neděle 21. července 2024

RC recenze: Zlatá pomsta

Kus mého srdceAutor: René Anour
Počet stran: 320
Série: Soudní lékařka Fanny Goldmannová
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Alpress

Rok vydání ČR: 2024
Schlomo sáhl po fotografii a prohlížel si ji. "Tenhle Waidring, musím přiznat, že na něm něco je... Jsme si jistí, že..." 
"Ano!" odpověděli Fanny a Max zároveň. 
"Jaká škoda. Proč jsou vlastně vždycky ti nejpodlejší chlápci ti nejpřitažlivější?" 
"Chápete, co to znamená?" zeptal se Max.
Fanny to chápala. Šlo o stejné podezření, které měla už při Waidringově návštěvě. Rozhlédla se, aby se ujistila, že je nikdo neposlouchá.

Těla se vzácnými parazity, intriky vlivných mužů a strach o své blízké. To vše čeká na Fanny ve Zlaté pomstě. Podaří se jí a jejím blízkým přežít bez úhony?     

Soudní lékařka Fanny Goldmannová se zamotala do další patálie. Tentokrát se dostala do hledáčku hraběti Waidringovi, který jí nutí plnit různé úkoly. Včetně těch, které ji na pitevní stůl doručí těla s podivnými úmrtími. Podaří se Fanny vypátrat, v čem je háček? A jde pouze o náhody či vraždy? 


Na Zlatou pomstu jsem se neskutečně těšila, protože předchozí díl byl naprosto bravurní. A co na knihu říkám?   

Po Vídeňské krvi jsem se nemohla dočkat dalšího dílu o nebojácné patoložce Fanny. Bohužel ale byla tentokrát moje očekávání asi příliš vysoká.
Připadalo mi totiž, že je Zlatá pomsta příliš zdlouhavá a vše, co se mi tolik líbilo na prvním díle zde chybělo nebo bylo v příliš malém množství.
Ale začněme od začátku. Pokud si nepamatujete dění Vídeňské krve, autor v příběhu některé důležité události připomíná, i když já bych klidně uvítala, kdyby tyto části byly rozsáhlejší, jelikož je to opravdu doba, co jsem četla jedničku.
Těšit se můžete na sympatickou Fanny, která se opět dostane do maléru a pitevna se tak začne plnit těly s podivnými nálezy.
Nejvíc mě tak bavily zrovna tyto části, kdy Fanny při práci vtipkuje se svým kolegou Franzem, a ani jeden z nich nešetří černým humorem.
Co se týče policisty Maxe, ten je tentokrát odsunutý na vedlejší kolej a v příběhu se moc nevyskytuje, proto nečekejte přílišnou romantickou dějovou linku.
Zlatá pomsta se točí spíše kolem plnění úkolů zadaných manipulativním hrabětem a Fannyně pátrání.
Ačkoliv je primární linkou vyšetřování, nedočkáme se zde ani moc akce. Což jsou asi přesně ty důvody, proč mi tento díl přišel zdlouhavější a nedařilo se mi pořádně začíst.
Své v tom hrálo roli i to, že mi přišlo, že se postavy chovají poněkud nelogicky.
Ačkoliv jsem s tímto dílem nebyla tak úplně spokojená, na pokračování se už teď těším a doufám, že se autor vrátí na úroveň, kterou Vídeňskou krví nastavil. 

Za mě je Zlatá pomsta o něco slabší, než byl předchozí díl, ale kvůli sympatické hlavní hrdince a špičkování se kolegou Franzem rozhodně stojí za přečtení. Takže pokud jste si Fanny oblíbili, tenhle kousek nesmí u vás v knihovně chybět. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Alpress
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 3/5

Obálka: 4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)