neděle 21. července 2024

RC recenze: Cukrárna Sladký život

Kus mého srdceAutor: Hannah Lynn
Počet stran: 272
Série: Cukrárna Holly Berryové
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Alpress

Rok vydání ČR: 2024
"Holly, drahoušku, nechci, aby sis myslela, že ti nevěřím, tak to neber, ale opravdu víš, co děláš? Pořídit si obchod není jen tak, měla by sis to důkladně rozmyslet. Z té záležitosti s Danem jsi pochopitelně rozrušená..." 
"Ne." Holly ji zarazila zvednutím ruky. "O něj nejde. Dělám to pro sebe. Pro jednou myslím na sebe. Jeho se to ani trochu netýká."  

Nový začátek představuje nové příležitosti. A před Holly se zrovna jedna taková výzva otevírá. Dokáže začít podnikat a zachránit cukrárnu před krachem? 

Holly přistihla svého přítele při nevěře a obrátilo jí to život vzhůru nohama. Rozhodne se vyrazit do malé vesnice v Cotswolds, kde vyrůstala a navštívit staré známé. Shodou okolností narazí na majitelku cukrárny, ve které v mládí pracovala. A když se Holly dozví, že je cukrárna na prodej, neváhá a rozhodne se jí koupit. Jenže bude podnikání tak růžové, jak si ho malovala? A podaří se jí vůbec cukrárnu zachránit? 


Mám ráda knihy, které jsou spojené s jídlem, takže když mi přišla nabídka na tuhle knížku, nemohla jsem odmítnout. A co na ní po přečtení říkám?

Tak tohle se mi moc líbilo. Sice budete muset občas při čtení přimhouřit oko nad některými momenty, které nejsou zrovna dvakrát reálné, ale vše vynahrazuje všeobecná pozitivita příběhu. A to i přesto, že hlavní hrdinka Holly má v životě spíše smůlu. Každopádně, Holly vám pravděpodobně přiroste k srdci i přes její občasnou naivitu. A podobně to nejspíš budete mít i s ostatními postavami, které nám autorka v příběhu dostatečně, ale nenásilnou formou, představí.
Od Cukrárny Sladký život ale nečekejte přílišnou romantiku, ta tentokrát v příběhu hraje spíše druhé housle a děj knihy se točí převážně kolem provozu cukrárny a komplikací, které podnikání mohou doprovázet. Ale i přesto se jedná o fajn oddechové čtení, které přečtete během pár hodin.
Autorka má totiž velmi sympatický styl psaní a i když děj nenabízí nic nového, přesto vám budou stránky mizet pod rukama a příběh ve vás navodí příjemný pocit.
Kromě pozitivní atmosféry se můžete těšit i na milé prostředí, kde se kniha odehrává, navozování nových přátelství a nechybí ani intriky a zákeřnosti. Na druhou stranu ale autorka ukazuje i krásu toho, že když se lidi semknou, dokáží téměř nemožné. Hannah M. Lynn prostě přesně vystihla, jak to chodí na malém městě.  
Pokud hledáte milé, poklidné a hlavně odpočinkové čtení, které se netočí jen kolem romantických vztahů, tak Cukrárna Sladký život je přesně to pravé, co vám v aktuálně horkých dnech nesmí chybět. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Alpress
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 3/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)