pátek 30. září 2016

Projekt - Říjen s Baronetem

Mezi má další oblíbená nakladatelství se řadí i Baronet, z jejichž produkce jsem přečetla už hromadu knih, ale stále mi jich ještě hodně zbývá. A v říjnu mám v plánu srovnat počty nepřečtených knih právě z tohoto nakladatelství.
Projekt má stejná pravidla, jako ten předchozí, takže nic složitého. Hlavním úkolem je, udělat si co nejvíce času na knihy z tohoto nakladatelství. Samozřejmě, že během měsíce můžete číst knihy i z jiných nakladatelství, ale cílem je zvládnout alespoň jednu z Baronetu a napsat něco o ní na facebook a přidat označení #rijensbaronetem, aby byly příspěvky lehce dohledatelné. A jelikož se spolupráce s Ailin v předchozím projektu osvědčila, nechám si ji i na tento :).
A na závěr budu opět moc ráda, když se přidáte, protože i Baronet má co nabídnout.

Jelikož mám v knihovnu jednu poličku věnovanou nepřečteným knihám právě od Baronetu, budu se v říjnu soustředit převážně na ní. A co mám tedy v plánu přečíst?

Jako první bych se ráda pustila do knihy Predátor Vpád, kterou mám od Knihcentra jako recenzní výtisk. Jako malá (ehm, menší) jsem Predátora zbožňovala, tak snad se mi bude líbit i kniha, ale už teď můžu říct, že se nemůžu dočkat, až se do ní pustím.

Stínová královnaDalší knihu, kterou bych si moc ráda přečetla, je Stínová královna, o které si ale ještě nejsem jistá, zda ji dokážu během října schrastit, ale doufám, že ano, protože na tento příběh jsem opravdu hodně zvědavá, protože mě Stínová královna lákala ještě před tím, než se objevily všudypřítomné vychvalující recenze.

Demelza - Dáma z chatrčePrvní díl ze série Poldark mám úspěšně za sebou, ale bohužel musím říct, že mě nikterak neokouzlil, ale přesto chci dát šanci i druhému dílu. Demelzu jsem již jednou měla půjčenou z knihovny, ale nějak jsem se k ní nedostala, takže teď budu mít druhou šanci.

Hra věžíA teď už se dostáváme k mým vlastním zásobám. Hru věží mám doma snad už věčnost a jsem na ní hrozně zvědavá, jen ještě nějak nebyl čas ani příležitost se do knihy pustit, ale někde jsem četla, že by se podle téhle knihy měl chystat seriál, takže nastal nejvyšší čas, abych ji přelouskala.

Monument 14 - mírně poškozenéMůj oblíbený Monument 14. Přiznávám se, že jsem zatím stihla přečíst jenom první díl, ale ten jsem si okamžitě zamilovala, takže teď bych si ráda dala re-reading s tím, že bych konečně dočetla celou sérii.
PS: Pokud jste tuhle knihu nečetli, doporučuji napravit, je naprosto bezvadná!

Pátá vlnaKdyž už jsem u těch re-readingů, rozhodně bych si ráda znovu přečetla Pátou vlnu, kterou doslova zbožňuji (film ne, ten mi přišel hodně zpackaný). Paradoxně i u téhle knihy jsem se zatím nedostala přes první díl, který jsem ale mimochodem četla už hodněkrát. Takže v rámci Říjnu s Baronetem bych to ráda konečně napravila a přelouskala zbytek série.

Milenec z temnot
Také jsem jako mladší četla sérii Bratrstvo černé dýky a bylo to docela fajn, jen jsem končila asi u čtvrtého dílu a teď už si moc nevzpomínám, co všechno se tam dělo, takže uvažuji nad dalším re-readingem.

ŘezníkA kdyby se mi povedlo sehnat Řezníka, rozhodně bych se ráda pustila i do něho, protože jsem už četla několik nadšených recenzí a rozhodla se, že si tohle nechci nechat ujít.

Tak to jsou moje plány na příští měsíc, i když ještě netuším, jestli se náhodou nezmění. Ráda bych se pustila i do knih autorky J. L. Armentrout nebo ani Deset malých nadechnutí neznělo úplně špatně. No, prostě to není jednoduchý výběr.

Tak co, jdete do toho se mnou? 


14 komentářů:

  1. Tyhle měsíční projekty jsou zkrátka skvělé, nejvíce mě samotnou láká Řezník, mám ho přidaného do objednávky, tak třeba se k němu dostanu :)
    Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano? :D Taky mě to hrozně baví :D Tak to držím pěsti, ať se k němu dostaneš :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  2. Hru věží četl Pavlik a docela se mu líbila :). A na Stínovou královnu se chystám taky, možná do toho zahrnu i Pátou vlnu a Monument 14. No uvidíme :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Hru věží jsem četla spoustu pozitivních ohlasů, takže se už nemůžu dočkat, až se do knihy pustím :D No a Pátou vlnu a Monument musíš povinně :D Jsou to bezva knihy :)

      Vymazat
  3. Ty sis toho zase naložila :D Půjdu do toho taky, ale zase tolik knih to u mě nejspíš nebude, takže ani nebudu dělat článek, každopádně hastagy určitě používat budu :) Stejně jako ty mám v plánu Monument 14 a pokud mi to vyjde, tak i Pátou vlnu, ale u té si nejsem jistá, jestli ji stihnu.
    Jinak Stínovou královnu a Řezníka jsem četla teď v září. Stínovka není nic extra, ale rozhodně to bylo fajn počtení, no a Řezník mě dostal, ten je parádní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, jsem nepoučitelná :D Jé, tak to budu ráda a budu přát hodně štěstí, ať přečteš všechno, co si zadáš :D a do Páté vlny se určitě pusť :D
      A na Stínovou jsem hodně zvědavá a Řezník mě taky dost láká :D

      Vymazat
  4. Uži si čítanie, z týchto kníh som čítala Hru věží a naozaj sa mi páčila a rovnako tak Monument 14, i keď som sa zatiaľ nedostala k tretiemu dielu, ale mám v pláne si ho kúpiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě užiju :D Já jsem u Monumentu zatím u prvního dílu, ale chystám se to rychle napravit :D

      Vymazat
  5. Krásné plány, držím palce, ať vyjdou - lákají mě skoro všechny Tebou vybrané tituly, zvláště Predátor, Monument 14, Pátá vlna a Stínová královna, ale zatím si ke mně hledají cestu. Takže se k nim dostanu asi až časem :) Přeji pěkné čtení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Některé z mého výběru si také teprve ke mně budou muset najít cestu :D

      Vymazat
  6. Páni, jak ti to všechno stíháš? Aktuálně je u mě v kurzu spíše CooBoo, ale Baronet také není špatný! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že nestíhám :D Uvidíme, jak to bude tento měsíc :D A asi taky budu ještě dočítat pár knížek CooBoo, ale tentokrát bude mít přednost Baronet :)

      Vymazat
  7. Achjooo... já se snad do tohohle projektu nikdy nezapojím :(
    Jinak Demelza, Hra věží, Stínová královna a Řezník jsou moje srdcovky, takže doufám, že z nich budeš stejně nadšená! :)
    No a na Monument 14 se (snad) v brzké době také chystám :)
    Přeji pěkné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak do toho jdu s tebou :) Skvělý projekt :) Doma mám Stínovou královnu a chystám se na Hru věží :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)