neděle 13. února 2022

Valentýnské čtení trochu jinak

Valentýn je za dveřmi. A vzhledem k tomu, že já nejsem příliš romantický typ, takže jeho slavení jde úplně mimo mě, rozhodla jsem se proto, že vám sepíšu článek s nějakým tím čtivem. Pro ty z vás, co také úplně neholdují romantice, ale rádi by Valentýn strávili s aspoň trošku tématickou knihou, tu mám pár tipů. 


Když vás konec světa jak ho známe přivede k lásce... 

O královně hororu Darcy Coates jste již určitě slyšeli. A přesto se z určitého úhlu pohledu dají její Hlasy v bouři zařadit mezi to pravé čtení na Valentýn. 
Dovedete si totiž představit něco romantičtějšího, než rozlehlý dům uprostřed lesa a navíc v zimě? 
Pak tu máme milého a pozorného mladíka, který zachrání hlavní hrdinku z vraku jejího auta a pečuje o ní, dokud opět nemá sílu postavit se na nohy. 
No to by v tom byl čert, kdyby nepřeskočila jiskra... 
Dobrá uznávám, idylku jim mohou narušit různě zmutovaní lidé, kteří si z nich chtějí udělat svačinku... ale i tak, přihlouplý úsměv na rtech vám na tváři tato dvojice vykouzlí. 

Jen malé upozornění, od Darcy Coates mám přečtené úplně všechno (kromě novinek, co zrovna vyšly) a považuji Hlasy v bouři za jednu z jejích nejslabších knih, ale přesto si myslím, že stojí za přečtení, protože věřím, že pokračování bude lepší.


Když vás miluje trošku moc... 

Charismatický knihkupec Joe by pro svoji lásku udělal cokoliv. Včetně i nějaké té vraždy. Vždyť přeci to jeho vyvolená Guinevere musí pochopit, když to všechno dělá pro ni...
Zajímalo vás někdy, jaké to je v mysli člověka, který je někým posedlý? Který mění svůj život podle toho, koho k sobě právě potřebujete? Kdo hlídá každý váš krok a vyhodnocuje, zda lidé, se kterými se stýkáte jsou pro vás vhodnými společníky? 
A takový je přesně Joe. Oddaný, milující, starostlivý, pečující a trošku vyšinutý. Ale budete ho milovat a fandit mu až do konce, protože si vás prostě omotá kolem prstu. 

Pokud jste to ještě nezaregistrovali, podle této knihy je natočený i velmi povedený seriál. Rozhodně doporučuji.   


Když vás tragédie zavede k lásce... 

Amelia je velkou fanynkou knih, hlavně Kronik Ormanu, které ji pomohly překonat nejedny životní trable. A stejně tak ji pomohou, když ji v životě zasáhne další tragédie. 
Amelia se vydá na cestu, aby zjistila, kdo jí poslal tajemný balíček s limitovaným vydání právě Kronik Ormanu. 
Její cesta ji zavede do tajemného knihkupectví, kde nejen najde samu sebe, ale i pohledného a nesmělého autora N. E. Endsleyho... 

Tak jo, tady už mírně opravdu zabředáváme do vod romantiky, ale tahle knížka je doslova jako dělaná pro všechny knihomoly. Sice reálnost v ní trošku pokulhává, ale přesto je to roztomilé čtení, které mohu s klidným srdcem doporučit. 


Když ve vás pozornost nevhodné osoby vyvolá trauma...

Nedotýkej se mě a Neopouštěj mě asi nemusím dlouze představovat. Zde již do romantického čtiva zabředáváme o něco víc. 
Sage přijíždí studovat na vysoké škole. Nemá peníze, nemá kamarády a nemá ani domov. Zato má těžkou minulost a strach z chlapů. 
Když dostane práci ve skladu, kde by měla být stranou všech lidí, je radostí bez sebe. Když zjistí, že práci bude sdílet s potetovaným týpkem Lucou, její radost rázem opadne. 
Takže se buď bude muset se svým strachem poprat nebo se vzdát svého nového života. 

Pokud se do knihy chcete pustit, mějte po ruce zrovna i pokračování, protože Nedotýkej se mě má fakt otevřený konec. Musím uznat, že autorka tohle téma zpracovala dost podařeně a knihy za přečtení stojí, i když nejste úplní fandové romantického čtiva. 


Když i otrok pozná lásku...

Uznávám, tady už jsme opravdu v romantických knihách. Ale Sempre si prostě musíte přečíst. Knihu jsem četla v době jejího vydání a teď plánuji rereading a moc se na to těším. Otroctví, mafie, tajemství... no prostě tomu nejde odolat. A o čem, že kniha tedy je? 
Haven od malička spolu s matkou žije uprostřed pouště, kde musí tvrdě pracovat a snášet nelidské zacházení. 
To se ale změní ve chvíli, kdy se tam objeví doktor Vincent DeMarco a odvede Haven s sebou domů. Otázkou však zůstává, zda se v doktorově domě bude mít líp? 

Do knihy jsem tenkrát šla s tím, že jsem nevěděla o čem to je, ani co mohu čekat, takže jsem byla opravdu nadmíru spokojená. Nedávno jsem knihu půjčovala kamarádce a ta byla spokojená taky, takže pravděpodobnost, že s touhle knihou  nešlápnete vedle, je vysoká. 


8 komentářů:

  1. I mě Valentýn míjí. Nechápu, proč tady slavíme něco, co patří jinde, ale to je jen můj názor.
    Děkuji za knižní typy, ta poslední kniha by mohla být dobrá. 🙂 Jen už ji nejspíš neseženu.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to je přesně moje řeč 😁 nedávno jsem koukala, že se Sempre dá sehnat cca za 40 Kč v jednom online antikvariátu, takže k dostání určitě ještě je 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Já ho slavím od té doby, co jsem s přítelem. :D Jinak bych ho též neslavila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, já ho neslavila ani s přítelem, on z toho teda úplně radostí neskákal, ale pro mě je to prostě den jako každý jiný :D

      Vymazat
  4. Pěkný článek a zajímavé tipy. ;-) Hlasy v bouři mě hodně lákají. A Ty je skvělá kniha. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😁 a Ty je výborné, čekám na další díl 😁

      Vymazat
  5. Tak to jsou rozhodně zajímavé a nečekané tipy na valentýnské čtení. :) Ale jsem nadšená. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)