat, milovat, byl právě jeden šedivý úterní večer. A pak se to stalo. Dočkala jsem se hlubokého nadechnutí, které mi vrátilo barvu do tváří a z něhož se mi doslova zatočila hlava. 
No páni... 
Ještě jednou jsem se zhluboka nadechla, pak jsem pomaličku vydechla a cítila jsem, jak nabírám rovnováhu. 


Kniha Elizabeth Gilbertové - Jíst, meditovat, milovat - ovlivnila tisíce lidí. Čtenářům a čtenářkám dodala odvahu, aby svůj život změnili k lepšímu a oni na oplátku napsali, jak kniha ovlivnila je . 

Padesát pravdivých příběhů, padesát osudů, které změnila jediná kniha.

Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat je sbírkou pravdivých příběhů, které napsali sami čtenáři knihy. Několik lidí se zde dělí o své životní úděly a vypráví, jak jim pomohla již zmiňovaná kniha a děkují autorce za to, že ji napsala.

zdroj

Kniha Jíst, meditovat, milovat byla velmi zajímavá, proto není divu, že ovlivnila tolik lidí. A jestli se ptáte, jak je změnila? Tak otevřete Co všechno mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat a dozvíte se to. 

Pro každého autora je snem, když ve čtenáři své knihy něco zanechá. V tomto případě může být Elizabeth Gilbertová více než šťastná, jelikož její příběh ovlivnil tisíce lidí, kteří jí podali zpětnou vazbu a my teď máme možnost se o jejich životních změnách něco dozvědět.
zdroj
Ačkoliv jsem to nečekala, i kniha Co všechno mě naučila... dokáže ihned pohltit, protože díky téměř padesáti originálním příběhům, se budete cítit jako součástí velké komunity.
Tato kniha vás bude posilovat už jen tím, že ji čtete, protože když se zvládli změnit ostatní, proč byste to nemohli dokázat i vy?
Právě to, že ji psali obyčejní lidé zvětšuje její kouzlo a osobité příběhy vás tak pohltí. A že jsou opravdu rozmanité, některé jsou dojemné, jiné vám zase vykouzlí úsměv na tváři, ale všechny jsou zajímavé, takže nemusíte mít strach, že byste si nevybrali, určitě naleznete takový, který osloví právě vás.
Abych pravdu řekla, docela mě překvapila jména mužských autorů jednotlivých příběhů, jelikož jsem měla za to, že Jíst, meditovat, milovat budou číst hlavně ženy, a když už si ji nějaký chlap přečte, tak se k tomu nepřizná, proto jsem byla potěšená tím, že si můžu přečíst několik osudů z mužského pohledu.
Celkově mohu knihu ohodnotit jako příjemné překvapení. Nečekala jsem, že příběhy budou tolik čtivé a inspirativní a že mě téměř okamžitě pohltí.

Kniha Co mě naučila kniha Jíst, meditovat, milovat je příjemným doplněním původního příběhu. Protože pokud doposud nejste přesvědčení, že svůj život můžete změnit, když budete chtít, tahle kniha vám dodá potřebnou odvahu k tomu, to uskutečnit.

Za poskytnutí recenzní knihy mnohokrát děkuji nakladatelství Metafora.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 4/5

6 komentářů:

  1. Upřímně jsem vydání téhle knihy ani nezaregistrovala, ale na "Jíst, meditovat a milovat" mám zálusk už dlouho..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud chceš být pořádně inspirovaná, vyzkoušej i tuhle :)

      Vymazat
  2. To bych nejdřív musela přečíst Jíst, meditovat, milovat, že jo :D
    Skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teoreticky nemusela :D Jenom bys asi nevěděla, o čem je řeč, když autoři poukazují na určité části nebo osoby :D

      Vymazat
  3. Já z Jíst meditovat milovat nebyla příliš nadšená (resp. z posledních dvou části, Itálie byla perfektní), ale tohle mě docela zajímá, tak nevím, zda si knihu nakonec nepořídím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tím, že Itálie byla bezvadná, část o meditaci mě moc nebavila, ale poslední už byla zase celkem fajn, ale na Itálii neměla :D
      Tak uvidíš :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)