neděle 18. srpna 2019

Měsíční chvástačka leden - červenec 2019

Tak jsem si vzpomněla, že jsem se trošku pozapomněla chvástat novými přírůstky, takže to za letošek sfouknu v jednom článku. Alespoň budete mít co prohlížet. 




Leden


Iko

Takže jako první tu máme komiks Iko. Marissu Meyer jako autorku naprosto zbožňuji, ale přiznávám, že komiksům jsem na chuť tak úplně nepřišla. Bylo fajn vrátit se do světa Měsíčních kronik a Iko mám rozhodně ráda, ale pro mě už to nebylo takové... Pokračování si určitě ráda přečtu, ale ze samotného příběhu a zpracování jsem nebyla tak nadšená, jako z ostatních příběhů.

Hvězdy nad hlavou

U Měsíčních kronik ještě chvilku zůstaneme, protože další kniha, která doplnila moji knihovnu, je Hvězdy nad hlavou. Ještě jsem neměla čas ji přečíst, ale rozhodně se na ní těším, i když jsem zaslechla, že je to trošku slabší příběh.

Stopy v krvi

Následovaly Stopy v krvi. Na tuhle knížku jsem si také ještě nenašla čas, ale rozhodně se na ní těším. Četla jsem totiž druhý díl a byla jsem z něho nadšená. Fakt doporučuji :).

Warcross

Dále jsem si koupila Warcross a stihla ho i přelouskat. Abych pravdu řekla, čekala jsem víc, ale ve výsledku to úplně špatné čtení nebylo a ráda si přečtu pokračování.

Tajemství Temného hvozdu

Pak přišlo na řadu Tajemství temného hvozdu. Tuhle sérii mohu doporučit všemi deseti. Mahanovi sice všechno prochází hodně lehce, ale přesto je to prima odpočinkové čtení. Takže pokud zrovna nevíte, po čem sáhnout, vyzkoušejte Cestu šamana!

Gemina

Pak jsem si pořídila i Geminu, protože první díl se mi dost líbil. Bohužel jsem si na pokračování ještě čas nenašla a to z docela špatného důvodu. Čekám, až někdy budu mít čas, abych sfoukla tuhle knihu za jeden zátah, protože je to fakt bichlička, se kterou se mi nechce nikam vláčet :D.

Ztracené království

Poslední kniha z lednového nákupu je Koruna tří - Ztracené království. Zatím jsem četla pouze první díl a ten mě docela překvapil, proto jsem se rozhodla, že sérii dočtu, ale určitě to znáte - času málo a knih ke čtení strašně moc. Tak snad se k ní dostanu časem.

Zámek v oblacích

Poslední kniha, která našla místo v mé knihovně v lednu, byl příběh z pera mé velmi oblíbené autorky - Kerstin Gier. Zámek v oblacích jsem sice ještě nečetla, ale je v pořadí. Dostala jsem ho jako dárek k Vánocům od kamarádky a už jsem docela natěšená, až se pustím do čtení.

Únor

Zlatá klec

Únorové přírůstky začala Zlatá klec, od které jsem čekala víc. Ale můj názor si můžete přečíst v recenzi.

King

Pokračovala jsem knihou King, která je ve znamení motorkářů, kriminality, drog a sexu. Každopádně stojí za přečtení, mě docela bavila.

Nebezpečné známosti

Pak jsem se vrhla na Nebezpečné známosti, které jsou psané formou dopisů. Jedná se o příběh plný manipulace a intrik, také doporučuji k přečtení.

Superholky

Pak jsem přesedlala na knihu pro mladší čtenáře - Superholky. Jedná se o miloučké čtení, které obsahuje i nějaké to ponaučení. Každopádně musíte brát v úvahu, že se jedná o příběh pro mladší čtenáře a k němu i tak přistupovat.

Devět nocí

Následuje čtení pro dospělejší. Devět nocí - prvním dílem jsem byla absolutně unesená a ani dvojka nezklamala. Tyhle knihy si prostě musíte přečíst.

Chlapec na mostÄ›

A posledním přírůstkem v únoru se stal Chlapec na mostě, což bylo také naprosto dokonalé čtení, jako předchozí díl. Takže pokud vám nevadí zombíci, tak směle do této série!

Březen

Najdi odpověď

Mezi první přírůstky v březnu se řadí i Najdi odpověď. Přiznám se, že na první díl jsem byla hodně natěšená po všeobecné slávě, ale bohužel následovalo velké zklamání.

Síla stínů

Také mi přišlo Sedmiříší v troskách - Síla stínů. Zatím jsem přečetla pouze první díl, ale pokračování je v pořadí.

Místo, kde bydlím

Dalším přírůstkem bylo Místo, kde bydlím. Už jsem knihu jednou začala číst, ale neměla jsem na ní tu správnou náladu, takže jsem ji odložila a začala číst něco jiného. Na druhý pokus se chystám.

Město z kostí

A pak tu máme nové vydání Města z kostí. Pro mě se jedná o re-reading, ale zjistila jsem, že to druhé čtení mě už tak moc nebaví. Ale obálky jsou skvělé.

Město z popela

V re-readingu Nástrojů smrti mám za sebou pouze první díl, druhý - Město z popela si už tolik nevybavuji, tak snad bude můj dojem lepší.

Jsem holka. Co s tím?

Pak tu máme třetí díl Být holka je dřina - Jsem holka. Co s tím? Také už mám zdárně přečtené a musím říct, že mě z celé série nejvíc bavil první díl, ale ani pokračování nebylo špatné.

Duben

Město ze skla

Do knihovny mi přišel další díl Nástrojů smrti - Město ze skla.

Květen

V květnu se žádný přírůstek nekonal.

Červen

Město nebeského ohně

Nástroje smrti pokračují a i Město nebeského ohně našlo v mé knihovně útočiště.

Červenec

Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost

A za červenec tu máme Tisíc dokonalých tónů. Knihu jsem zatím přelouskat nestihla, ale vypadá velmi zajímavě.

Vzestup

A pak mi dorazil Vzestup. První díl jsem si zamilovala, dvojka mi přišla o něco slabší, ale přesto skvělá. Recenze bude snad brzy.

Strážce ztracených měst

A jako poslední tu máme Strážce ztracených měst - knihu, kterou právě louskám. Jde mi to pomalu, ale jsem asi někde v půlce, tak snad se mi to brzy podaří dočíst.

A co jste ukořistili vy? 

4 komentáře:

  1. Musím říci, že jsi ukořistila samé pěkné knihy. :) A na některé z nich mám i docela zálusk. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím :D Určitě se do některých pusť, ty co jsem četla byly docela fajn :)

      Vymazat
  2. I mě se tvoje ukořistěné :)) knihy líbí. Ať se ti zbylé nepřečtené knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)