pátek 23. září 2016

RC recenze: Kouzelný náramek

Výsledek obrázku pro viola shipmanVýsledek obrázku pro kouzelný náramek knihaAutor: Viola Shipman
Počet stran: 424
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Leda

Rok vydání ČR: 2016
"Důvod, proč vám volám, je, že vaše matka... no, v poslední době párkrát zapomněla přijít do práce," vypadlo z Doris a z jejího hlasu bylo znát, že si dělá starosti. "Vždycky dorazí, jakmile jí zavolám... a pak o tom vtipkuje. Říká, že jí poslední dobou déle trvá, než se vyspí do krásy nebo že je pro ni složité aktualizovat svůj kalendář, protože si ho vytesává do kamene." 
Arden se rozesmála. To byla přesně její matka. 
"Nemůžu uvěřit, že by nepřišla do práce," divila se. "Ona vás zbožňuje. Zbožňuje práci u Dolly. Doslova pro to žije." 


Tři generace žen, kterým se změní život díky náramku, který doprovází spousta vzpomínek a příběhů. Viola Shipman rozjíždí srdceryvný příběh, který vás chytne a nepustí a možná i něco naučí... 

Lolly je sedmdesát let a její paměť se zhoršuje. S dcerou a vnučkou se už moc nevídá a právě teď nastal nejvyšší čas napravit rodinné vztahy na všech rovinách. Arden s dcerou Lauren se vydají za Lolly, protože se o ní bojí a je to právě Lollyin vliv, který je donutí zamyslet se nad životem a jít si za tím, co opravdu chtějí a neohlížet se na ostatní.

Výsledek obrázku pro viola shipman
zdroj
Kniha, která láká už svojí obálkou a přímo vybízí ke čtení. To jsem si pomyslela, když jsem knihu poprvé viděla. Ale dosahuje stejných kvalit i obsahem?

Výsledek obrázku pro charming bracelets
zdroj
Abych pravdu řekla, tak ano, dosahuje. Kouzelný náramek sice není takový příběh, po kterém obvykle sáhnu,ale je to přesně ten příklad, který potvrzuje pravidlo, že změna je někdy dobrá. Protože po dočtení tohoto příběhu jsem vážně neměla slov.
Je sice pravdou, že to bylo trošku předvídatelné, ale to je jen malá drobnost, které si při čtení ani nevšimnete.
Celý román popisuje cestu životem tří různě starých žen, které květnatými popisy vyprávějí, s jakými problémy všedního života se potýkají. Většinou nejsem fanouškem delších popisů, ale tady mi to vůbec nevadilo, protože právě všechny ty popisy dokreslují atmosféru a detaily, díky kterým se vám bude příběh promítat před očima.
Výsledek obrázku pro rodina
zdroj
Ale nejsilnější částí příběhu jsou právě její postavy, které jsou dokonale zvládnuté. V průběhu čtení můžete pozorovat, jak se nenápadně mění, uvědomují si své chyby a snaží se svůj život napravit. Kromě toho, že je budete obdivovat, donutí vás také zamyslet se nad svým životem, zda byste neměli věnovat trochu víc času své rodině nebo třeba nad tím, jestli se nesnažíte vyhovět všem ostatním na úkor svého štěstí. Zkrátka a dobře, z tohoto příběhu budete mít mnohem víc, než dobrý pocit po jeho dočtení.
Stejně jako život vás tento příběh chvílemi rozesměje a hned vzápětí dovede téměř k slzám. Prostě dokonalá kniha, kterou doporučuji k přečtení. A jedna malá zajímavost na závěr, která vás může nalákat ke čtení tohoto příběhu - víte, že Kouzelný náramek napsal muž?

Ačkoliv příběh není plný nepředvídatelných zvratů, je to stále skvělé čtení, které můžu jedině doporučit. Ať už máte chuť na odpočinkové čtení nebo na příběh ze života, rozhodně sáhněte právě po Kouzelném náramku.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Leda.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 5/5

6 komentářů:

  1. Obálka je naozaj krásna a hoci je kniha iný žáner, než čítavam, vyzerá zaujímavo. Ako takú oddychovku by som ju brala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec to nebylo špatné čtení, já byla spokojená :D

      Vymazat
  2. O téhle knize už jsem párkrát slyšela, ale když je chválená, tak upřímně - mě by bohužel nejspíš nebavila :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě není pro každého, ale jak říkám, není špatné jednou za čas vyzkoušet něco jiného, mně se nakonec líbila :)

      Vymazat
  3. Z knihy jsem byla stejně maximálně nadšená :3
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)