pondělí 27. června 2016

Recenze: Dvojí kousnutí

Autor: Chloe Neill
Počet stran: 256
Série: Upíři z Chicaga
Díl v sérii: třetí
Nakladatelství: Fantom Print




Rok vydání ČR: 2015
"Zapůjčil jsem tě Gabrielovi, víš," dodal jen tak mimochodem. 
Jenom jsem zamrkala. "Pardon? Zdálo se mi, jako bys říkal, že jsi mě zapůjčil Gabrielovi?" 
"No páni," ozval se hlas na prahu, "mám já to ale štěstí, když dostanu do zástavy Ochránkyni." 
Těmito slovy se uvedl Gabriel Keene, apex Severoamerické centrální smečky kožoměnců. 


Před Merit stojí další nelehký úkol. Její mistr ji zapůjčí kožoměncům a ona má zajistit bezpečí hlavnímu apexovi Severoamerické centrální smečky, a to zrovna v době, kdy ho chce někdo odstranit... 

Chystá se sraz všech kožoměnců. Postupně se všichni sjíždějí do Chicaga a aby všechno proběhlo hladce, Ethan Sullivan nabídne Merit jako bodyguarda.
Jenže to by nebyla Merit, aby se to nezvrhlo v problém. Po Gabrielovi někdo začne střílet a válka mezi kožoměnci a upíry je téměř na spadnutí. Podaří se jim z toho nějak vybruslit, aniž by byla prolitá krev?

zdroj

Po zklamání z předchozího dílu jsem se s jistými výhradami pouštěla do dalšího. Ale naštěstí jsem brzy zjistila, že se nejedná zase o tak špatné čtení.  

Hned na začátek musím vyzdvihnout, že se autorka hodně polepšila v akční stránce příběhu. Konečně se začalo něco dít a vy si tak můžete užít různé souboje, ať už se jedná o ty tréninkové nebo i ty skutečné. Pravděpodobně v tom mají prsty kožoměnci, kolem kterých se celá kniha točí, za což jsem byla hodně ráda, protože jsou neskutečně sympatičtí. Čili pokud hledáte první důvod, proč si tuhle knihu přečíst, tady ho máte.
zdroj
Teoreticky byste se do knihy mohli pustit, aniž byste četli předchozí díly, protože autorka neustále dokola opakuje, co se dělo. Pokud máte mezi jednotlivými díly velkou pauzu, rozhodně to uvítáte. Ale pokud je čtete v podstatě téměř po sobě, začne vám to brzy lézt krkem. Ale to je jen moje varování.
Teď už se pojďme podívat na to, čeho všeho se v příběhu můžete dočkat. Příznivce Ethana Sullivana určitě nadchne, že odhalíme další část z jeho lidského života, tudíž se dozvíme víc z jeho historie. Ale Ethan není jediný, kdo na sebe něco odhalí. Všimli jste si, že doposud neznáme Meritino křestní jméno? No, po tomhle díle toto tajemství už nebude tajemstvím. Můj osobní názor je, že se k ní to jméno nehodí...
Kromě těchto dvou maličkostí a hromadou informací o tom, jak to chodí u kožoměnců, se Dvojí kousnutí nese v podobném duchu, jako předchozí díly. Je přecpané různými dějovými linkami, pomocí záhad se snaží navodit tajemnou atmosféru a jako vždy, největší pecka přijde v závěru, abyste ihned začali slintat po přídavku.
Vcelku jde o vydařené pokračování, jehož přečtením nic nezkazíte. Dokonce bych mohla tvrdit, že se zatím jedná o nejlepší díl série, i když má své chybky.
Ale na závěr si neodpustím jednu poznámku týkající se vztahů mužského pohlaví k Merit. Chápu, je vykreslená jako atraktivní žena, ale vážně ji tam musí skoro každý chlap téměř padat k nohám? Podle mého názoru to je trošku přehnané a neuškodilo by ubrat.

Po přečtení zatím třech dílů už vím, co od této autorky můžu čekat. Série Upíři z Chicaga se budou řadit k takovému průměru či lehce nadprůměru v upíří fantasy. Rozhodně znám lepší příběhy, ale i tohle si každý milovník upírů užije. 

HODNOCENÍ

Kniha: 4,2/5

Obálka: 2,5/5

6 komentářů:

  1. Knihu neznám a asi si myslím, že by mi ani nesedla :)
    Hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se to vezme s rezervou, tak se čte celkem dobře :)
      Děkuji :)

      Vymazat
  2. Já na ty upíry až tak moc nejsem, možná bych jim touto sérii mohla dát šanci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ně byla spíš za mlada, ale ani teď jimi nepohrdnu :).
      Vyzkoušej, třeba se ti bude líbit :)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze, i když kniha jako taková není zrovna můj šálek čaje! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)