úterý 22. prosince 2015

Zálusk na knihy - leden 2016

Pro zběžném prohlédnutí několika edičních plánů jsem zjistila, že se v lednu máme opět na co těšit a naše peněženky budou naříkat. Na leden jsem si vybrala několik zajímavých knih, kterých se už nemůžu dočkat.






Jako první nakladatelství, od kterého plánuji dvě novinky, je Euromedia Group:

Asi nikoho z vás nepřekvapí, že obě knihy jsou z Yoli. Tou první je Kázání ohně, které vypadá velmi zajímavě a rychlé proběhnutí anotace mě dost nabudilo na čtení, takže se už nemůžu dočkat vydání. A velkou zásluhu na tom má i věta na obálce, no uznejte, nezní tohle zajímavě? "Pokud jeden z dvojice umře, umírá i ten druhý!"
Druhou knihou, nad jejím pořízení ještě váhám je Odpusť mi. Megan. Sice tomuhle typu knih zrovna moc neholduji, ale přeci jenom "němá" hlavní hrdinka je rozhodně zajímavá. No, do ledna je ještě čas, tak se ohledně téhle knihy rozhodnu později. 


Zálusk mám i na knihu od nakladatelství Host, které má na příští rok rozhodně zajímavé kousky: 

Pod křídly vranNa knihu Pod křídly vran se neskutečně těším. Do oka mi padla hlavně díky krásně barevné obálce, a když jsem si pak přečetla o čem by kniha měla být, bylo hned rozhodnuto, že přesně tohle v mé knihovně nesmí chybět... Už aby byl leden. 








Dále tu máme nakladatelství Fragment: 

Zrádné vodyDalší díl ze série Spirit animals a s ním i další božská obálka, která přímo vybízí k přečtení. Tahle série je sama o sobě ozdobou knihovny a já si ji nesmím nechat ujít.









Následuje nakladatelství CooBoo, kde vycházejí dvě zajímavé knihy: 

ZOM-B 2 V podzemíPůlnoční korunaJako první to je pokračování Skleněného trůnu, a to Půlnoční koruna. Z jedničky jsem byla sice trošku na rozpacích, ale vypadá to, že dvojka je mnohem lepší, takže si počkám na to, jak se bude příběh dál vyvíjet.
Druhou knihou je pokračování ZOM-B, sice jsem se nedostala ještě ani k prvnímu dílu, ale už se na něj chystám, tak snad to stihnu dříve, než vyjde dvojka. 




Na knihu mám zálusk i z nakladatelství Omega: 
nejchladnejsi_divka_ve_meste_chladu_3D
Na tuhle knihu mě vlastně opět přivedla Aires a já jsem za to nesmírně ráda, protože jinak bych ji nejspíš propásla. Obálka vypadá zajímavě a jméno Holly Black také v literárním světě není nijak nové, takže bych ráda vlastnila i tuhle knihu. 








A to je nejspíš za leden vše. Ráda bych se dostala aspoň k některým z těchto knih, tak snad to dopadne. A co vy? Chystáte se na některou z nich? 

10 komentářů:

  1. Koukám, že leden bude pěkně plodný. Moje peněženka opět zasténá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím proč,ale mně v Lednu nezaujala ani jedna kniha :/
    Možná se to ještě změní,ale na druhou stranu je to i dobře,protože nestíhám číst a po Vánocích už mi fat nezbude místo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně ne? Mně se jich tedy líbí dost :D Jo, o tom, že nestíháš číst mi radši ani nemluv, jsem na tom trošku podobně :D

      Vymazat
  3. Koruna z Temnoty je omnoho lepšia než jednotka, určite odporúčam :D A na pokračovanie ZOM-B sa teším aj ja! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, protože jednička mi přišla zbytečně přeceňovaná :D Já ještě nečetla ani jedničku, tedy, od D. Shana jsem ještě nečetla nic, ale chystám se :D

      Vymazat
  4. Už dlouho se chystám na první díl ZOM-B ale pořád jsem se k tomu nějak nedostala, tak snad už se mi konečně brzy poštěstí! A navíc od Darrena jsou knížky opravdu skvělé:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě, ale já od Darrena nečetla ještě vůbec nic, ale chystám se, tak snad to brzy napravím :D

      Vymazat
  5. V lednu toho vychází zase spousta :) Doufám, že Ježíšek přinese Skleněný trůn, takže pokukuji po Koruně z temnot :) A Kázání ohně a Pod křídly vran taky vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, Skleněný trůn už mám přelouskaný a na Korunu jsem hodně zvědavá. Souhlas :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)