sobota 10. září 2016

RC recenze: Leova šance

Výsledek obrázku pro Leo's Chance mia sheridanVýsledek obrázku pro leova šance recenzeAutor: Mia Sheridan
Počet stran: 240
Série: Znamení lásky
Díl v sérii: třetí
Nakladatelství: Baronet

Rok vydání ČR: 2015
"Sleduju Evie, jak sedí na lavičce v parku, jí jablko a v ruce má otevřenou knihu. Je tak krásná, až mě bolí ji jenom pozorovat a nepřiblížit se. Myslím, že je tak zaujatá tou knihou, že by si ani nevšimla, kdybych se přesunul o něco blíž, proto to hned udělám. Posadím se na lavičku kousek od ní a předstírám, že mluvím do telefonu. Zoufale chci vidět každý její detail, chci se opíjet pohledem na ni. 


Leo dostal šanci na nový život v adoptivní rodině, ale vůbec to není tak růžové, jak se na první pohled mohlo zdát. Po letech se ale rozhodne vyhledat svoji první lásku Evie, se kterou vyrůstal v dětském domově. Bude u ní mít další šanci? 

Po tolika letech odloučení a prožitých útrapách, se Leo vrací ke své dětské lásce Evie, se kterou vyrůstal v pěstounské rodině. Leo si není jistý, zda u Evie dostane další šanci, proto se zprvu vydává za někoho jiného. Prokoukne ho Evie?

Výsledek obrázku pro Leo´s Chance mia sheridian
zdroj
Po velkém zklamání, který mi přinesl první díl, přichází o něco lepší pokračování, jež vypráví úplně stejný příběh, jen z jiného pohledu.

Výsledek obrázku pro Leo's Chance mia sheridan
zdroj
Ačkoliv se jedná o úplně stejný příběh, který jsem už měla možnost si přečíst, tentokrát to bylo podstatně lepší. Kniha z Leova pohledu byla o něco čtivější, akorát v ní chybělo určitě tajemno, které by příběh dělalo napínavější.
Pokud jste četli knihu Leo, tak už přesně víte, co se v této knize bude dít, jelikož běží podle zavedeného scénáře, který určil předchozí díl. Ale abych zase příběhu nekřivdila, dočkáte se zde několika nových scén, jež hlavního hrdinu potkají a nebo se dozvíte, co Leo dělal po tu dobu, kdy byl od Evie vzdálený.
Jelikož je kniha psaná z mužského pohledu, nečekala jsem, že bude tolik podobná tomu Evinimu. Oba hlavní hrdinové mají podobné vyjadřování, takže se stalo, že Leova šance je možná ještě sladší, než Leo a hrozí, že si vylámete zuby.
Prostě a jednoduše, Leo a Leova šance jsou knihy, které budou sedět těm, kteří zbožňují New Adultovky a nebo holdují romantice.
Výsledek obrázku pro leo's chance
zdroj
Vás ostatní možná zaujme komplikovaný vztah Lea a jeho adoptivní matky, nebo chvilky z minulosti, kdy hlavní hrdina své trable vypráví psychiatrovi. Upřímně řečeno, zajímavější mi přišly vzpomínky z knihy Leo.
Na závěr bych ráda řekla, že tuhle knihu si můžete klidně přečíst, aniž byste měli přelouskaný předchozí díl, možná bych to spíš i doporučila, abyste přečetli pouze Leovu šanci.

Leova šance opět nesedne každému, ale pokud hledáte oddechovku, se kterou byste mohli strávit večer, tak tahle kniha bude ideální volbou pro ty, co vyhledávají spíše romantické příběhy. Ale pokud se rozhodujete, zda si přečíst Lea nebo Leovu šanci, já bych doporučila druhou volbu.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 


HODNOCENÍ

Kniha: 3/5

Obálka: 4/5

4 komentáře:

  1. Tak aspoň, že tohle bylo lepší než předchozí díl :D

    OdpovědětVymazat
  2. O téhle sérii ani knize jsem nejspíš ani moc neslyšela, ale upřímně - já už mám teď přes léto všech těch romanťáren až po krk, takže po tomhle kousku nejspíš v dohledné době nesáhnu.

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu, taky uvažuji nad tím, že si od romanťáren dám na chvíli pokoj :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)