neděle 3. září 2017

Stephen King na obrazovce

Výsledek obrázku pro stephen king
Jeden z nejznámějších autorů, Stephen King, se v současné době stále častěji objevuje v televizních obrazovkách či na plátnech v kině. V současnosti jsou/budou promítány jeho dvě nové filmové adaptace, proto je právě teď ideální čas na to, poukázat na pár jeho děl.


Tři filmové adaptace:
Výsledek obrázku pro carrieCarrie
Již každý snad slyšel o plaché dospívající dívce, která byla vychovávána fanatickou věřící matkou. Carrie ve škole prožívala peklo, byla stále šikanována a spolužáci si ji dobírali. Postupem času však tato dívka zjistila, že byla obdařena jistou schopností – telekinezí. Carrie začne využívat své síly proti lidem, kteří ji ubližují.
Když se ale dívka stane obětí krutého žertíku svých spolužáků, její schopnosti se vymknou kontrole a její spolužáci dostanou krutou lekci.

To
Výsledek obrázku pro to stephen kingNovinka, která půjde v září do kin. Kniha, která je považována za jeden z nejděsivějších hororů, to je právě To.
To je příběh o klaunovi Pennywiseovi, který je ztělesněním věčného zla. Klaun zabíjí děti a parta kamarádů se mu rozhodně postavit. A tak pro městečko Derry začíná další horor…
Podaří se kamarádům zlo porazit navěky?

Výsledek obrázku pro temná věž plakátTemná věž
Druhá novinka, která míří do kin.
Pistolník Roland je poslední střelec přízračného světa ztraceného v budoucnosti. Kniha sleduje jeho honbu za mužem v černém, neboť jenom on zná cestu k Temné věži, v níž se pronikají všechny světy.

Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roladn je jeiným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém uchránit

Tři seriálové adaptace:

Haven
Výsledek obrázku pro haven posterDo malého městečka Haven v Maine přijíždí agentka FBI, která má za úkol prošetřit podivné úmrtí bývalého trestance. Ale po jejím příjezdu do městečka, brzy zjišťuje, že nic není jak se zdá a Haven má obrovské tajemství.
Haven totiž není obyčejné město, ale slouží jako útočiště pro lidi, se zvláštními schopnostmi.

Výsledek obrázku pro under the dome posterUnder the Dome
Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří, průhledná, zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatních. Pod touto kupolí není místo pro tajemství a lidé musí čelit tomu nejhoršímu, co v nich je, což se strhne v nekontrolovatelnou vlnu všemožných emocí.

Salem's Lot
Výsledek obrázku pro salems lot poster seriesSalem's Lot vypráví o spisovateli Benu Mearsovi, který se vrací do rodného městečka, kde chce načerpat inspiraci pro další knihu. Jeho cílem je tajemný dům, sídlící nad městem, ve kterém měl jako dítě nepříjemný zážitek. Dům ale mezitím koupil tajemný obchodník se starožitnostmi a po jeho nastěhování se tam, začínají se v městečku ztrácet lidé a Benu dochází, že se bude muset postavit daleko větším démonům, než jen těm ze svého dětství...


4 komentáře:

  1. Miluji Kinga, ale málokterý film stojí za to. Nechápu, že práva prodá většinou naprosto brakovému režisérovi. Nejnovější Carrie se mi ale líbila a jsem zvědavá na nové To. Miluji Zelenou míli, Osvícení a Vykoupení z věznice Shawshank, i Misery je výborný film.
    Vůbec jsem netušila, že Prokletí Salemu je seriál, mrknu, chystám se i na Pod kupolí, kterou jsem nedávno dočetla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho zrovna dvakrát nemusím, ale četla jsem Dlouhý pochod a Dračí oko nebo jak se to jmenovalo a obě byly super :)

      Vymazat
  2. Já jsem zatím od Kinda četla jenom Dlouhý pochod, ale moc se mi líbil a do budoucna se chystám třeba právě na Pistolníka - a a film jsem strašně zvědavá :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím :D Dlouhý pochod byl super :) A na Pistolníka se také chystám :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)