úterý 4. června 2024

RC recenze: Emma ve světě fantazie

A Magic Steeped in PoisonMagie zalitá jedemAutor: Céline Person
Počet stran: 32
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Ocelot

Rok vydání ČR: 2024
"Překonal jsem strach z toho, že už jsem překročil věk vhodný na takovouhle legraci. Kdybys jen věděla, jak dlouho sním o skoku do neznáma..." 

Emma ve světě fantazie, aneb když se z malé nedokonalosti stane něco krásného...  

Emma ráda vymalovává a právě při tvoření jednoho uměleckého díla omylem přetáhne. Jenže v tu chvíli vzlétne k obloze, kde se setká se spoustou bytostí, které také přetáhli... ale vysvětlí jí, že na přetahování není vůbec nic špatného... 


Když mi přišla nabídka na tuhle knížku, tak jsem nemohla říct ne. Protože oddych mezi thrillery přišel vhod a protože ta obálka! A co na knihu říkám po přečtení? 

Kouzelná knížka pro děti plná povedených ilustrací, které vaše ratolesti pobaví. Zároveň ukazuje, že dělání chyb nemusí být vždy špatné, ba naopak, může z toho vzniknout něco krásného. 
Emma ve světě fantazie je příběhem, ve kterém hlavní hrdinka při malování přetáhne a díky tomu poznává jiné postavy, jež se díky přetáhnutí staly něčím lepším nebo překonaly sami sebe. 
Sama děti nemám, takže jsem nemohla vyzkoušet, zda mladší čtenáři myšlenku knihy pochopí sami nebo zda jim rodiče budou muset pomoci s dovysvětlením. Sama za sebe se spíš ale přikláním k té druhé variantě. 
A pokud tomu tak bude, věřím, že si děti knihu užijí i tak. Hlavně ty povedené ilustrace, které jsem zmiňovala již výše. Protože ty dodávají příběhu to správné kouzlo a pocit pohody. 

Pokud hledáte příjemnou dětskou knížku, která potěší jak děti, tak dospělé a zároveň předá i poselství, že když se něco nepovede, nemusí to nutně znamenat, že je to špatně, tak vás Emma nesmí minout.  

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Megaknihy.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 4,5/5


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)