čtvrtek 24. prosince 2015

Šťastné a veselé + Povánoční read-a-thon

A už je to tady zase. Snad nejočekávanější den v opět nastal. Ráda bych vám proto popřála všechno nejlepší, a ať pod stromečkem najdete všechno, co jste si přáli a hlavně hodně zdraví a klidné prožití svátků.
Nenechte si ničím kazit náladu, na to je tu zbytek roku.


Později k večeři vám přeji dobrou chuť a žádné zapíchané rybí kosti :). No, prostě a jednoduše, užijte si dnešní den nejvíc, jak to jde, přeci jenom, Vánoce jsou pouze jednou za rok.

A teď trochu děkování. Moc děkujeme, že jste tu s námi a navštěvujete náš blog. Za každou vaši návštěvu a komentář jsme neskutečně vděčné a jsme moc rády, že vás máme. Snad na nás do budoucna nezanevřete a budeme spolu dál vesele diskutovat nad knihami, autory a dalšími zajímavostmi z literárního světa.
Ještě jednou moc děkujeme a přejeme šťastné a veselé!



A teď přeskočíme úplně někam jinam. Jak jsem se již ve včerejším článku zmínila, rozhodla jsem se uspořádat read-a-thon.
Konal by se v termínu od 25.12. - 30.12 (včetně). Přeci jenom, na Silvestra určitě budeme mít jiné plány, než číst, proto je ten týden tak trošku useknutý.

Ale teď už ke knihám, které bych ráda pokořila:
Ještě dnes bych měla přečíst zbývajících 100 stránek z Aristotela a Danta, tak snad mi už tahle kniha do read-a-thonu nezasáhne, ale pro jistotu ji tu zmíním.
Píseň KrveKaždopádně, ráda bych přečetla celou Píseň krve, která má 624 stránek, což je opravdu hodně, tak snad mě kniha zaujme (slyšela jsem, že je dobrá) a já ji přelouskám raz dva.
Dále bych se chtěla pustit do recenzních výtisků, které mi přišly včera. Nevím, jestli je vezmu zrovna v tomhle pořadí, protože ještě teď se nemůžu rozhodnout, do které knihy bych se pustila radši... no, rozhodování nechám na potom. Každopádně tu mám závěrečný díl Percyho Jacksona - Poslední z bohů, na kterého jsem velmi zvědavá a z minulých zkušeností vím, že se tahle série čte velmi rychle, takže hádám, že bych ho mohla mít přelouskaného velmi rychle.
Poslední z bohůPak tu mám první díl Narnie, která má naprosto dokonalou obálku a já už se nemůžu dočkat, až se do knihy pustím, i když jsem slyšela, že je z celé série nejslabší... na druhou stranu moje očekávání nejsou nijak vysoká, tak snad tolik nezklame.
Čarodějův synovecA samozřejmě nesmím ani zapomenout na re-reading Hunger Games. Takže další knihou, do které se plánuji pustit je Aréna smrti. Snad se mi bude líbit stejně, jako když jsem ji četla poprvé.
No a když mi zbude ještě nějaký ten čas, ráda bych konečně dočetla závěr série Delirium. Tuhle knihu mám doma už poměrně velkou chvíli, tak snad se mi konečně poštěstí ji přelouskat. Vlastně ani nevím, proč jsem ten závěr tak dlouho odkládala, když se mi tahle série docela dost líbí...


Rekapitulace v podobě stránek:
Aréna smrtiPíseň krve - 624 stránek
Poslední z bohů - 408 stránek
Čarodějův synovec - 208 stránek
RekviemAréna smrti - 384 stránek
Rekviem - 391 stránek

Také si opět musím stanovit nějaké cíle - jako vždy volím minimálně 100 přečtených stránek denně.
A každopádně jsem velmi zvědavá, jak tento read-a-thon dopadne, jelikož k nám na týden přijel bratr, který je velmi rušivý element, takže mi je jasné, že na čtení nebudu mít tolik času, kolik bych chtěla... no, snad se to nějak zvládne :).

12 komentářů:

  1. Aj ja ti prajem šťastné, veselé a požehnané Vianoce! Nech sa všetko vydarí a pod stromčekom nech si nájdeš to, po čom túžiš :-)
    Pri čítaní budem samozrejme držať palce, vybrala si si mnoho dobrých kníh, som zvedavá na tvoj názor na ne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. I tobě příjemné prožití svátků a vše lepší do příštího roku :)
    Jinak na rea-a-thon se moc těším, i když asi vydám jen shrnutí, protože teď mám na blogu ten projekt a trochu se mi to tluče...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D To nevadí, jsem ráda, že se zúčastníš :)

      Vymazat
  3. Taky ti přeju krásné Vánoce a pohodový vstup do Nového roku :)
    Jinak do toho read-a-thonu asi nakonec nepůjdu, myslela jsem, že půjde jen o jeden den, ale takhle na víc to nedám. Mám toho hodně do školy, takže bohužel. Každopádně držím palce, ať toho stihneš co nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Škoda, tak ať ti jde práce do školy pěkně od ruky :D

      Vymazat
  4. Taky ti přeji šťastné, veselé a pohodové Vánoce, spoustu překvapení při rozbalování a pěkné čtení nových dárečků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Moje okolí moc na knihy není, takže knižní dárky neočekávám :D

      Vymazat
  5. Doufám,že sis Štědrý večer užila a určitě se Nám nezapomeň pochlubit s dárky!! :D :)
    Do read-a-thonu bych se moc ráda zapojila ! :)
    Krásné svátky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, užila :D Super, zapoj se :)
      Děkuji, tobě také :D

      Vymazat
  6. Já už vlastně v jednom jakoby read-a-thonu zapojená jsem, takže to můžu skloubit i s tímhle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře :D Držím palce, ať toho přečeš co nejvíce :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)