pátek 17. června 2016

RC recenze: Rocková hvězda

Autor: Kylie Scott
Počet stran: 328
Série: Stage Dive
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Baronet

Rok vydání ČR: 2016
"Takže ty jsi opravdu požádala mocného Davida Ferrise o rozvod?" 
"Když jsem jí řekl, že jsme se vzali, pozvracela mě," prohlásil dotčeně můj manžel. 
"Cože?" Mal se rozesmál, až mu vyhrkly slzy z očí. "To myslíš vážně? Do prdele, to je neuvěřitelný. Škoda, že jsem to neviděl." 
Střelila jsem po Davidovi pohledem a snažila se do něj vložit co nejvíc opovržení. Prohlížel si mě, jako by mu to vůbec nevadilo. 
"Bylo to na podlahu," vysvětlovala jsem. "Nepozvracela jsem tě." 


Co se stane ve Vegas občas nemůže zůstat pouze ve Vegas. Obzvlášť, když se jedná o neplánovaný sňatek s rockovou hvězdou. Své o tom ví jednadvacetiletá Evelyn... 

Evelyn slaví své jednadvacáté narozeniny v Las Vegas. Trošku to přežene s alkoholem a druhý den se probouzí na podlaze v koupelně vedle záchodové mísy. To by ale nebylo to nejhorší, protože po chvilce se objeví mnohem větší problém. Do koupelny za ní totiž přijde neznámý muž, na prsteníčku se jí blyští snubní prsten a ona má totální okno...

zdroj

Kniha mě upoutala svojí anotací, která ve mně budila dojem, že půjde o vtipné čtení. A náměty s neplánovanými svatbami ve Vegas mám ráda, takže jsem nesmírně ráda, že se mi kniha dostala do rukou.

Ačkoliv se nejedná o žádné originální téma, ani zápletku knihy a příběh přesně postupuje podle daného scénáře, takže čtenáři tuší, jaká fáze právě nastane a jak celá kniha skončí, rozhodně byste si ji neměli nechat ujít.
zdroj
Námět knihy známe většinou z filmů, ale ani knižní zpracování nijak nezaostává. První třetina příběhu je neuvěřitelně vtipná a vy se jen budete škodolibě usmívat nad osudem hlavní hrdinky, která je zvyklá žít v skromných podmínkách a najednou vpadne do pozlátka bohatství a vysokého životního stylu rockové hvězdy, který má neustále v zádech paparazzi.
Další část knihy už není nijak originální a pokračuje přesně tak, jak jsme u podobných knih zvyklí. Velké plus má autorka za to, že nenechala chodit postavy kolem horké kaše příliš dlouho a rovnou jim dovolila vyklopit, že to spolu vlastně chtějí zkusit.
Naštěstí se autorce povedlo postavy vykreslit tak dobře, že mezi nimi můžete pocítit chemii a jiskření, tudíž všechny jejich společné situace působí přirozeně a nenuceně. Ať už se jedná o jejich dialogy nebo vtipy, které mezi sebou pronášejí.
zdroj
Co se týče hlavního hrdiny Davida, i v něm můžeme vidět klasické rysy zavedené v tomto typu knih. Prostě dokonalý svalovec, kterému nezáleží na penězích a který trpí občasnými záchvaty vzteku, takže také nic nového, ale přesto jako celek, kniha působí dobrým dojmem.
I v závěrečné fázi všechno probíhá přesně tak, jak budete čekat a kniha opět nenabídne nic nového, ale všechno do sebe tak pěkně zapadá, že vám to vůbec nebude vadit, protože vše, co příběh ztrácí na originalitě, vynahrazuje svojí čtivostí a vtipností.
Rocková hvězda vás vtáhne už od první stránky a nepustí, dokud knihu nezavřete... tedy, za předpokladu, že jste žena. Jediné, co vás při čtení bude rušit je obrovské množství překlepů, kdy si občas v textu všimnete chybějícího nebo naopak přebývajícího slova.

Rocková hvězda je přesně to správné čtení, pokud máte víc volného času a hledáte něco, u čeho si odpočinete a zasmějete vtipným situacím. Pokud vám nevadí již několikrát ohrané téma, které běží v přesně vyjetých kolejích, rozhodně neváhejte a vyzkoušejte tuhle knihu.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 


HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 3,5/5

8 komentářů:

  1. Není to zrovna můj obvyklý žánr, ale každý občas potřebuje oddychovku a tahle vypadá dost lákavě :) Budu na ni myslet a třeba se k ní někdy dostanu. Super recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na oddych to je super čtení, rozhodně můžu jedině doporučit :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  2. Tyhle knihy nečtu a ani se na to nechystám, ale uznávám, že tato by mohla být docela vtipná. kdo ví, jestli u ní nakonec taky neskončím :) Podařená recenze! :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je občas dopřeji, člověk si u toho parádně odpočne :D Děkuji :)

      Vymazat
  3. Je super, že kniha vie pobaviť, to je dosť dôležité :D Ako oddychové čítanie to môže byť fajn, pekne napísaná recenzia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, opravdu můžu jenom doporučit, pokud nechceš nějaké náročnější čtivo :) Děkuji :)

      Vymazat
  4. To se trochu vymyká mému obvyklému žánru, ale obálka vypadá fakt hustě! :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)